تازه ها
به زارش بازارکار، سید محمدجواد حسینی، رئیس مرکز مشارکتهای مردمی و توسعه ظرفیتهای اجتماعی و فرهنگی سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از چهار هزار مؤسسه خیریه و سازمان مردم نهاد با مجوز و تحت نظارت سازمان بهزیستی در حال فعالیت هستند، گفت: موضوعات حمایتی، معیشتی، توانمندسازی، توانبخشی افراد دارای معلولیت، توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار، حمایت و نگهداری از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست و آسیبدیدگان اجتماعی از جمله کاهش آسیبهای اعتیاد از جمله محورهای فعالیت مؤسسات خیریه است.
وی در پاسخ به این سؤال که خیرین و فعالان اجتماعی کشور بیشتر از کدام گروه هدف بهزیستی حمایت میکنند؟ گفت: بخش غیردولتی تمایل زیادی برای حمایت از افراد دارای معلولیت دارند و سازمان بهزیستی نیز تمایل دارد به این بخش خدمات بیشتری ارائه کند؛ تأسیس و حمایت از مراکز نگهداری از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست، سالمندان و کاهش آسیبهای اعتیاد در ردههای بعدی تأسیس مؤسسه خیریه و حمایتی قرار دارد.
حسینی با اشاره به اینکه ۶۰۰ مرکز نگهداری از کودکان بیسرپرست در کشور فعال هستند که هشت هزار فرزند بیسرپرست و بدسرپرست در این مراکز به صورت شبانهروزی نگهداری میشوند، در خصوص اینکه در کدام حوزه لازم است خیرین بیشتر ورود کنند، گفت: توسعه موضوعی تشکلهای مردمی غیردولتی از اهداف و سیاستهای سازمان بهزیستی است و در برخی از موضوعات بیشتر لازم است بخش غیردولتی با سازمان بهزیستی در تفاهم و تعامل باشد از جمله موضوع توانمندسازی افراد دارای معلولیت.
وی تشریح کرد: برای نمونه اکنون در مراکز نگهداری از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست با حمایت بخش غیردولتی و مردمی دغدغه معیشت کودکان را نداریم اما در مورد توانمندسازی، اشتغال، استعدادیابی و ... نیازمند حضور تخصصی بخش غیردولتی هستیم.
رئیس مرکز مشارکتهای مردمی بهزیستی افزود: همین مسئله در رابطه با افراد دارای معلولیت نیز مطرح است. سازمان بهزیستی در سیاست موضوعی به سراغ یکسری از اقشار و اشخاص متخصص در حرفهها و تخصصهای مختلف میرود تا مؤسساتی راهاندازی کنند که یک گام تخصصیتر از قبل صرفاً به موضوع نگهداری و معیشت کودکان نپردازند و کار تخصصی رشد و ارتقای کودکان را انجام دهند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا اقداماتی در راستای تسهیل ورود خیرین و متخصصین به حوزه فعالیتی بهزیستی انجام شده است؟ گفت: لازمه توسعه موضوعی تسهیل ورود خیرین و کاهش بروکراسی اداری است که در حال انجام این مهم هستیم.
حسینی با اشاره به اینکه دورههای آموزشی ویژه مؤسسات غیردولتی تحت نظارت بهزیستی با هدف ارتقای سطح دانش در حیطه فعالیت این مؤسسات و با انگیزه افزایش سطح کیفی خدمات به جامعه هدف این سازمان برگزار میشود، گفت: مهمترین موضوعی که باید مؤسسات خیریه و مردمنهاد آن را آموزش ببینند نحوه مشارکتدهی مردم در فعالیتهایشان است؛ یعنی بخش غیردولتی چگونه میتواند از ظرفیت بخشهای بیشتری از مردم استفاده کند و مشارکت را بالا ببرد.
وی اضافه کرد: بخشهای مختلفی از آحاد مردم هنوز پای کار نیامدهاند و نتوانستهایم مشارکت آنها را در امور خیر مرتبط با گروههای هدف بهزیستی جلب کنیم و ظرفیتهای تخصصی، قشری و صنفی زیادی وجود دارد که باید بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. آموزش اینکه چطور به سراغ مردم برویم بسیار مهم است و در این زمینه میخواهیم از ظرفیت مؤسسات توانمندتر برای آموزش سایر مؤسسات استفاده کنیم.
آگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات