بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۰۸۷۶
دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۱

عضو شورای عالی کار کشور گفت: مصوبه افزایش سن بازنشستگی در مجلس ظلم مضاعف به کارگران و موجب نگرانی و بروز مشکلات عدیده برای این گروه زحمتکش است و از شورای نگهبان انتظار داریم آن را تایید نکنند. عضو شورای عالی کار کشور گفت: مصوبه افزایش سن بازنشستگی در مجلس ظلم مضاعف به کارگران و موجب نگرانی و بروز مشکلات عدیده برای این گروه زحمتکش است و از شورای نگهبان انتظار داریم آن را تایید نکنند.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ مجلس در یکی از مهم ترین و چالشی ‌ترین مصوبات اجتماعی خود در این دوره، سرانجام در جریان بررسی بندهای برنامه هفتم توسعه، سن بازنشستگی را افزایش داد، البته این مصوبه باید به تایید شورای نگهبان برسد تا نهایی شود. 

طبق آن چه از دلایل و توجیهات این مصوبه بر می آید، دو مسئله افزایش «سن امید» و «بحران های مالی صندوق های بازنشستگی»، مهم ترین دلایل موافقت نمایندگان با این مصوبه بوده  و بنابر آن چه مجلس مصوب کرد، از 2 تا 5 ماه به ازای هر سال و به میزان سنوات خدمتی به سن بازنشستگی اضافه شده است. 

برای نمونه بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می شود.البته رئیس مجلس این موضوع را توضیح داد: «سقف افزایش سنوات خدمتی برای آقایان حداکثر 35 سال یا 62 سال است و این مطلب روشن است، چرا که برداشت های متعددی وجود دارد و مردم ضرب و تقسیم می کنند. همچنین برای خانم ها سقف سن 55 سال است.»

بر اساس آن چه مجلس مصوب کرد، بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی شود. در این مصوبه این هم آمده چنانچه دستگاه‌ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد می توانند بدون لحاظ زمان های مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.  

اما موافقان این مصوبه به چند نکته اشاره دارند از جمله میرتاج الدینی نماینده موافق گفته: این حکم یکی از بهترین حکم‌هایی است که کمیسیون تلفیق در لایحه برنامه آورده و دولت نیز با آن موافق است. اکنون در دنیا میانگین سن بازنشستگی بالای ۶۳ سال و در کشورهای پیشرفته نیز این سن بالاست اما در کشور ما بسیار پایین‌تر است. 

این نماینده موافق می گیود: در کشور ما امید به زندگی خیلی بالا رفته چرا که حوزه سلامت و بهداشت تقویت شده و اکنون نیز که سن بازنشستگی ۵۰ سال است فرد بازنشسته نمی‌رود در خانه بنشیند بلکه جای دیگری مشغول کار می‌شود و این امر برای جذب جوانان در عرصه اشتغال مفید نیست. 

نماینده دولت هم گفته: یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه حل مشکل ناترازی صندوق های بازنشستگی است که با این مصوبه عملیاتی می شود.

تبعات اجتماعی افزایش سن بازنشستگی تشکل های کارگری را نگران کرده است 

آیت اسدی عضو شورای عالی کار کشور و رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان قزوین به همراه مرتضی ایلات دبیر مجمع نمایندگان کارگران استان قزوین، علی اکبرسیارمهر رئیس انجمن صنفی کارگران استان قزوین و امانی دبیر کانون با دعوت از خبرنگاران نگرانی و دغدغه های خود را از این مصوبه مطرح کردند و خواستار انعکاس آن به نمایندگان و مسئولان کشور شدند.

آیت اسدی عضو شورای عالی کار کشور در این نشست که در محل کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان در شهر صنعتی البرز برگزار شد اظهارداشت: بعنوان نمایندگان جامعه کارگری وظیفه داریم از حقوق جامعه کارگری دفاع کنیم و دغدغه این گروه زحمتکش را به مسئولان ارشد نظام منعکس کنیم تا شاید برای حل آن تدبیر کنند.

اسدی تصریح کرد: ابتدا از نمایندگانی که خود را موکل مردم می دانند و شعار می دهند که ما مدافع حق کارگران هستیم و از ظلم و تعدی به حریم افراد ضعیف جامعه جلوگیری می کنیم و همراه کارگران هستیم انتقاد کنیم و بگوییم خط قرمز خود را بی توجهی به مشکلات این گروه دانسته و شفاف نبودن و بی صداقتی را بر نمی تابیم.

