تازه ها
شرکتهای دانشبنیان به یکی از ستونهای مهم اقتصادی کشورها تبدیل شدهاند؛ با این حال شرکتهای مزبور برای اینکه توسعه پیدا کنند به شیوههای جدید تامین مالی نیاز دارند و این شیوههای جدید فقط از طریق بازار سرمایه امکانپذیر است.
به گزارش بازارکار به نقل از همشهری، هر روز که میگذرد بر اهمیت شرکتهای دانشبنیان اضافه میشود. آمارها نشان میدهد، گسترش فعالیت این شرکتها منجر به افزایش رشد اقتصادی میشود. این شرکتها از یک طرف اشتغال را افزایش میدهند و از طرف دیگر با ترویج نوآوری و حل مشکلات رایج کشور فضای اقتصادی را تسهیل میکنند. با این حال یکی از کلیدیترین موضوعات برای توسعه و گسترش فعالیت شرکتهای دانشبنیان تامین منابع مالی آنهاست. تا زمانی که منابع مالی مورد نیاز این شرکتها تامین نشود این شرکتها قادر به تداوم فعالیت خود نیستند.
این موضوعی است که روز گذشته روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری نیز به آن اشاره کرد و گفت: تامین مالی شرکتهای دانشبنیان به روشها و ابزارهای جدید نیاز داشته و باید از ظرفیتهای موجود برای ایجاد یک ابزار مالی جدید استفاده کرد.
او اضافه کرد: شرکتهای نوپا و کوچک نیازمند کمکهای اندک و بلاعوضاند، اما شرکتهای بزرگتر به وامهای قرضالحسنه از چند صد میلیون تا چند میلیارد تومان برای توسعه کار نیاز دارند.
بهگفته او برخی شرکتهای این حوزه نیز بسیار رشد کرده و به ابعاد بازار رسیدهاند که آنها به تسهیلات چند ۱۰میلیارد تومانی نیاز دارند.
ماجرا از این قرار است که تامین مالی شرکتهای دانشبنیان به روشهای سنتی و صرفا ازطریق بازار پول شدنی نیست و برای اینکه بتوان شرکتهای دانشبنیان را توسعه داد باید بهسمت تامین مالی به شیوه مدرن روی آورد. مهمترین محل برای تامین مالی استارتآپها بازار سرمایه است.
بازار سرمایه با به کارگیری ابزارهای مدرن این امکان را دارد که کارهای مهمی در زمینه تامین مالی شرکتهای دانشبنیان انجام دهد. با این حال برای حل این مشکل باید هم شرکتهای دانشبنیان با روشهای جدید تامین مالی آشنا شوند و هم مقامات بازار سرمایه ابزارهایی را به شرکتهای دانشبنیان معرفی کنند که این شرکتها بتوانند از این طریق منابع مالی خود را تامین کنند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات