
تازه ها

به گزارش بازارکار، سیدمحمد بطحایی رییس سازمان امور اجتماعی در نشست خبری برگزاری رویداد ملی تقویت مشارکت سرمایه گذاری و انسجام اجتماعی اظهار کرد: رویدادی هفته آینده اول اردیبهشت ماه برگزار میشود و این رویداد برگرفته از شعار سال در حوزه سرمایه گذاری برپا خواهد شد که با حضور ۶۰۰ نفر از فعالان اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد و خیرین حوزههای مختلف خیریه برگزار میشود. در این رویداد آقای رییس جمهور حضور پیدا خواهد کرد و سیاست دولت چهاردهم مورد تبیین قرار میگیرد و به دنبال این هستیم که تجارب مختلف سمنها به اشتراک گذاشته شود و سمنها با قابلیتهای یکدیگر آشنا شود.
رییس سازمان امور اجتماعی کشور از برگزاری رویداد ملی تقویت مشارکت، سرمایه گذاری و انسجام اجتماعی با حضور رییس جمهور خبر داد.
سید محمد بطحایی با اشاره به رویداد ملی تقویت مشارکت، سرمایه گذاری و انسجام اجتماعی که دوشنبه هفته آینده، اول اردیبهشت با حضور ریاست جمهوری و حدود ۶۰۰ نفر از فعالان اجتماعی در سازمانهای مردمی، تشکلهای مردم نهاد و گروههای جهادی در وزارت کشور تشکیل خواهد شد، به تبیین اهم فعالیتهای سازمان اجتماعی کشور در سال جاری پرداخت و به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
بطحایی اظهار کرد: در این رویداد ضمن تبیین سیاستهای دولت چهاردهم در حوزه مشارکت اجتماعی، به دنبال اشتراک تجارب موفق سمنها و گروههای مردمی، آشنایی سمنها با ظرفیتهای یکدیگر و گفتگوی بین سمنها و گروههای مردمی به خصوص در حوزه سرمایهگذاری اجتماعی خواهیم بود.
رییس سازمان امور اجتماعی در خصوص رویداد ملی تقویت مشارکت، سرمایه گذاری و انسجام اجتماعی گفت: نوآوری اجتماعی در مرکز توجه برنامههای سال جاری سازمان امور اجتماعی قرار خواهد داشت؛ از همین رو در این رویداد مراکز دانش بنیانی که در خلاقیتها و نوآوریهای اجتماعی صاحبنظرند، گرد هم جمع خواهند شد.
بطحایی افزود: تاکنون ظرفیتهای اجتماعی کشور بیشتر بر حوزه عمرانی متمرکز بوده است؛ البته باید از تلاشهای فراوانی که به خصوص گروههای جهادی در این حوزه انجام دادهاند، تقدیر به عمل بیاوریم اما نوآوری و خلاقیت برای حل مسائل اجتمکاعی توسط ظرفیتهای مردمی نیز باید مد نظر قرار بگیرد.
وی با اشاره به نقش خلاقیتها و نوآوریهای گروههای مردمی و تشکلهای دانشبنیان در حل معضلات اجتماعی اظهار کرد: در کنار رویداد ملی روز دوشنبه، نمایشگاه دستاوردها و نوآوریهای گروههای مردم نهاد و تشکلهای دانش بنیان در موضوعات مختلف، همچنین سه کارگاه آموزشی در موضوعات مبتلابه سمنها از قبیل بیمه و مالیات و ... برگزار خواهد شد.
معاون وزیر کشور با اشاره به ظرفیتهای تمدنی کشور برای سرمایهگذاری اجتماعی، گفت: متاسفانه در حوزه اجتماعی از سرمایهگذاری مردم کمتر برخورداریم؛ در حالی که حدود هزار سمن در سطح ملی و بینالمللی و حدود ده هزار سمن در سطح استان و شهرستان در وزارت کشور ثبت شده است که البته همه آنها فعال نیستند؛ اما اگر همه این ۱۱ هزار سمن نیز فعال بودند، با توجه به ظرفیت بسیار گستردهای که در کشور ما در حوزه اجتماعی وجود دارد، باز هم کم بود.
بطحایی با اشاره به آسیبپذیری بیشتر زنان در برخی از موضوعات اجتماعی اظهار کرد: باوجود کاهش تفاوت نرخ آسیبپذیری زنان نسبت به مردان در برخی از موضوعات اجتماعی، متاسفانه زنان در برخی از موضوعات آسیبپذیری بیشتری دارند؛ البته این مختص کشور ما نیست و تقریبا در بیشتر کشورهای دنیا به همین شکل است؛ خوشبختانه در برخی آسیبها از قبیل فرار از خانه شاهد کاهش بودهایم.
وی با اشاره به ماهیت فرابخشی مقابله با آسیبهای اجتماعی بیان کرد: متاسفانه برخی طرحها و لوایح در حوزههای مختلف اجتماعی از جمله زنان به در روند تصویب دچار انواعی از جرح و تعدیل میشود که از هدف اصلی دور شده و حتی ظرفیت تاثیرگذاری معکوس را پیدا می کند.
بطحایی با اشاره به تاثیرات مثبت کارگروههایی که در دولت سیزدهم برای مقابله با آسیبهای اجتماعی تشکیل شده بود، اظهار کرد: در برخی موارد تشکیل این کارگروه ها باعث ایجاد موازی کاری و ناهماهنگی در دستگاهها و نهادهای مبارزه با آسیبهای اجتماعی شده بود که با اصلاح آنها کار این کارگروهها ادامه خواهد یافت.
معاون وزیر کشور در خصوص کودکان کار گفت: در سالهای گذشته به ویژه در سازمان بهزیستی و شهرداریها فعالیتهای مثبتی در این حوزه انجام شده است اما متاسفانه هنوز با این پدیده به خصوص در کلان شهرها مواجه هستیم؛ بخشی از موضوع مربوط به مسائل معیشتی است اما بخشی دیگر به خصوص در موضوع خانوادههایی که از فرزندانشان سوء استفاده میکنند، نیازمند حمایت قانون و قوه قضائیه هستیم.
بطحایی تلاشهای انجام شده در حوزه اجتماعی را ناکافی دانست و اظهار کرد: در برخی دورهها با آسیبهای اجتماعی به شکل منفعلانه برخورد کردهایم و پس از به وجود آمدن آسیب در پی حل معضل برآمدهایم؛ در حالی که جامعه امروز دچار تغییر شده است و روشهای مواجهه با آسیبهای اجتماعی نیز باید تغییر کند.
معاون وزیر کشور افزود: به دلایل مختلف از جمله گسترش فضای مجازی سهم خانوادهها در انتقال سبک زندگی کاهش یافته است؛ کودکان و نوجوانان از طریق آموزش و پرورش باید آمادگی لازم برای مقابله با آسیبهای اجتماعی را کسب کنند.
ارسال نظرات