بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۵۸۶۲
سومین رویداد «آن سوی شکست» با محوریت تبادل تجربه شکست کارآفرینان در راستای بهبود و توسعه کسب‌وکارها با حضور مدیر کل دفتر خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت و پیشکسوتان حوزه کارآفرینی کشور در محل وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰
برگزاری سومین رویداد تبادل تجربه شکست کارآفرینان با هدف بهبود و توسعه کسب و کارها

به گزارش بازارکار، دکتر امیرحسین اسدی، مدیرکل دفتر خدمات کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به هدف تشکیل این جلسات خاطرنشان کرد: هدف این سلسله جلسات این بوده تا تصور نکنیم که فضای کسب و کار در کشور گل و بلبل است. این فضا فضای سختی است و کسی که در آن حضور پیدا میکند، از تجربیات دیگران استفاده میکند و با آگاهی از پیچ و خم‌های مسیر، به سمت موفقیت حرکت میکند‌.
وی با اشاره به شرایط ویژه ایران گفت: در کشوری مانند ژاپن که زلزله‌های سهمگینی داریم، نمیتوان با زلزله کاری کرد. در عوض باید تلاش کرد تا خانه‌ها محکم‌تر باشند. در ایران نیز همینطور است. باید در کشوری که همیشه همه چیز در آن در حال تغییر است، باید زندگی و خانه‌هایمان را محکم‌تر بنا کنیم. در ایران کارآفرینانی وجود دارند که نمی‌خواهند کشور خود را رها کنند و برای حل مشکلات و چالش‌ها تلاش میکنند و ما باید به دنبال آنها بگردیم.
 اسدی با اشاره به موضوع ناترازی مدیریت در ایران کفت: ناترازی مدیریتی در ایران یعنی یک جا مدیریت خوب و یک جا بد است. در کشور ما مدیر خوب هم و بد وجود دارد اما چالش‌های بیشتری گریبانگیر مدیریت در ایران است. یکی از مشکلات اساسی کارآفرینی ما، این است که صاحبان آنها از تبلیغات میترسند چرا که اگر تبلیغات کنند، نهادهای دولتی مالیات آنها را افزایش می‌دهند.
یک مو از خرس دولت بکش و فرار کن!
مدیرکل دفتر خدمات کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به چالش‌های موجود کسب و کارها برای همکاری با دولت گفت: می گویند کندن یک مو از خرس غنیمت است؛ من این ضرب‌المثل را اینگونه بازخوانی میکنم: یک مو از خرس دولت بکش و فرار کن. هر کسی هم که دم خود را به دم دولت ببندد موفق نخواهد بود. کارآفرینان اگر با وعده‌های دولت کارخانه راه انداختند اشتباه کردند. کارآفرین باید پیش از شروع کار خود بیزینس پلن مخصوص به خود را داشته باشد و همه چالش‌ها و موانع مسیر و بازار را بررسی کند.
اسدی همچنین درباره مشکلات موجود در زمینه صدور مجوزهای کسب و کار گفت: صدور مجوز در ایران طی سال‌های اخیر نسبت به گذشته راحت‌تر و آسانتر شده است اما باید گفت که همچنان مشکلات بسیار زیادی وجود دارد. متاسفانه کارآفرینان رسانه ندارند و خود نیز سکوت میکنند. کارآفرینان باید مشکلات خود را به مدیران دولتی منتقل کنند.
وی با تاکید بر لزوم رشد تدریجی و ساختارمند کسب و کارهای نوپا اظهار کرد: چیزی که با ساختار رشد نکند قطعا فرو میریزد. کسب و کارهایی که یک شبه رشد میکنند، پس از یکی دو ماه از بین می‌روند. باید برنامه، ساختار و زیرساخت وجود داشته باشد و یک کسب و کار پله پله رشد کند.
بهروز فروتن: کشور ما ناترازی مدیریتی مواجه است
در ادامه آقای بهروز فروتن بنیانگذار شرکت بهروز و پیشکسوت حوزه کارآفرینی کشور با اشاره به ویژگی‌های خاص کارآفرینان اظهار کرد: افرادی که کارآفرینی و خلق ارزش میکنند کار ارزشمند و مقدسی انجام میدهند. تفاوت کارآفرینان و نقش آفرینان با افرادی که برای خود کار میکنند همین است. همچنین کارآفرینان مشخصه‌های رهبری را در خود دارند. هر مدیری رهبر نیست، اما هر کارآفرینی میتواند یک مدیر رهبر باشد. وی در ادامه با اشاره به شرایط سخت کارآفرینی در ایران گفت: ارزش‌های کارآفرینانه در همه جای دنیا همینگونه است، اما تفاوتی که در ایران وجود دارد، این است که کشورهای دیگر کارآفرینی را در زمینی حاصلخیز انجام می‌دهد و کارآفرینی ایرانی باید در شوره زار محصول خود را برداشت کند‌.
فروتن با اشاره به اینکه در کشور ما ناترازی مدیریتی وجود دارد، به اهمیت استفاده از نظر مشاوران برای شروع یک کارآفرینی گفت: نظرات مشورتی می‌توانند مسیر را برای موفقیت کسب و کار هموارتر کنند. کوچکترین مشاوره‌های اشتباه میتوانند منجر به برزگترین‌ خطاها، شکست‌ها و عدم موفقیت شود.

کارآفرینی یک زنجیره تامین است که به دنیا متصل است
در ادامه دکتر ولی الله بسطامی، کارآفرین حوزه تولیدات پزشکی با اشاره به موانع کار خود در مسیر کارآفرینی گفت: من در جریان سفرهایی که به کشورهای خارجی داشتم، متوجه شدم که بسیاری از مفاهیم در کشور ما غلط تعریف شده است. کارآفرینی یک زنجیره تامین است که به دنیا متصل است. متاسفانه رویکرد ما طوری بوده که نه در زنجیره فناوری و نه در زمینه کارآفرینی نتوانسته ایم نقش‌آفرینی کنیم. پژوهشگران و فناوران ما در دنیا جایگاه ویژه ای دارند، اما در کشور خودمان هیچ جایگاهی برای آنها وجود ندارد. مشکل ما این است که افرادی در کشور مسئولیت دارند، که تسلط و احاطه خوبی نسبت به موضوع مدیریتی خود ندارند. متاسفانه این افراد الفبای مدیریت را نیز نمیدانند. من پس از سفرم به کشور چین متوجه این موضوع شدم.

 شرکت ما تولید و کپی کاری را حرام میداند
همچین دکتر سید ابراهیم حسینی فعال حوزه کارآفرینی و عضوی از گروه صنعتی ابراهیم اظهار کرد: شرکت ما در زمینه ارائه راهکارهای نظافت صنعتی فعالیت می‌کند. ماشین‌هایی که کفشویی زمین را انجام می‌دهند، یکی از چهارصد محصول شرکت ابراهیم هستند. شرکت ابراهیم در حال حاضر با ۴۰۰ قطعه‌ساز همکاری میکند. شرکت ما تولید و کپی کاری را حرام میداند و محصولات خود را به معنای واقعی تولید میکند.
وی با اشاره به اینکه ما همچنین توانستیم در هفته پژوهش گذشته نیز یک اختراع ثبت کنیم گفت: این مجموعه حدود ۶۹۰ نفر شاغل و به صورت غیر مستقیم بیش از هزار شاغل دارد. متاسفانه با همه شایستگی کارآفرینان و عرق آنها به کشور ، اخذ مجوز برای ایجاد کسب و کار و کارآفرینی روند بسیار سختی است و این بزرگترین چالش ماست.
کار تولید در ایران سخت است
در ادامه مهندس سپیده قدیانی مدیرعامل شرکت سروش ارتباطات نوین با اشاره به مسیر این شرکت برای ورود به حوزه اپلیکیشن گفت: ما در یک مناقصه توانستیم وارد حوزه تولید سخت‌افزار شویم اما نقطه سیاه ما همان زمان بود. مناقصات، تخلفات و مشکلات دولتی که برای تولید محصولات برای ما ایجاد شد عملا فاجعه‌بار بود. این سبب بود که ما مجبور شویم به سمت حوزه نرم افزار حرکت کنیم. اگر بخواهم خلاصه بگویم، کار تولید در ایران واقعا سخت است.
یکی از بزرگترین مشکلات صاحبان کسب و کار، اخذ مجوز است
در ادامه محسن نوری تولیدکننده صنایع استیل با اشاره به مشکلات عدیده اخذ مجوز در ایران گفت: من مدتهاست که در حال تلاش برای اخذ مجوز و پروانه کسب هستم و باید بگویم که یکی از بزرگترین مشکلات صاحبان کسب و کار، اخذ مجوز است.
همچنین در پایان نشست و با حضور فعالان و پیشکسوتان حوزه کسب و کار از اولین کتاب آن سوی شکست به همت زیست بوم دیجیتال ابر زندگی رونمایی شد.
مراسم رونمایی کتاب "آن سوی شکست"
فاطمه آرام جان عضو هیئت مدیره موسسه بیتاب مجری سلسله نشست‌های «آن سوی شکست» در جریان رونمایی از این کتاب خاطرنشان کرد: نکته مهمی که در محتوای این کتاب وجود دارد، این است که سوژه‌های موجود در کتاب بر اساس واقعیت هستند و برای حفظ حریم خصوصی و اطلاعات افراد، اسامی تغییر کرده است. این کتاب و مراسم رونمایی از آن در کنار نشست‌‌های «آن سوی شکست» اتفاق بسیار خوبی است که برای جامعه کارآفرینان و صاحبان کسب و کار کشور رخ داده است و بدون شک می‌تواند در این مسیر برای کارآفرینان کشور سودمند و موثر باشد.
همچنین سید میثم هاشم زاده دبیر جلسه و مدیرعامل موسسه بیتاب ضمن اشاره به تاثیرات مثبت برگزاری جلسات رویداد «آن سوی شکست» گفت: برگزاری این جلسات بدون شک تاثیرات مثبت و ویژه ای روی افرادی که قصد شروع و توسعه یک کسب و کار را دارند خواهد داشت‌.
 همچنین رونمایی از کتاب این سلسله نشست‌ها با همین عنوان میتواند به تاثیرگذاری و نفوذ بیشتر این محتوا در جامعه کارآفرینی کشور کمک کند.

گزارش: امیر طاها بینام

ارسال نظرات