تازه ها
از نوآوریهای قانون مجازات اسلامی مصوب١٣٩٢ مجازات جایگزین حبس است؛ جایی که قضات میتوانند برای کاهش آسیبهای زندانی شدن برای محکومانی جرمشان سبک است، سابقه کیفری ندارند و شاکی نسبت به آنها اعلام گذشته کرده، خدمات اجتماعی را جایگزین حبس کنند. بر این اساس، قاضی جوان دادگاه لواسانات که پیش از این نیز ابتکار او در استفاده از مجازات جایگزین مورد توجه رسانهها قرار گرفته بود، در یک ماه اخیر به جای فرستادن ۴ محکوم به زندان، برای آنها مجازاتی جالب در نظر گرفته است.
تازه ترین پرونده ای که منجر به صدور حکم مجازات جایگزین حبس شده است، مربوط به مدیر یک کارگاه است. ماجرا از این قرار بود که چندی قبل، اداره استاندارد به بازرسی از کارگاه های مختلف پرداخته که متوجه شد یک کارگاه که در زمینه تولید محصول قیر و انجام کار قیرگونی فعالیت داشته، مجوز های لازم را برای انجام این کار ندارد. بازرسی این اداره به طرح شکایت از مدیر کارگاه پرداخته و به همین منظور پرونده ای در دادسرای لواسانات تشکیل شده بود. در ادامه مدیر کارگاه که مردی جوان است بازداشت شد و در جلسه بازپرسی، اعتراف کرد که مجوزهای قانونی برای انجام کار را دریافت نکرده و استانداردهای ضروری را رعایت نکرده است. در این شرایط بازپرس پرونده، متهم را مجرم شناخت و کیفرخواست را صادر کرد. پرونده برای ادامه روند رسیدگی به دادگاه لواسانات فرستاده شد. او وقتی پیش روی قاضی میثم حسین پور رئیس دادگاه لواسانات قرار گرفت، اظهار پشیمانی کرد و گفت در حال گرفتن مجوزهای قانونی برای ادامه فعالیتش است. بر اساس قانون، متهم باید ۶ ماه به زندان می رفت اما از آنجا که او سابقه کیفری نداشت و در حال دریافت مجوز قانونی بود، قاضی دادگاه، به جای اینکه متهم را به زندان بفرستد، مجازات جایگزین حبس برای او در نظر گرفت. قاضی دادگاه حکم داد تا مرد جوان به ۸ مدرسه در حاشیه لواسانات رفته و هر جا که استانداری رعایت نشده، آن را برطرف کند؛ مشکلاتی مانند نداشتن حصار راه پله، حیاط مدرسه، نیمکت و...
با صدور این حکم، مرد جوان راهی ۸ مدرسه در آن حوالی شد و قرار است تمام مشکلات و نا ایمن بودن وسایل و ساختمان مدرسه را برطرف کند.