وی گفت: نمایندگانی که از شفافیت آرا صحبت کردند چرا شجاعت اعلام آرای خود را ندارند و امروز کارگران به این باور رسیده اند که برخی نمایندگان دو رای در دست گرفته اند و رایی که به مردم نشان می دهند و اعلام می کنند با رایی که در صندوق انداخته می شود تفاوت دارد و این رویکرد به باورهای ما اسیب زده است.

اسدی اظهارداشت: نمایندگانی که به ما گفته بودند با افزایش سن بازنشستگی مخالفند در مجلس به آن رای مثبت دادند و هنوز نمی دانند چه بلایی بر سر کارگر آورده اند.

جامعه کارگری به مصوبه افزایش سن بازنشستگی اعتراض دارند/ ناترازی صندوق ها را با پرداخت بدهی دولت و سود کارخانه های شستا جبران کنید

وی بیان کرد: جای تاسف دارد که این مصوبه فقط 9 رای مخالف و 9 رای ممتنع داشته و ما از نمانیدگان استان قزوین که به آن رای موافق داده اند بشدت انتقاد داریم و حتما در انتخابات این دوره در آرای خود و انتخاب نماینده این رفتار را لحاظ خواهیم کرد.

اسدی تصریح کرد: امادگی داریم با نمایندگان موافق و مخالف طرح در ر رسانه ملی و سایر رسانه های مکتوب و آنلاین و خبرگزاری ها مناظره کنیم و اعلام کنیم نمایندگانی که بعنوان مخالف با یک دکمه رای دادند تا مشکل ساز شود نمی توانند خود را از این کارتبرئه کنند.

وی گفت: از نمایندگانی که برای حل مشکل خودرو و فرزندآوری فریاد زدند و کسانی که تعهد کرده بودند اجازه نمی دهند چنین مصوبه ای از مجلس خارج شود باید امروز پاسخگو باشند و به کارگران پاسخ دهند.

عضو شورای عالی کار کشور بیان کرد: خیلی از مسائل نیازمند قانون نیست چون قوانین کافی و جامعی داریم که برخی اجرا نمی شود لذا از نمایندگان انتظار داریم قانونی را تصویب کنند که قابلیت اجرا داشته باشد و نظارت را هم جدی بگیرند که به نظر ما در این دوره ماموریت نظارتی مجلس ضعیف بوده و به بهانه همراهی با دولت هیچ نظارتی نشده و مشکل زا شده است.

توجیه نبودن برخی نمایندگان تاسف برانگیز است

اسدی در ادامه یادآورشد: جای تاسف دارد که بسیاری از نمایندگان بدون اطلاع از پیامدهای این قانون به آن رای دادند و متاسفانه رئیس مجلس هم چنین اظهاراتی داشت که نمی دانسته پیامدهای آن چیست و این وضعیت بسیار نگران کننده است در حالی که اگر شما اطلاع کافی نداشتید می توانستید در یک نشست با نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی و تشکلها از نظر تخصصی استفاده می کردید.

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان قزوین ادامه داد: کارگرانی که سالهاست با مشکلات عدیده نبود امنیت شغلی، حقوق پایین، افزایش هزینه های درمان و دهها چالش دیگر مواجهند انتظار نداشتند از سوی نمایندگان هم برای آنها چالش دیگری ایجاد شود و آنها را نسبت به آینده نگران و ناامید کند.

کارگران را ناامید و نگران کردید/ خط قرمز کارگران افزایش سن بازنشستگی است

وی بیان کرد: در جایی که رهبری بارها گفته اند امیدواری را در جامعه تقویت کنید جای سوال دارد چرا با این مصوبه ها میلیونها کارگر و خانواده آنها را در شرایط بد اقتصادی دچار استرس و اضطراب و نگرانی می کنید؟.

اسدی بیان کرد: نمایندگانی که با یک کلید رای با سرنوشت کارگران بازی کرده اند باید پاسخگو باشند که چرا بدون بررسی کارشناسی این موضوع با رای مثبت خود برای کارگران مشکل آفریده اند.

این مسئول در ادامه گفت: قانون گذاری و نظارت در اجرا بسیار اهمیت دارد اما چرا نمایندگان پیگیر اجرا شدن ماده 41 قانون کار نیستند و نظارت بر اجرای قانون را جدی نگرفته اند؟

وی با اشاره به پیامدهای اجرای مصوبه افزایش سن بازنشستگی اظهارداشت: یکی از دلایل موافقان و دولت در اجرای این مصوبه« ورشکستگی صندوق های بازنشستگی» اعلام شده که در پاسخ باید اذعان کرد چرا دولت بدهی 60 هزار میلیاد تومانی خود به صندوق ها را پرداخت نمی کند تا این ناترازی جبران شود؟.

