تازه ها
مدعیالعموم قانون جامع حمایت از حقوق معلولین هستیم
رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد با بیان اینکه معلولین استعدادهای فراوان و نیازهای متنوعی دارند، گفت: سازمان بهزیستی کشور مدعیالعموم قانون جامع معلولین خواهد بود و این موضوع را در بخش های مختلف دنبال می کند.
به گزارش خبرنگار بازارکار؛ وی از ایجاد ۲۴ هزار فرصت شغلی برای معلولان در سال جاری خبر داد و اعلام کرد: یکی از محورهای فعالیت سازمان بهزیستی کشور حمایت از اشتغال و کارآفرینی معلولان است.
سیدجواد حسینی امروز دوشنبه در سومین روز از هفته معلولان در نشست مطبوعاتی بر اهمیت به معلولان در رفع چالشهای آنان تاکید کرد و گفت:یکی از محورهای فعالیت سازمان بهزیستی کشور حمایت از اشتغال و کارآفرینی معلولان است و برای مرحله نخست یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای این صندوق در نظر گرفته شده است.
بیش از 50 در صد اشتغال بهزیستی محقق شد
حسینی با بیان اینکه تمرکز سازمان بهزیستی روی توانمندسازی و اشتغال مددجویان است، گفت: سیاست توانمندسازی بهعنوان یک هدف استراتژیک مطرح شده و شامل سه مرحله است: 1. پیشا رهسپاری، شامل اقدامات قبل از 18 سالگی برای آموزش مهارتهای کودکان و نوجوانان که اخیراً با طرح استعدادیابی آغاز شده است. 2. در حین رهسپاری، شامل ارائه کمکهای مالی به کودکان و نوجوانان برای فراهم کردن امکانات. 3. فرصتآفرینی، شامل ایجاد فرصتهای شغلی و آموزش مهارتهای لازم برای اشتغال پایدار.
رئیس ازمان بهزیستی کشور از تعهد 60 هزار فرصت شغلی این سازمان برای مددجویان خبر داد و گفت: بیش از 50 درصد این اشتغال محقق و در سامانه رصد ثبت شده است.
وی همچنین از سامانه اطلاعات سازمان بهزسیتی در این حوزه خبر داد و اعلام کرد از نخبگان حوزه های مختلف برای دانش بنیان کردن این سازمان بهره برداری می کند.
بیش از ۹۴ درصد تسهیلات اشتغال به شغل پایدار تبدیل نمیشود
رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سوال بازارکار با اشاره به اینکه تسهیلات داده شده در گذشته به اشتغال منجر نشد گفت: متاسفانه ۹۴ درصد تسهیلات اشتغال به شغل پایدار تبدیل نشده و شاهد انحراف در تسهیلات هستیم. از این روند تغییراتی در اعطای تسهیلات خواهیم داشت که کی از این برنامه اعطای تسهیلات به تعاونی ها و شرکت های فعال در حوزه معلولان در روستاها و شهرهاست.
حسینی ادامه داد: تسهیلات ۱۵۰ میلیونی با سود ۴ درصدی یا به شغل تبدیل نشده و در جایی دیگر مصرف شده و یا به شغل موفق تبدیل نشده است.
به گفته او، سازمان بنا دارد تسهیلات را به اشتغالهایی که از طریق شرکتها و کارگاهها اعلام می شود پرداخت کند و از پرداخت مستقیم تسهیلات به جامعه هدف خودداری شود.
حسینی گفت: صندوق حمایت از معلولان نیز بر همین اساس فعالیت خواهد کرد و مراکزی برای سنجش موضوع توانمندسازی و پیگیری مستمر آن مستقر خواهد شد.
دومین آزمون استخدامی ویژه معلولان برگزار می شود
رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سوال دیگر بازارکار با اشاره به اینکه برگزاری نخستین آزمون استخدامی در دوره و دولت قبل اقدام ارزشمندی برای استخدام و اشتغال معلولان بود گفت: دومین آزمون استخدامی ویژه معلولان نیز در آینده و در زمان مشخص برگزار می شود تا بتوانیم حقوق معوق معلولان را در این بخش نیز ادا کنیم.
سرپرست سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: سیاست ششم سازمان ما «خانوادهمحوری» است که آن را در کنار مرکز و مؤسسهمحوری قرار دادیم. تمام تلاش ما این خواهد بود جمعیت هدف خود را در خانهها نگهداریم و اگر خانهای ندارند، برای آنها شبه خانواده ایجاد کنیم.
حسینی گفت: سیاست هفتم ما سیاست «توانمندسازی» است. اگر بتوانیم این هشت میلیون جمعیت هدف و بیش از ۲ میلیون نیازمند را به زندگی عادی بازگردانیم، موفق شدهایم. برای توانمندسازی باید در سه مرحله اقدام کنیم؛ مرحله اول، «پیش از رهسپاری» است که استعدادیابی و آموزش مهارت را در دستورکار خود قرار دادیم.
وی افزود: «حین رهسپاری» مرحله دوم را شامل میشود؛ یعنی تا امکانات لازم را به آنها ندادیم، آنان را وارد جامعه نمیکنیم. مرحله سوم هم «پسارهسپاری» است که در این مرحله هم اقدامات و حمایتهای لازم را انجام خواهیم داد.
سرپرست سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: توزیع سه هزار جهیزیه به جامعه هدف با سرانه ۳۵ میلیون تومان را انجام دادهایم و تلاش میکنیم تا پایان سال با کمک خیّران میزان برای این زنان کمک کردیم که به استقلال آنها کمک میکند.
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: امسال ۶۰ هزار شغل را ایجاد کردیم و تاکنون ۵۰ درصد از مشاغل جدید ایجاد شدهاند و بر اساس همین مدل، مددجویان به بازار کار خواهند رفت.
وی ادامه داد: ما مراکز پشتیبان اشتغال را در ۱۸ مرکز استان و شبکه تسهیلگران مشاغل را ایجاد کردهایم.
وجود 11 میلیون معلول در کشور
دکتر حسینی در ادامه با وجود اینکه شیوع معلولیت طبق آمارهای جهانی ۱۵ درصد است این میزان در کشور ۱۱ میلیون بوده و از این میزان یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.
وی معلولیت را چند وجهی دانست و افزود: از مجموع معلولان تحت پوشش ۲۰۷ هزار نفر سالمند و همچنین دهها هزار نفر نیز زن سرپرست خانوار هستند که این مسئله بر پیچیده بودن جامعه معلولان تاکید دارد.
وی بر حقوق مطلق دسترسی پذیر بودن جامعه برای افراد معلول تاکید کرد و گفت: نباید این تصور وجود داشته باشد که به معلولان لطف می شود.
نشست قانون حمایت از معلولان با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار می شود
حسینی از اجرایی شدن قانون حمایت از معلولان خبر داد و گفت: طی هفته آتی هفتمین نشست با حضور دکتر عارف معاون اول رئیس جمهور خواهیم داشت که نشان از اهمیت بالای موضوع خدمات و جامع پذیری معلولان برای دولت و سازمان بهزیستی است.
وی اجتماعی سازی سازمان بهزیستی، دانش بنیانی تصمیم گیری، مشارکت محوری، محله چرایی، خانواده محوری، مشارکت سازی، فراگیری و عادلانه سازی را از جمله سیاست های این سازمان دانست.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۱ هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار روستایی تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتند اعلام کرد: در حال حاضر هیچ زن سرپرست خانوار در مناطق روستایی و عشایری وجود ندارد که تحت پوشش خدمات مستمری و بیمه نباشد.
حسینی به وجود ۷ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور اشاره کرد و گفت: امروز ۱۰۲ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه شهری و روستایی قرار دارند.
بر اظهارات رییس سازمان بهزیستی کشور، در حوزه زنان سرپرست خانوار، از طریق بیمه تأمین اجتماعی، 41 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار ساکن مناطق شهری تحت پوشش قرار دارند. در مجموع، هماکنون 102 هزار زن سرپرست خانوار داریم که تحت پوشش بیمه شهری و روستایی قرار دارند، بدون آنکه حق بیمهای پرداخت کنند.
حسینی با اشاره به وجود 6 میلیون زن سرپرست خانوار در کشور، گفت: 300 هزار نفر از این زنان تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و خدماتی همچون مددکاری، مستمری، کاریابی و مهارتآموزی دریافت میکنند. علاوه بر این، ما به ایجاد 24 هزار فرصت شغلی برای این زنان کمک کردهایم که این امر به استقلال آنان کمک میکند.
بنا بر اظهارات رییس سازمان بهزیستی، در حوزه زنان سرپرست خانوار، از طریق بیمه تأمین اجتماعی، 41 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار ساکن مناطق شهری تحت پوشش قرار دارند. در مجموع، هماکنون 102 هزار زن سرپرست خانوار داریم که تحت پوشش بیمه شهری و روستایی قرار دارند، بدون آنکه حق بیمهای پرداخت کنند.
وی در ادامه از حمایت 201 هزار دانشآموز و دانشجو خبر داد و اعلام کرد که امسال 45 درصد از بودجه سازمان به بخش فعالیتهای توانبخشی افزوده شده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور به سیاست دوم سازمان، یعنی سیاست دانشبنیان بودن بهزیستی، اشاره کرد و یادآور شد: سازمان بهزیستی 160 نوع خدمت به جامعه هدف ارائه میدهد و نسبت به سایر سازمانها، امکان تبدیل ایدهها به پدیدهها در آن بیشتر است. اما به همان میزان نیازمند این هستیم که تصمیمات ما دانشبنیان باشد؛ بنابراین، گروهی 23 نفره از صاحبنظران در حوزه بهزیستی تحت عنوان شورای عالی مشورتی بهزیستی تشکیل دادیم تا فعالیتها با رویکرد دانشبنیان همراه باشد.
راه اندازی مرکز نوآوری و اندیشکده سازمان بهزیستی و انتشار مجله علمی و پژوهشی
وی در ادامه از راه اندازی مرکز نوآوری و اندیشکده سازمان بهزیستی و انتشار مجله علمی و پژوهشی در این سازمان خبر داد.