آموزش به زنان بی سرپرست
دومین پرونده ای که در چند روز اخیر منجر به صدور حکم جایگزین حبس در شعبه ۱۰۲ دادگاه لواسانات شد، مربوط به پرونده کلاهبرداری زنی جوان بود. این زن در زمینه آشپزی و شیرینی پزی فعالیت می کرد و مدرک مربی گری داشت. حتی برای انجام کارهایش، کارگاه کوچکی اجاره کرده بود. این زن مدتی قبل با دختری به نام نسترن آشنا شد که او هم تصمیم داشت در زمینه آشپزی فعالیت کند و دوره ببیند. زن جوان به نسترن دختر جوان آموزش داد و گفت می تواند یک دستگاه شیرینی پزی از یکی از کشورهای همسایه، با ارز دولتی وارد کند. زن جوان به این بهانه، مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان از نسترن گرفت اما موفق به وارد کردن دستگاه مورد نظر نشد. در این شرایط نسترن دختر جوان به طرح شکایت از مربی خود که به او آموزش آشپزی و شیرینی پزی داده بود پرداخت. با شکایت وی، زن جوان به اتهام کلاهبرداری دستگیر شد. او گفت که کارش به مشکل خورده و نتوانسته دستگاه را با ارز دولتی وارد کند. زن جوان مدعی بود که قصد کلاهبرداری نداشته است. در این شرایط پرونده این زن با صدور کیفرخواست به دادگاه لواسانات فرستاده شد. زن جوان هرچند توانسته بود رضایت شاکی را جلب کند اما از لحاظ جنبه عمومی جرم باید یک سال زندانی می شد. او اما سابقه کیفری نداشت و از دادگاه طلب بخشش کرد. در این شرایط بود که قاضی میثم حسین پور، تصمیم گرفت از مجازات جایگزین استفاده کند تا زن جوان به زندان نرود. این قاضی خوش فکر باردیگر ابتکار به خرج داد و حکم داد تا زن جوان به جای رفتن به زندان، به سازمان بهزیستی برود و به مدت ۸ هفته به زنان بی سرپرست، آموزش آشپزی و شیرینی پزی بدهد. با صدور این حکم، زن جوان از این هفته شروع کرد به آموزش و پس از آن راهی دادگاه شد و گفت از اینکه قرار است ۸ زن بی سرپرست آموزش بببیند و وارد بازار کار شوند، بسیار خوشحال است چرا که به جای رفتن به زندان، کارآفرینی کرده است.
خرید ۸ لباس گرم برای کودکان کار
قاضی میثم حسین بود، در یک ماه اخیر، ۴ حکم جایگزین حبس صادر کرده است. او به دلیل عشقش به امام هشتم، از عدد ۸ در احکامش استفاده می کند تا جنبه معنوی هم داشته باشد. پرونده دیگری که منجر به صدور حکم جایگزین حبس شد، مربوط به ضرب و جرح و درگیری بود. این اتفاق مدتی قبل در لواسانات افتاد. ظاهرا پسر بچه ای که کودک کار بود با ماشین مردی جوان برخورد کرد. او نسبت به این موضوع اعتراض کرد و همین موجب درگیری میان کودک کار و راننده جوان شد. دعوای آنها به زد و خورد کشیده شده و سپس کودک کار از راننده جوان به اتهام ضرب و جرح و ایجاد صدمه بدنی شکایت کرد. پرونده این مرد پس از آنکه به صدور کیفرخواست منجر شد و به دادگاه ارجاع شد، قاضی حسین پور رسیدگی آن را در دستور کار خود قرار داد. مرد جوان موفق شده بود رضایت شاکی را جلب کند، از سوی دیگر به شدت پشیمان بود و می گفت روز حادثه به دلیل مشکلی که برای مادرش به وجود آمده بود خیلی عصبانی و ناراحت بود. به همین دلیل ناخواسته، با پسربچه درگیر شده بود. مجازات درگیری و ایجاد صدمه بدنی از ۶ ماه تا یک سال حبس بود. متهم اما سابقه کیفری نداشت و چون شاکی هم رضایت داده بود، قاضی حسین پور حکم داد تا برای ۸ کودک کار لباس گرم زمستانی بخرد و به نام آنها ۸ درخت با هماهنگی شهرداری بکارد تا بچه ها با دیدن درخت و نامشان، احساس خوبی داشته باشند.
خرید ۸ جفت کتانی برای دانش آموزان
حکم دیگری که قاضی حسین پور، چند روز قبل صادر کرد، خرید ۸ جفت کتانی برای دانش آموزان مدرسه کوچکی در حاشیه لواسانات بود. متهم مدتی قبل با سرعت غیر مجاز در حال رانندگی بود که در مقابل یک مدرسه دخترانه با دختر بچه ۸ ساله ای تصادف کرد. در جریان این تصادف، دختربچه از ناحیه پا آسیب دید که اگرچه او رضایت داد اما جنبه عمومی جرم، ۲ ماه حبس بود که چون راننده خاطی، سابقه دار نبود و شاکی هم او را بخشیده بود، به جای رفتن به زندان، برای ۸ دانش آموز، ۸ جفت کتانی خرید.
همشهری آنلاین؛ الهه فراهانی
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات