بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۲۰۹۶
دوشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۰

به گزارش بازارکار ،معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه افزایش نرخ مشارکت و کاهش تعداد بیکاران به معنای رونق بازار کار است، گفت: نرخ بیکاری در ۲۴ استان تک رقمی شده و امیدواریم به عنوان یک هدف در پایان دولت سیزدهم نرخ بیکاری را در تمام استان‌های کشور تک رقمی شود.

به گزارش بازارکار، «محمود کریمی بیرانوند» صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری به تشریح مصوبات شورای‌عالی اشتغال، فرآیند و دلایل کاهش نرخ بیکاری در کشور و موضوعات مربوط به اشتغال کشور پرداخت.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین فاکتور‌های بازار کار، نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان است که این پیام را می‌دهد چه تعداد از جمعیت شاغلان و بیکاران فارغ‌التحصیل هستند و تحلیل‌های آن برای کیفی بودن بازار کار بسیار مهم است که این عدد در ۳ فصل اخیر کاهشی بوده و اکنون به ۱۱.۴ درصد رسیده است و شیب کاهشی دارد.

معاون وزیر کار گفت: فاصله نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان و نرخ بیکاری خرد نشان می‌دهد چه تعداد از مشاغل کیفی بوده است. در سال ۱۴۰۰ این تفاوت تقریباً حدود ۴.۵ درصد بود که در آخرین گزارش مرکز آمار به ۳.۵ درصد رسیده است. فاصله ۶ درصدی نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان با نرخ بیکاری کل را کاهشی شده است.

کاهش اشتغال ناقص در کشور

کریمی بیرانوند ادامه داد: نرخ اشتغال ناقص نیز با روندی کاهشی رو به رو بوده از ۱۰.۶ درصد از پاییز ۱۴۰۰ به ۸.۱ درصد در پاییز ۱۴۰۲ رسیده است. نرخ بیکاری جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال هم که بیانگر امید جوانان برای یافتن شغل یا دسترسی آن‌ها به پیدا کردن شغل است که از ۱۶.۱ درصد به ۱۴.۴ درصد در پاییز ۱۴۰۲ رسیده است.

وی تصریح کرد: متغیر دیگر در آمار نیروکاری مرکز آمار ایران، مربوط به نرخ مشارکت اقتصادی است. اگر نرخ مشارکت افزایشی و بیکاری کاهشی باشد به معنای رونق بازار است. این نرخ نیز ۰.۵ درصد افزایش داشته به طوری که تعداد نرخ مشارکت (جمعیت فعال) از ۴۰.۹ درصد در پاییز ۱۴۰۰ به ۴۱.۵ درصد در پاییز ۱۴۰۲ رسیده است.

معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به شاخص‌های اختصاصی حوزه زنان را بررسی کنیم، نشان می‌دهد که جمعیت فعال زنان به نسبت پاییز ۱۴۰۰ حدود ۵۰۰ هزار نفر و جمعیت شاغل بانوان نیز در این مدت بیش از ۶۰۰ نفر افزایش داشته است. نرخ مشارکت اقتصادی زنان هم نسبت به پاییز ۱۴۰۰ حدود ۱.۵ درصد افزایش یافته و سرعت رشد بالایی دارد.

کریمی بیرانوند تصریح کرد: نرخ بیکاری زنان جوان در پاییز ۱۴۰۰ عدد ۳۹.۷ بود که در پاییز امسال به ۲۷.۹ درصد رسیده و ۹ درصد کاهش را تجربه کرده است. نرخ بیکاری ۱۸ تا ۲۵ سال نیز حدود چهار درصد کاهشی یافته. این‌ها نشان می‌دهد که آمار و ارقام حوزه زنان از هر جهتی رشد مثبت داشته و ارقام امیدوارکننده است.

برنامه‌ریزی برای تک رقمی شدن نرخ بیکاری در همه استان‌ها/ رونق بازار در دولت سیزدهم

نرخ بیکاری در ۲۴ استان تک رقمی است

وی تاکید کرد: نرخ بیکاری در ۲۴ استان تک رقمی شد که امیدواریم در پایان دولت سیزدهم بتوانیم نرخ بیکاری را در تمام استان‌های کشور تک رقمی کنیم.

معاون وزیر کار گفت: هنوز برای رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم؛ اما اتفاقاتی که رخ داده به سمت روند مطلوب است. وضعیت بازار کار نسبت به گذشته بهبود یافته و رکورد‌های قابل توجهی در حال ثبت است. امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان دولت سیزدهم به وضعیت مطلوب نزدیک شویم و آن را به سمت پایدار شدن ببریم.

