تازه ها
به گزارش بازارکار، نشست خبری صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران، با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی و دکتر کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی، دکتر آقا سید رضی سیدی معاون پشتیبانی و منابع انسانی و افسانه بیات مدیر عامل صندوق قرض الحسنه دانشجویان جهاد دانشگاهی برگزار شد.
دکتر مسلمی نائینی در این نشست خبری با تشکر از اصحاب رسانه در پوشش اخبار جهاد دانشگاهی بر موضوع مهم قرض الحسنه اشاره کرد و گفت: خداوند در آیه 245 سوره بقره می فرماید: " مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً" یعنی كيست كه به خدا قرض الحسنه دهد، تا خدا بر آن چند برابر بيفزايد؟ خدا تنگدستى دهد و توانگرى بخشد و شما به سوى او باز گردانده مىشويد. و حتی خداوند این آیه را سوالی و استفهامی بیان می دارد تا افراد داوطلبانه به این امر نیکو مبادرت نمایند.
مسلمی نائینی در ادامه گفت: در همین راستا، صندوق قرضالحسنهای با همکاری بخش خصوصی برای پرداخت وامهای قرضالحسنه تأسیس شده است. هدف از راهاندازی این صندوق، ترویج و گسترش فرهنگ قرضالحسنه است و اعتبارات این صندوق به آسانی در اختیار دانشجویان قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی همواره به دنبال رفع مشکلات جامعه بویژه دانشجویان است گفت: تشکیل صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران یک کار اجتماعی است که توانسته مشکلات دانشجویان را برطرف نماید.
رئیس جهاد دانشگاهی در پاسخ به سوال بازارکار درباره برنامه های جهاد دانشگاهی برای تقویت این صندوق و تنوع بخشیدن به ارائه تسهیلات آن برای دانشجویان نیز گفت: برای اولین بار مصوب شده تا بودجه ای از سوی مجلس برای تقویت منابع این صندوق اختصاص یابد. جهاددانشگاهی به دنبال استفاده از بودجههای عمومی و جلب مشارکت خیرین برای افزایش منابع مالی صندوق است که خوشبختانه ظرفیتهای مناسبی در این حوزه وجود دارد.
توسعه صندوق قرض الحسنه دانشجویان بدون اتکا به بودجه های دولتی بوده است
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز در این نشست خبری گفت: جهاددانشگاهی در این زمینه با تأسیس صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران به دنبال ایجاد مساوات و رفع مشکلات دانشجویان بوده است.
کلانتر مهرجردی گفت: منابع مالی جهاددانشگاهی در این زمینه نیز مجموعه ظرفیتهای دانشگاهی و اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاهها هستند؛ لذا صندوق قرضالحسنه دانشجویان از گذشته تا به امروز رو به رشد و توسعه بوده و شاید یکی از دلایل آن عدم اتکا به بودجههای دولتی بوده است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی بیان کرد: در سند دانشگاه اسلامی به نقش اساتید در دانشگاهها اشاره شده که جهاددانشگاهی در این زمینه تلاش کرده تا شبکه دانشگاهیان را در راستای امر خیری مانند قرضالحسنه بسیج کند.
وی اظهار کرد: جهاددانشگاهی با نگاه به بیانات و تفکرات امامین انقلاب در این زمینه گام برداشته است. همچنین، میتوانیم از بخش خصوصی نیز برای ارتقای صندوق و منابع مالی آن استفاده کنیم. صندوق قرضالحسنه دانشجویان همچینن، به عنوان حامی طرحهای جهاددانشگاهی نیز برگزیده شده است. امیدواریم هرچه بیشتر در این صندوق منشأ خیر برای دانشجویان باشیم.
پرداخت تسهیلات از وجوه اداره شده
معاون پشتیبانی و منابع انسانی جهاد دانشگاهی نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه نمی خواهیم کمک دولتی برای این صندوق بگیریم گفت: صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران از سال آینده تسهیلات از وجوه اداره شده پرداخت می کند. این وجوه و تسهیلات به صورت قرض الحسنه به دانشجویان پرداخت می شود. محور فعالیت این صندوق به گونه ای است که نه صدقه می دهد و نه به صورت بلاعوض تسهیلات اعطاء مینماید بلکه به صورت قرض الحسنه پرداخت می شود و تسهیلات پرداختی به صندوق باز می گردد.
دکتر آقا سیدی با دعوت از همه دانشجویان و دانشگاهیان و خیران برای پیوستن به این صندوق تصریح کرد: همه می توانند در این صندوق عضو شوند، محور فعالیت این صندوق فعالیت های قرض الحسنه است و به همین شکل خواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه کار کوچک مستمر جزو راهبردها و سیاستهای این صندوق بوده است یادآور شد: طی سالهای اخیر صندوق به فناوریهای روز مجهز شده و با توجه به برنامههای کاربردی که به دنبال توسعه آن هستیم، امیدواریم بتوانیم به تعالی نقش قرضالحسنه در جامعه بپردازیم.
این صندوق تخصصی دانشجویان و دانشگاهیان است
افسانه بیات مدیرعامل صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران نیز در این نشست با اشاره به اینکه این صندوق یک صندوق تخصصی ویژه دانشجویان و اساتید است گفت: هدف ما انسان سازی است و این هدف مهم را در صندوق قرض الحسنه دانشجویان دنبال می کنیم. این صندوق از سال 1370 تشکیل شده و به عنوان تنها صندوق تخصصی مجوز بانک مرکزی را دارد.
وی با اشاره به اینکه صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران از دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حرکت خودجوش دانشجویان و اساتید این دانشگاه شکل گرفت اظهار داشت: اکثر دانشجویانی که از صندوق وام دریافت کرده بودند امروز خود تبدیل به خیرانی شدهاند که کمکهای خود را در اختیار صندوق قرار میدهند. فرهنگ قرضالحسنه از دیدگاه فرهنگی تأثیر زیادی در جامعه دارد و اگر بتوانیم آن را در میان نسل جوان توسعه دهیم، خیران فراوانی با مسئولیتپذیری اجتماعی وارد میدان شده و فرهنگ قرضالحسنه را توسعه میدهند.
مدیرعامل صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران افزود: صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران با بیش از 25 سال تجربه، دارای ۴۱ هزار دانشجوی عضو و نیز ۱۰۰۰ استاد خیر حامی دانشجویان است.
بیات خاطرنشان کرد: دانشجویان سراسر کشور، فارغ التحصیلان کار آفرین، پژوهشگران و کارمندان (در قالب تسهیلات وجوه اداره شده) میتوانند از تسهیلات قرضالحسنه این صندوق بهرهمند شوند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات