بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۸۴۹
همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی رئیس سازمان بهزیستی کشور با حضور در برنامه تهران ۲۰ از شبکه ۵ سیما به تشریح خدمات سازمان بهزیستی به زنان سرپرست خانوار پرداخت.
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲

به گزارش بازارکار از روابط عمومی و امور بین الملل، سید جواد حسینی معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور در این برنامه گفت:بیش از ۸ میلیون نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که ۵۰ درصد از آنان را زنان تشکیل می دهند. از این تعداد ۳ میلیون نفر تحت حمایت مستقیم هستند و بیش از ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مستمری دریافت می کنند.
وی افزود:بهزیستی به زنان و مردان، کودکان و نوجوانان و... خدمات مختلفی ارائه می دهد که گستردگی این خدمات از پیش از تولد آغاز می شود و تا پس از مرگ ادامه دارد.  
وی در تشریح این خدمات گفت:هشتصد هزار مرکز ژنتیک در تشخیص بیماری ها و معلولیت های افراد در پیش از تولد نقش دارند و پس از مرگ نیز زمانی است که فرد از دنیا می رود و همسر و فرزندانی از او باقی می مانند که تحت پوشش و حمایت سازمان بهزیستی قرار می گیرند.
رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی ۱۷۰ نوع خدمت ارائه می کند، گفت:زنان سهم بزرگی از این خدمات دارند که یکی از این گروه خدمت گیرنده زنان سرپرست خانوار هستند. در سطح کشور ۶ و نیم میلیون زن سرپرست خانوار وجود دارد که ۲۸۴ هزار نفر از آنان تحت پوشش بهزیستی هستند.
وی افزود:این زنان مستمری از بهزیستی دریافت می کنند همچنین در برخی موارد لوازم ضروری زندگی مثل فرش، یخچال و تلویزیون تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای هر فرد، از بهزیستی دریافت می کنند که در همین راستا، امسال در حدود ۹۰ میلیارد تومان  برای تأمین این اقلام پرداخت شده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور در حوزه سلامت، غربالگری و درمان این زنان گفت:کمک هایی که سازمان بهزیستی به این افراد ارائه می دهد متناسب با نوع بیماری و پرونده آنان تا سقف ۲۰ میلیون تومان به صورت کمک موردی پرداخت می شود که امسال ۹۶ هزار زن سرپرست خانوار از این کمک ها بهره مند شده اند.
وی همچنین حمایت بهزیستی از این زنان در سه حوزه اشتغال، مسکن و ازدواج با رویکرد فرصت آفرینی که توانمندسازی نامیده می شود را عنوان کرد و افزود:بهزیستی با ارائه آموزش های لازم به این زنان آنان را توانمند می کند تا بتوانند حرفه ای را فراگیرند و منبع درآمدی برای خود داشته باشند. همچنین برای ازدواج زنان سرپرست خانوار حمایت می کند و سال گذشته و امسال ۶ هزار جهیزیه برای آنان فراهم شده است و تلاش می کنیم تا پایان سال نیز با کمک خیرین، نیاز متقاضیان جهیزیه را به صفر برسانیم.
دکتر حسینی همچنین در خصوص مسکن این زنان نیز گفت:طی ۳تا ۴ سال اخیر در حدود ۴۰ هزار مسکن برای زنان سرپرست خانوار ساخته شده است و تحویل داده شده است.
وی در خصوص اشتغال این زنان نیز گفت:وام های خوداشتغالی ۱۵۰میلیون تومانی با بازپرداخت ۷ ساله و بهره ۴ درصد به آنان‌ پرداخت می شود. در کنار آن گروه هایی به نام گروه های همیار زنان وجود دارد که به صورت ۵ تا ۱۰ نفره تشکیل می شود و تا سقف  ۳۰۰ میلیون تومان(به ازای هر نفر ۱۰ میلیون تومان) وام بلاعوض پرداخت می شود. 