 اسدی گفت: یکی دیگر از علل ناترازی ها، افزایش نیافتن حقوق جامعه کارگری متناسب با تورم است زیرا وقتی حقوق بیمه شده بالا نرود حتما بیمه هم دچار مشکل می شود.

وی اضافه کرد: مجموعه شستا که صدها کارخانه و شرکت تولیدی و اقتصادی دارد سالهاست حیات خلوت برخی مدیران شده که آن را به زیان دهی رسانده اند و اگر نمایندگان نظارت جدی بر وضعیت اداره آن و انتخاب مدیران این مجموعه عظیم می کردند همین مجموعه قادر بود از محل سود کارخانه های خود مشکلات بازنشستگان را حل کند.

این فعال کارگری اظهارداشت: انتخاب مدیران توانمند در مجموعه شستا از دیگر راهکارهایی است که می تواند بخشی از زیان دهی مجموعه های تحت پوشش را حل کند اما گویی کسی به آن توجه ندارد.

اسدی اضافه کرد: مصوبه افزایش سن بازنشستگی با اصل دهم قانون اساسی مغایرت دارد و و این که قرار است در برنامه هفتم حق بیمه به امور مالیاتی پرداخت شود حتما با آسیب های جدی تری مواجه خواهیم شد و به نظر می رسد مجلس و دولت در یک معامله 
درصددند مشکل مالی و ناترازی صندوق ها و ورشکستگی آنها را چند سال به تاخیر بیندازند و هرگز حل مشکل به صورت ریشه ای نخواهد بود.

اعتراض خود را به شورای نگهبان اعلام کرده ایم

عضو شورای عالی کار کشور تصریح کرد: اعتراض خود به این مصوبه را به شورای نگهبان اعلام کرده ایم و بزودی در کانون عالی کار کشور نشستی هم با اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان خواهیم داشت تا آنها را مجاب کنیم در مورد این مصوبه تصمیم بگیرند.

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان قزوین گفت: جامعه کارگری با همه مشکلات اقتصادی و ظلمهایی که تحمل کرده به نظام و انقلاب پایبند بوده و تنها گروهی بود که در فتنه هوشیاری کرد اما انتظار نداریم با این گروه برخورد غیر منطقی شود.

وی اضافه کرد: جامعه کارگری آگاه است و نمی گذارد حقش ضایع شود و این مصوبه افزایش سن بازنشستگی را موجب از بین رفتن امید جوانان به بیمه شدن، کاهش انگیزه تولید و کار، کاهش بهره وری و تاخیر در ایجاد اشتغال برای جوانان خواهد شد.

اسدی گفت: از شورای نگهبان انتظار داریم این مصوبه را رد کند و از نمایندگانی که امروز ماتوجه شده اند که رایشان اشتباه بوده می خواهیم در فرصت باقیمانده آن را اصلاح کنند و برای جبرانش درز بودجه سال آینده نرخ دستمزد کارگران و حقوق بگیران را بر اساس نرخ تورم در نظر بگیرند.

جامعه کارگری به مصوبه افزایش سن بازنشستگی اعتراض دارند/ ناترازی صندوق ها را با پرداخت بدهی دولت و سود کارخانه های شستا جبران کنید

رسانه ها صدای کارگران را به گوش مسئولان برسانند

اسدی در ادامه تصریح کرد: از خبرنگاران و فعالان رسانه انتظار داریم بعنوان چشم و گوش و زبان جامعه، صدای مظلومیت و اعتراض جامعه کارگری از ظلم پیش رو را به گوش مسئولان برسانند تا دلسوزان نظام ضمن بازنگری در تصمیمات اشتباه از وارد شدن فشار بیشتر به کارگران جلوگیری کنند.

اسدی در ادامه اظهارداشت: نمایندگانی که صداقت در گفتار و رفتار نداشته اند و با ناآگاهی و یا منفعت طلبی مصوبه ای را علیه کارگران تصویب کرده اند، در این دوره از انتخابات زیر ذره بین کارگران خواهند بود و این بار با دقت بیشتری در این زمینه اندیشه خواهند کرد تا نمایندگان صادق و حامی این گروه را برگزینند.

در این نشست مرتضی ایلات دبیر مجمع نمایندگان کارگران استان قزوین، علی اکبرسیارمهر رئیس انجمن صنفی کارگران استان قزوین و امانی دبیر کانون هم در خصوص پیامدهای تصویب افزایش سن بازنشستگی نکاتی را یادآور شدند.

انتهای پیام

ارسال نظرات