کریمی بیرانوند بیان داشت: نرخ رشد اقتصادی در ۲ و نیم سال گذشته و در فصول مختلف آن مثبت بوده است. آخرین گزارش مربوط به تابستان ۱۴۰۲ است که نرخ رشد اقتصادی به ۷.۹ درصد رسیده، زمانی که این رشد مثبت باشد یعنی ماشین اقتصاد در حال حرکت است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: نکته کلان تحلیلی دیگر که بهبود فضای اقتصادی کشور را نشان می‌دهد خروج اقتصاد کشور از شرطی بودن است. این که پیشرفت اقتصادی کشور را به برخی مناسبات بین‌المللی گره بزنیم و فعال کردن ظرفیت‌های داخل را معطل پیش‌شرط‌های بین‌المللی کنیم.

برگزاری هفت جلسه شورای‌عالی اشتغال با حضور رییس جمهور در دولت سیزدهم

وی درباره اقدامات دولت در خصوص کاهش نرخ بیکاری و بهبود وضعیت اشتغال کشور، تصریح کرد: در دولت سیزدهم هفت جلسه شورای‌عالی اشتغال با حضور رییس جمهور، تمام وزرا و استانداران تشکیل شده که آخرین جلسه آن هفته گذشته برگزار شده بود. مردم نیز با سیاست‌های دولت در بازار کار همراهی کردند. تمام ارکان حاکمیت خود را پاسخگوی نسبت به اشتغال می‌دانند.

کریمی بیرانوند خاطرنشان کرد: یکی دیگر از سرفصل‌های مهم که تاثیر مستقیمی بر بازار کار در دولت مردمی سیزدهم دارد نظارت و هدایت حاکمیت در حوزه اشتغال است. روش سخت‌گیرانه نظارتی که دولت برای ارایه گزارش صحیح به مردم دارد، نشان می‌دهد دولت برای حوزه اشتغال و بهبود آن پای کار آمده است. برای این کار تمام زیرساخت‌های حوزه کار را با کدملی تعریف کرده تا گزارش‌ها شفاف باشند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: اکنون بیش از ۲۳ هزار کاربر دستگاه‌های اجرایی در سراسر کشور در حال کار کردن در مسیر رونق‌بخشی به بازار کار هستند. اشتغال کشور به سه شکل تماس، پیامک و میدانی رصد می‌شود. برایند این سه مرحله گزارشی است که به مردم و نهاد‌های حاکمیتی ارایه می‌دهیم.

احیای ۶ هزار واحد‌های نیمه‌فعال و راکد در دو سال گذشته

وی تاکید کرد: اقدام دیگر دولت در حوزه اشتغال تقویت زیست‌بوم ملی اشتغال است که مصوبه آن آبان ۱۴۰۰ با حضور تمام دستگاه‌ها و رییس جمهور در شورای‌عالی اشتغال تصویب شد تا راهبرد‌های بازار کار به بهترین شکل پیگیری شود. یکی از موارد بسیار موثر در این بخش، تسهیل در صدور مجوز‌های کسب‌وکار در حوزه‌های مختلف بوده است. مجوز‌های مشاغل خانگی و مراکز مشاوره در گذشته تا ۱۰ ماه طول می‌کشید؛ اما اکنون در چند روز صادر می‌شود.

کریمی بیرانوند اعلام کرد: گام دیگری که برای رونق بازار کار برداشته شد، احیای بیش از ۶ هزار واحد‌های نیمه‌فعال و راکد بوده است که اکنون فعال شده و اثر زیادی بر اشتغال کشور داشته است.

آخرین وضعیت ثبت اشتغال کشور در سامانه رصد

آخرین وضعیت ثبت اشتغال کشور در سامانه رصد

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار با تشریح آخرین وضعیت ثبت اشتغال در سامانه ملی رصد، خالص اشتغال ایجادی در سه فصل بهار، تابستان و پاییز امسال را ۷۸۰ هزار نفر عنوان کرد.

 محمود کریمی بیرانوند به تشریح آخرین آمار سامانه رصد اشتغال پرداخت و گفت: سامانه رصد بر خط و بر اساس کد ملی است و طبق گزارش‌ها آخرین وضعیت ثبت اشتغال در سامانه حدود ۷۴۷ هزار نفر بوده است.

وی ادامه داد: تعهد اشتغال ۱۴۰۲ یک میلیون و ۸۸ هزار و ۶۰۹ شغل ایجادی بوده که از این تعداد یک میلیون و ۵۳ هزار شغل در سامانه رصد به ثبت رسیده است و کل صحت سنجی ما حدود ۷۳ درصد بوده است که اگر یک میلیون و ۵۳ هزار شغل را به شکل بر خط محاسبه و ضربدر ۷۳ درصد صحت سنجی کنیم، تا این لحظه در کشور حدود ۷۴۷ هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.

او خالص اشتغال ایجادی سه فصل بهار، تابستان و پاییز را بر اساس سامانه ملی رصد اشتغال تشریح کرد و گفت: میزان اشتغال در فصل بهار  ۷۲۸ هزار نفر، در فصل تابستان ۹۰۷ هزار نفر و در پاییز امسال ۷۰۶ هزار نفر بوده است که با محاسبه آنها خالص اشتغال ایجادی در این سه فصل ۷۸۰ هزار نفر بوده است.

به گفته کریمی بیرانوند اگر این آمار را در کنار پوشش بیمه قرار بدهیم با تحلیل مرکز آمار یک میلیون شغل ایجادی تایید می‌شود.

معاون اشتغال وزیر کار با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در ۲۴ استان کشور گفت: در حال حاضر نرخ بیکاری در ۷ استان کشور دو رقمی است و تک رقمی نیست و استان‌های دارای نرخ بیکاری بالا و دو رقمی، با مشکل نرخ مشارکت اقتصادی مواجه هستند.

به گفته وی استانهای البرز، ایلام، خوزستان، سمنان، فارس، سیستان و بلوچستان، مرکزی و قم جزو استانهایی هستند که نرخ مشارکت اقتصادی آنها زیر ۴۰ درصد است و باید فعالیت بیشتری در بازار کار آنها صورت گیرد.

 معاون کارآفرینی و توسعه اشتغال وزیر کار همچنین در مورد احیای واحدهای راکد و نیمه فعال گفت: در 2.5 سال گذشته 6 هزار واحد تولیدی راکد و نیمه فعال با کمک همه دستگاه‌ها از جمله قوه قضائیه به مدار تولید برگشته و فعال شدند.

کریمی بیرانوند همچنین در مورد 100 هزار میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی برای مشاغل خانگی در سال جاری اظهار داشت: این 100 هزار میلیارد تومان دارای دو جزء است که یک بخش آن سهم دستگاه‌ها مانند کمیته امداد امام خمینی(ره) است که 55 درصد آن محقق شده، یک بخش سهم بهزیستی با 65 درصد تحقق، سهم بنیاد برکت 70 درصد و سهم صندوق نوآوری و شکوفایی با 10 درصد تحقق پرداخت شده و نیز بخش دوم آن شامل 50 هزار میلیارد تومان سهم استانداران است که چون از آبان ماه سال جاری به تازگی ابلاغ شده، سهم عملکرد آن 5 درصد است، اما به دستور رئیس جمهور برای پرونده‌های آماده پرداخت باید تسریع شود که بعد از پرداخت پرونده‌ها، جهشی در سهم بخش استانداران در منابع تبصره 18 ایجاد خواهد شد.

وی همچنین گفت: بر اساس آنچه که در سامانه جستجوی شغل وزارت کار اعلام شده، تاکنون بیش از 224 هزار و 199 نیروی متقاضی کار به این سامانه مراجعه کردند و همچنین 23 هزار و 817 کارفرمای جویای کارگر نیز در این سامانه ورود کرده‌اند و طی 5 ماه گذشته با احتساب موارد مشترک که بین 10 تا 15 درصد پیش‌بینی شده است، تعداد فرصت‌های شغلی بیش از تعداد کارگران متقاضی شغل در این سامانه ثبت شده‌اند.

معاون کارآفرینی و توسعه اشتغال وزیر کار اظهار داشت: یکی از چالش‌های اصلی بازار کار، بیکاری فارغ‌التحصیلان است و مسئله کشور تعداد شغل نیست، بلکه کیفیت فرصت‌های شغلی است که برای فارغ‌التحصیلان فرصت‌‌های کمتری در سامانه اشتغال ثبت شده است.

کریمی بیرانوند اضافه کرد: سامانه رصد اشتغال سه وظیفه شفافیت، سیاست‌گذاری و نظارت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برعهده دارد و بر اساس این سامانه در سال گذشته 747 هزار شغل بعد از صحت‌سنجی ایجاد شده است.

وی همچنین گفت: بر اساس پیشنهاد دولت در لایحه بودجه سال آینده قرار است 200 هزار میلیارد تومان منابع تکلیفی بانک‌ها برای ایجاد اشتغال خانگی در نظر گرفته شود.

معاون کارآفرینی و توسعه اشتغال وزیر کار اظهار داشت: امسال از محل منابع تبصره 18 قانون بودجه، 5 هزار میلیارد تومان منابع برای مشاغل خانگی در نظر گرفته شد که تاکنون بیش از 3 هزار میلیارد تومان برای مشاغل خانگی پرداخت شده و از این محل 160 هزار فرصت شغلی در مشاغل خانگی ایجاد شده است.

به گفته کریمی بیرانوند؛ مسئله مهم پایداری مشاغل خانگی است که اگر مشاغل کلان در صنایع بزرگ ایجاد شود، می‌تواند به عنوان لوکوموتیوی مشاغل خرد را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم به دنبال خود بکشد و پایداری مشاغل خرد در آن صورت ایجاد می‌شود.

 

ارسال نظرات