وی مسیر سوم حمایت از اشتغال این زنان را نیز  بهره گیری از صندوق خرد مالی دانست که ۵ هزار گروه زن تحت حمایت این صندوق قرار می گیرند و  با کمک تسهیلات بانک کشاورزی بین ۷ تا ۱۲میلیون تومان تسهیلات دریافت می کنند و با تجمیع آن به راه اندازی یک کسب و کار دست می زنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص همکاری بانک ها برای دریافت این وام ها، گفت:خوشبختانه بانک ها با بهزیستی( که یک سازمان حمایتی است) همکاری لازم را دارند و تا به حال از ۶۰ هزار فرصت شغلی که تکلیف سازمان بهزیستی برای امسال بوده است، ۹۷ درصد از این تکلیف با دریافت وام و مساعدت بانک ها محقق شده است و من مطمئنم ۱۰۰ درصد محقق خواهد شد. 
وی در خصوص تضمین این وام ها نیز گفت:در ماه اخیر مصوبه ای برای صندوقی به نام ضمانت  حمایت از فرصت های شغلی افراد تحت پوشش بهزیستی دریافت کرده ایم که هیأت مؤسس آن از وزیر اقتصاد، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی تشکیل شده است و ۲۷ پست سازمانی برای آن گرفته ایم و یکی از کارهای این صندوق حمایت و ضمانت و پرداخت اقساط و... را انجام می دهد تا مشکلی برای اشتغال افراد پیش نیاید. مورد بعدی هم این است که وقتی تسهیلات به فرد پرداخت می شود به دلیل مشکلاتی که وجود دارد نمی تواند اشتغال پایدار ایجاد کند و مشکلات جدید ایجاد می شود.
رییس سازمان بهزیستی کشور افزود: برای ایام دهه فجر این مژده را می دهیم که اولا این صندوق ضمانت شغلی راه اندازی  می شود و دوم اینکه ۵۰۰‪ نفر در سطح کشور تسهیلگران شغلی تربیت کرده ایم که زنان سرپرست خانوار را هدایت و توانمند می کنند که چه شغلی را انتخاب کنند. نکته سوم، طرحی با نام مناطق پاک، یعنی پاک از بیکاری مددجویان و زنان سرپرست خانوار، در این مناطق، شرکت های سهامی و تعاونی شکل می گیرند که وام به افراد واگذار نشود بلکه به این شرکت ها واگذار شود و اقساط را پرداخت کنند و زنان سرپرست خانوار به عنوان سهامدار شرکت تعریف شوند که هم اشتغال پایدار شکل می گیرد و هم ارزش افزوده ای که این مجموعه شغلی ایجاد می کند، به این زنان تعلق می گیرد. 
وی در خصوص مباحث درمانی و بیماری های زنان سرپرست خانوار نیز گفت: در سال جاری مبلغ ۱۶۵‪ میلیارد تومان در حوزه سلامت زنان سرپرست خانوار در بهزیستی هزینه شده است.و تقریبا در حوزه بیمه های سلامت و دارویی بیش از ۴۲کد بیمه ای داریم که این زنان را تحت پوشش قرار داده ایم.
رییس سازمان بهزیستی کشور همچنین از تفاهم نامه ای که بهزیستی با صندوق بیمه روستایی و عشایری منعقد کرده است،خبر داد و گفت:۹هزار نفر از زنان سرپرست خانوار روستایی در سراسر کشور که بیمه نداشتند، تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و با این آمار تمامی زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری در سراسر کشور بیمه هستند.
وی افزود:البته در شهرها ۴۰هزار زن سرپرست خانوار را تحت پوشش بیمه قرار داده ایم و هنوز ۱۵ هزار زن سرپرست خانوار پشت نوبت پوشش بیمه ای هستند و تلاش می کنیم تا پایان سال اعتبار مورد نیاز را جذب کنیم و این تعداد را نیز بیمه کنیم.

ارسال نظرات