حسینی همچنین به سیاست محلهگرایی در بهزیستی پرداخت و گفت: این سیاست نیازمند کار تکمیلی و تصحیحی است. در این زمینه، طرحی تحت عنوان "بهزیست محله" در دست تهیه است که بهزودی نهایی شده و دوشنبه به شورای عالی سازمان خواهد رفت. در این طرح، هدف ما استفاده از ظرفیت محلات شامل مساجد، مدارس و... برای افزایش کیفیت خدمات است.
وی در همین راستا از وجود 20 تا 25 هزار موسسه، مرکز و تشکل غیردولتی خبر داد که از سازمان بهزیستی مجوز گرفته و در محلات فعال هستند.
رییس سازمان بهزیستی کشور همچنین گفت: ما فعالیتهایی مانند CBR، همیار محله و همیار زنان و... را داریم و میخواهیم با استفاده از این ظرفیتها، خدمات فعلی و آنچه تاکنون ارائه نشده است را گسترش دهیم و ضریب نفوذ آنها را افزایش دهیم.
به گفته او، در حال حاضر ۳۰۰ هزار زن سرپرست خانوار بهزیستی قرار دارد که بیش از ۵۰ خدمات بیمه ای برای آنان پوشش داده می شود.
حسینی مشارکت محوری را یکی از مهم ترین سیاست های سازمان بهزیستی دانست و مشارکت محوری واقعی و بدور از تشریفات و تزئینات را اولویت مهم سازمان عنوان کرد.
رئیس سازمان بهزیستی مشارکت واقعی را ناشی از مشارکت در تصمیمگیری، اجرا و سیاستگذاری دانست و گفت: متاسفانه انبوهی از مشارکت در پشت قوانین سازمان بهزیستی گرفتار شده و تنها روزنههایی از آن به عرصه عمل می رسد.
وی استفاده از ظرفیت مشارکت را معجزه آسا عنوان کرد و افزود: اگر از ظرفیت مشارکت استفاده نکنیم در تمامی برنامه ها موفق نخواهیم بود.
حسینی تاکید کرد: ما حتی نتوانستیم مشارکت خرد مالی را ساماندهی کنیم و این ضعف بزرگی است.
رئیس سازمان بهزیستی بر الزام بخشهای دولتی و خصوصی در مشارکت و مسئولیت اجتماعی تاکید کرد و گفت: متاسفانه این حوزه رها بوده و هنوز نتوانستیم از ظرفیت مسئولیت بخشهای اقتصادی بهره ببریم.
وی با بیان اینکه سالانه ۶۷ هزار تصادف در جاده های کشور داریم که منجر به معلولیت می شود ، افزود: متاسفانه در حوزه جاده و خودروسازی با مشکلاتی مواجه هستیم که باید رفع شود.
به گفته رئیس سازمان بهزیستی، ۵۹ درصد معلولیت در کشور به صورت اکتسابی بوده و تنها ۴۱ درصد ریشه ژنتیکی دارد.
وی درباره ردیف اعتباری و بودجه سازمان بهزیستی و همچنین تحقق آن گفت: برای سال آینده ۱۹۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در بخش معلولان نیاز است که موضوع مشکلات تحقق آن فقط به سازمان بهزیستی مربوط نمی شود .
وی با بیان اینکه ما دولت را مسئول تامین نیاز معلولان می دانیم، افزود: پیشنهاد دولت افزایش ۲۰ درصدی بودجه سازمان بوده است که امیدواریم به صورت پلکانی شاهد افزایش این میزان باشیم.
رئیس سازمان بهزیستی به ۴۸ هزار نفر پشت نوبت مستمری اشاره کرد و گفت: امیدواریم که تا پایان سال این میزان را به صفر برسانیم.
به گفته حسینی موضوع پشت نوبتی دریافت مستمری یک روند طبیعی و مرسوم است و کفت: به دلیل تداوم شیوع معلولیت در جامعه، تقاضا برای دریافت مستمری همواره وجود دارد که نیازمند رسیدگی و بررسی دارد.
شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر دارای اورژانس اجتماعی می شوند
رئیس سازمان بهزیستی از استقرار اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر خبر داد و گفت: تا پایان سال هیچ شهر بالای ۵۰ هزار جمعیت فاقد اورژانس اجتماعی نخواهیم داشت.
وی درباره آزمون استخدامی و نتایج نهایی این آزمون که بهار امسال برگزار شد توضیح داد و گفت: ۱۲ هزار نفر در آزمون نمرات خوب را بدست آورده که واجد شرایط شده اند.
حسینی با تاکید بر اینکه نمی گذاریم حتی یک سهمیه معلولان مورد غفلت قرار گیرد، افزود: باید رسانهها نیز این مسئله را پیگیری کنند.
رئیس سازمان بهزیستی اظهار داشت: اکنون تمامی پذیرفته شدگان در حال مصاحبه های حضوری برای سنجش شرایط و جذب هستند.
به گفته او، سازمان بهزیستی در تلاش است که برای سال آینده نیز سهمیه ۳ درصدی خود از محل آزمون استخدامی و جذب ادارات را دریافت کند که نص صریح قانون حمایت از معلولان است.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات