بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۱۲۶
سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی اعلام کرد؛
سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی گفت: در تلاش هستیم تا سه پژوهشکده صنایع غذایی، شیمیایی و گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در خدمت مجتمع شهید مدرس جهاددانشگاهی قرار گیرد تا نه تنها کارخانه تولید سوربیتول باشد، بلکه محلی برای زنجیره ارزش استراتژیک منطقه و جهان بوده و همراه با خلق ثروت و امید بعنوان پناهگاهی برای جوانان و نخبگان این مرز و بوم باشیم.
چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۷

به گزارش بازارکار از روابط عمومی جهاددانشگاهی، سیدرضی آقاسیدی سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی امروز دوشنبه 24 دی ماه در مراسم آغاز به کار خط تولید سوربیتول ۷۰ درصد توسط گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاددانشگاهی که با شعار «سلامی به سلامت پایدار» در آستانه میلاد حضرت امیرالمومنین علی ابن ابیطالب(ع) و با حضور دکتر مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان، دکتر حسن مسلمی ‌نائینی رییس جهاددانشگاهی و مدیران ارشد این نهاد، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد و تیران در مجلس شورای اسلامی، مسئولان وزارت دفاع و دیگر مقامات کشوری و استانی برگزار شد بیان کرد: امروز همزمان با جشن مذهبی میلاد حضرت علی (ع) اینجا جمع شدیم تا دستبوس اراده‌های بلند و حرفه‌ای بزرگان باشیم و پای تحقق آرمان شهدا و افراد نیک اندیش پایدار بمانیم.
وی ادامه داد: هرچند در مورد فعالیت این مجموعه چالش‌هایی وجود داشت، اما به نوبه خود از تمامی کسانی که بزرگ فکر کردند تا این مجموعه شکل گیرد، سپاسگزاری می‌کنم.
سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی، اظهار کرد: اختصاص فضای زمینی به مساحت پنج هزار هکتار به این مجموعه به نظر می‌رسد یک نماد بزرگ اندیشی بوده که مساحت آن با اندازه برخی کشورهای اسکاندیناوی برابری می‌کند.
آقاسیدی با اشاره به اینکه به تعبیر رهبری جهاددانشگاهی یک فرهنگ و جهت گیری فرهنگی است ادامه داد: به تعبیر نهاد‌های بین المللی نیز جهاددانشگاهی یک شاخص و نهاد توسعه‌ای است.
 وی در ادامه اظهار داشت: یکی از ارزشمند‌ترین داشته‌های جهاددانشگاهی پروفسور نصر اصفهانی و موسسه رویان است.
سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی عنوان کرد: راه اندازی کارخانه تولید سوربیتول 70 درصد به همت جهاددانشگاهی، آغازی است که با کمک مسئولان پنج هزار اراده را در کنار هم قرار دهیم و یک شکوه در جمهوری اسلامی ایران  را به نمایش بگذاریم.
آقاسیدی ادامه داد: در همه پهنه سرزمینی اموراتی که نیمه کاره بوده به ما واگذار کردند که ما این کار را با محوریت دکتر ابراهیمی رییس سابق این مجموعه و در ۹۰ روز اخیر که بنده در این جایگاه هستم، جهاددانشگاهی هیچ گاه خصولتی نبوده است و برای این مجموعه با پس انداز تک تک اعضا پای کار آمدیم که امید است به برکت این اخلاص به نتیجه برسد و به تجربه و موفقیت تبدیل شود.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی سه پژوهشکده شامل صنایع غذایی، شیمیایی و گیاهان دارویی دارد که این سه از اولین‌ها  در کشور هستند، بیان کرد: تلاش می‌شود که واحدهای تحقیق و توسعه R&D این مجموعه‌ها که در تهران، البرز و مشهد مستقر است در خدمت مجتمع شهید مدرس جهاددانشگاهی قرار گیرد تا نه تنها کارخانه تولید سوربیتول باشد، بلکه محلی برای زنجیره ارزش استراتژیک منطقه و جهان بوده و همراه با خلق ثروت و امید بعنوان ملجأ و پناه جوانان و نخبگان این مرز و بوم باشیم.

نمایش تلاش ملی در احیاء کارخانه سوربیتول با نگاه استراتژیک جهاددانشگاهی

نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون نیز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که جهاددانشگاهی می‌تواند با همکاری بخش خصوصی ریل گذاری علمی کشور را برعهده گیرد، گفت: احیاء کارخانه سوربیتول در مجتمع دارویی و غذایی شهید مدرس، با تأکید بر نگاه استراتژیک جهاددانشگاهی و همت متخصصان داخلی، بار دیگر جایگاه علم، نوآوری و تلاش ملی را به نمایش گذاشت.
نمایش تلاش ملی در احیاء کارخانه سوربیتول با نگاه استراتژیک جهاددانشگاهی
 

به گزارش بازارکار، همزمان با میلاد حضرت امیرالمومنین علی(ع) با حضور دکتر مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان، دکتر حسن مسلمی‌نائینی رییس جهاددانشگاهی و مدیران ارشد این نهاد، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد و تیران در مجلس، مسئولان وزارت دفاع و دیگر مقامات کشوری و استانی مراسم آغاز به کار خط تولید سوربیتول ۷۰ درصد توسط گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاددانشگاهی با شعار «سلامی به سلامت پایدار» برگزار شد.

ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد، تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به داستان راه‌اندازی این مجموعه به بومی‌سازی دستگاه‌های خط تولید اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات این افتتاحیه، بومی‌سازی و نصب دستگاه‌های خط تولید است. امروز با تأکید بر اصل ۴۴ قانون اساسی و فرمایشات رهبر معظم انقلاب، باور داریم که می‌توان کشور را بدون اتکا به منابع دولتی اداره کرد. مشکل اصلی، عملکرد ضعیف دولتی‌ها در حمایت عملی از بخش خصوصی است.

نماینده مردم نجف‌آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی گفت: این ۵۰۰۰ هکتار، بدون بودجه دولتی و با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقتصادی منطقه، امکان آبادانی دارد.

وی افزود جهاددانشگاهی می‌تواند به‌عنوان یک راهبر، موانع تولید دارو و کارخانه را رفع کند.

ابوترابی  گفت: در این منطقه ویژه، تولیدات دارویی، تجهیزات بهداشتی و اقلام آرایشی با همکاری بخش خصوصی به‌راحتی امکان‌پذیر است.

این نماینده مجلس ادامه داد: احیاء کارخانه سوربیتول در مجتمع دارویی و غذایی شهید مدرس، با تأکید بر نگاه استراتژیک جهاد دانشگاهی و همت متخصصان داخلی، بار دیگر جایگاه علم، نوآوری و تلاش ملی را به نمایش گذاشت. امید است این کارخانه در مسیر پیشرفت و شکوفایی خود گام‌های موفقیت‌آمیزی بردارد.

ابوترابی در پایان سخنانش گفت: در موقعیتی بی‌نظیر از نظر جغرافیایی، در مرکز ایران، در نزدیکی اصفهان و با دسترسی عالی به جاده‌ها، این مجموعه مستعد تبدیل شدن به منطقه‌ای ویژه اقتصادی است. نیروی انسانی موردنیاز در این منطقه به وفور یافت می‌شود و سرمایه‌گذاری‌های پیشین از بیت‌المال نیز زمینه‌ساز این امر است. نگاهی پنج‌ساله به این مجموعه با رویکرد ایجاد منطقه ویژه اقتصادی می‌تواند آن را به یکی از قطب‌های توسعه کشور بدل کند.

گفتنی است️، این مجموعه به عنوان نخستین کارخانه تولیدکننده سوربیتول ۷۰ درصد در ایران و غرب آسیا پس از چندین دهه توقف، با حمایت جهاددانشگاهی و با استفاده از فناوری پیشرفته و نیروی متخصص داخلی به مرحله بهره‌برداری رسیده است.

این پروژه نه تنها ظرفیت اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی چشمگیری برای منطقه فراهم کرده است، بلکه به‌عنوان یک واحد صنعتی سبز، تأثیرات مثبتی بر محیط‌زیست و توسعه پایدار نیز خواهد داشت.

سوربیتول و مالتیتول، دو الکل قندی پرکاربرد، به دلیل شیرینی کمتر از شکر و کالری پایین‌تر، جایگزین‌های محبوبی در صنایع غذایی، دارویی و محصولات کم‌کالری هستند.

سوربیتول یک الکل قندی طبیعی است که در میوه‌ها و سبزیجاتی مانند سیب و آلو یافت می‌شود. این ماده به دلیل داشتن طعم شیرین و کالری پایین‌تر نسبت به شکر، در صنایع غذایی و دارویی کاربرد گسترده‌ای دارد. سوربیتول علاوه بر استفاده در محصولاتی مانند آدامس و آب‌نبات، به‌عنوان مرطوب‌کننده در لوازم آرایشی و تثبیت‌کننده در داروها نیز استفاده می‌شود، همچنین به دلیل خاصیت ملین ملایمش، در برخی محصولات درمانی و مکمل‌های غذایی به کار می‌رود.

ارسال نظرات