
تازه ها

وی مهمترین مأموریت آتیه صبا به عنوان بزرگ ترین هلدینگ چندرشته ای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری را حفظ و ارتقاء ارزش ذخایر سهامداران که همانا بازنشستگان محترم کشوری هستند، برشمرد و خاطرنشان کرد: ما تلاش میکنیم خود را در ویترینی شفاف قرار دهیم و از این طریق بتوانیم ارزشهای وجودی شرکت مان را به اطلاع اهالی رسانهها و ذینفعان سازمان برسانیم.
عظیمیپور با اشاره به چالشهای صندوقهای بازنشستگی گفت: ناترازی در این صندوق ها یکی از چالشهای اقتصادی کشور است و گاهی نقدهایی درباره نحوه اداره این شرکتها در رسانهها مطرح میشود. البته نمیگویم که شرکتهای زیرمجموعه صندوق های بازنشستگی از این نقدها مبرا هستند، اما در مورد گروه آتیه صبا باید یادآور شوم که از زمان تأسیس در سال ۱۳۸۵ تاکنون، این شرکت همواره سودآور بوده و بر اساس تصمیمات مجامع سالیانه، همواره سود قابل تقسیم داشتهایم که بخشی از آن به سرمایه تبدیل شده و بخشی دیگر در اختیار صندوق بازنشستگی برای پرداخت به بازنشستگان محترم قرار گرفته است.
وی در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران به ارائه گزارشی از عملکرد مالی شرکت پرداخت و گفت: ارزش خالص داراییهای ما تا پایان سال ۱۴۰۳ حدود ۲.۷ همت برآورد میشود. مجموع سودی که از سال ۱۳۸۵ تاکنون تقسیم کردهایم، ۳۰ همت بوده و این به این معنی است که ۱۰ برابر آنچه که گرفته ایم، سود تقسیم کرده ایم و ارزش خالص داراییهای گروه آتیه صبا و شرکت های تابعه نیز حدود ۱۵۰ همت تخمین زده میشود و امید داریم که این روند سوددهی در سالهای آینده نیز ادامه یابد.
مدیرعامل آتیه صبا با اشاره به سابقه برندهای قدیمی تحت مالکیت این شرکت گفت: آتیه صبا دارای برندهای ارزشمندی چون کفش ملی، صنایع شیر ایران(پگاه)، انبارهای عمومی، هتل های ایرانگردی و جهانگردی و هواپیمایی آسمان است که برخی از آنها بیش از ۷۰ سال قدمت دارند و جز سرمایه های ملی محسوب می شوند و ما در تلاش هستیم که هم تاریخ شفاهی این شرکت ها را مکتوب و محفوظ بداریم و هم کمک کنیم که این شرکت ها به روزهای خوب گذشته شان برگردند.
سید علیرضا عظیمیپور در نشست خبری امروز با اشاره اینکه سه پروژه اصلی برای سال ۱۴۰۴ در دستور کار شرکت قرار دارند، اظهارداشت: در گذشته با سامانههای متفاوتی، شفافیت سرمایهگذاری ها و شرکتها ارائه میشد اما سامانههای مربوطه کنار گذاشته شد که درصدد احیای آن ها هستیم. وی افزود بازطراحی تارنمای شرکت آغاز شده و تا اواسط امسال امکان دسترسی به اطلاعات برای بازنشستگان و علاقهمندان به موضوعات سرمایهگذاریهای مالی ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از موضوعاتی که بنا به تکلیف مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری برعهده ما قرار داده شده، ورود به بورس است در این خصوص گفت: تقاضای پذیرش به سازمان بورس ارائه شده، جلسات مقدماتی برگزار شده و وارد فرآیند کار شدهایم. این در حالی است که دیگر اقدامی که در سال جاری بنابر شعار امسال انجام خواهیم داد، تبدیل داراییها به داراییهای غیرمدیریتی و بورسی است که این تکلیف را با اصلاح پرتفوی شرکت ادامه خواهیم داد و منابعی که از طریق آزادسازی و سرمایهبرداری بخشی از پرتفوی انجام میدهیم، صرف سرمایهگذاری در سایر شرکتهایی خواهد شد که امکان افزایش سرمایه را داشته و میتوانند ارزش افزوده خلق کنند که از مصداق های بارز آن می توان به سرمایهگذاری در حوزههای دانش بنیان در شرکت هایی مانند صنایع شیر ایران(پگاه) اشاره کرد.
وی با اشاره به زیانده بودن برخی از شرکتهای صندوق بازنشستگی کشوری، تعداد این شرکتها را زیاد ندانست و خاطرنشان کرد: بهترین راه دستیابی به شفافیت مالی ورود به بورس است این در حالی است که برای رسیدن به اهداف نیازمند انتخاب مدیرانی حرفهای و کارآمد در هیات مدیره شرکت ها هستیم.
عظیمیپور همچنین به رویکرد سرمایهگذاری شرکت اشاره کرد و گفت: شعار امسال ما معطوف به “سرمایهگذاری برای تولید” است. بر اساس تکلیف قانونی در برنامه هفتم توسعه، باید بخشی از داراییهای غیرمولد به داراییهای مولد تبدیل شود. اصلاح سبد سرمایهگذاری در همین راستا در حال انجام است تا منابع حاصل از آزادسازی داراییها، صرف توسعه شرکتهای با ظرفیت رشد و همچنین سرمایهگذاری در حوزههای دانش محور شود و در این حوزه هدف ما کاهش وابستگی فناورانه به تأمینکنندگان خارجی و تقویت تولیدات داخلی است.
وی تأکید کرد: ما به صورت روزانه پیشرفت پروژههای کلان و برنامههای استراتژیک خود را رصد میکنیم و متعهد به گزارشدهی شفاف به ذینفعان، از جمله بازنشستگان عزیز، هستیم.
سید علیرضا عظیمیپور، در ادامه سخنان خود اعلام کرد: یکی از اقدامات ما ارزیابی شرکتهایی است که وضعیت مالی مناسبی ندارند. تیمهای تخصصی ما در این زمینه فعالیت دارند و تاکنون توانستهاند دو شرکت را به مدار سودآوری بازگردانند. همچنین، شرکت آسمان از مردادماه امسال به شرایط بهتری خواهد رسید.
وی افزود: اگر قصد واگذاری شرکتی را داشته باشیم، یکی از شروط اصلی ما این است که همکاران آن شرکت، به ویژه افرادی که تجربه بالایی دارند، از نظر شغلی آسیب نبینند. در سال گذشته، سود کل گروه به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید و پیشبینی میشود در سال جاری، این رقم به ۳۰ درصد رشد دست یابد. البته عملکرد کلی ما موفقیتآمیز بوده، اما هنوز نقاط ضعفی وجود دارد، بهویژه در شرکتهایی که زیانده هستند و عملکرد آنها می بایست بهبود یابد.
وی در خصوص لزوم بهبود و بهینهسازی عملکرد شرکتها تأکید کرد: شرکتها باید از ارزش افزوده اقتصادی بهرهمند باشند و سود خالص قابل تقسیم داشته باشند. این به معنای آن است که آنها باید در مدار سودآوری قرار گیرند و زیانهای آنها کاهش یابد. براین اساس جلسات بررسی بودجه شرکت ها بهطور دقیق، سختگیرانه و مستمر در آتیه صبا برگزار میشود و کارگروههای مختلف، سه بار در سال بودجهها و عملکرد شرکتها را ارزیابی میکنند و تغییرات لازم در صورت لزوم اعمال میشود.
وی در پایان با اشاره به برنامههای آتی شرکت، از اصلاح پرتفوی سرمایهگذاری، تمرکز بر داراییهای مولد و سرمایهگذاری در حوزههای دانشبنیان خبر داد و خاطرنشان کرد این اقدامات در راستای افزایش سودآوری و ارتقاء ارزش داراییهای سهامداران انجام خواهد شد.
ارسال نظرات