تازه ها
به گزارش بازارکار، انتظار میرود جمعیت جهان در سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد تن برسد. به دنبال افزایش قابل ملاحظه تقاضا باید تولیدات کشاورزی نیز افزایش یابد. این نیاز موجب شده کشاورزان به رباتیک به عنوان یک راهکار نگاه کنند. رباتیک به صنایع گوناگون رخنه کرده، خدمات پشتیبانی، تولید، بستهبندی و حمل و نقل صنایعی هستند که به زودی کارکنان رباتیک بیشتری را بهکار میگیرند. پیشرفتهای جدید در هوش مصنوعی و رباتیک موجب شده کشاورزی رباتیک با نوآوری منفجر شود. رباتیک به کشاورزان اجازه میدهد در مدیریت محصولات کارآمدتر باشند.
اولین و مهمترین مورد از جدیدترین تکنولوژیهای کشاورزی تا سال ۲۰۲۳ سیستمهای هوشمند آبیاری است.
آبیاری هوشمند
سطح آبهای در دسترس برای کشاورزی روز به روز در حال کاهش است. همین مسئله موجب شده تا مهندسان خبره در زمینه کشاورزی بر بهبود و ارائه سیستمهای آبیاری تمرکز کنند. سیستمهای هوشمند آبیاری، شامل استفاده از سنسورها، دادههای ماهوارهای و اینترنت اشیا، به کشاورزان کمک میکنند تا میزان آبیاری را بهینه کنند و در نتیجه میزان محصول و کیفیت آن را افزایش دهند. سیستم آبیاری هوشمند یکی از روشهایی است که میتواند به جلوگیری از هدر رفت آب چه در مقیاسهای کوچک مانند باغچهی خانه و چه مقیاسهای بزرگ مثل زمین فوتبال و کشاورزی کمک کند. ایران کشوری گرم و خشک است که با کمبود منابع آب شیرین مواجه شده. با این حال ۸۰ الی ۹۰ درصد حجم آب کشور در بخش کشاورزی به هدر میرود.
مورد بعدی از جدیدترین تکنولوژیهای کشاورزی تا سال ۲۰۲۳ رباتها هستند. رباتهای کشاورزی برای کاهش هزینههای نیروی انسانی، به دست آوردن دقیقترین نتایج و افزایش بهرهوری مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از کاربردهای رباتهای کشاورزی شامل برداشت، پاشیدن کود و حشره کشی است.
در زمینه کشاورزی، میتوان از چند نوع ربات مختلف استفاده کرد که هر کدام از آنها برای کاربردهای خاص خود مناسب هستند.
رباتهای آبیاری
رباتهای آبیاری به صورت خودکار میتوانند زمینهای کشاورزی را آبیاری کنند. آنها با استفاده از سیستمهای هوشمند، میزان آب مورد نیاز برای هر نوع گیاه را تشخیص میدهند و در صورت لزوم آب میریزند، همچنین میتوانند در صورت نیاز، کودهای مورد نیاز را نیز تزریق کنند.
کاربردهای ربات کشاورزی در برداشت
این رباتها به صورت خودکار میوه و سبزیجات را برداشت میکند و با استفاده از دوربینهایی که روی آنها نصب شدهاند، میوههایی را که رسیدهاند را شناسایی میکند و سپس با استفاده از دستگاههایی مثل برشها یا چنگالها آنها را برداشت میکند
فعالیت برداشت علاوه بر اینکه یک کار تکراری است و نیاز به سرعت زیادی دارد، علاوه بر این نیاز به هزینههای زیادی برای کارگر و ماشین آلات دارد. به طور مثال ربات متحرک خودکار AURORA برای عملیات گلخانهای بود که قادر بود به طور مستقل راهروهای گلخانه را تنها با استفاده از اطلاعات ارائه شده توسط حسگرهای اولتراسونیک هدایت کند. این ربات برای انجام وظایفی مانند برداشت، حمل و نقل میوهها و بازرسی برنامه ساخته شده است.
رباتهای شخمزنی
این رباتها به صورت خودکار میتوانند زمینهای کشاورزی را شخم بکنند. آنها با استفاده از شمعهایی که روی آنها نصب شدهاند، زمین را به صورت یکنواخت و عمیقتر شخم میزنند. این کار موجب بهبود کیفیت خاک و افزایش عملکرد محصولات میشود
تراکتورهای رباتیک یا خودران میتوانند اقدام به راندن خود بدون نیاز به راننده کنند، به طوری طراحی شدهاند که بتوانند مکان خود را تشخیص دهند و قادر هستند به موانعی همچون انسان دام درخت و سایر موانع برخورد نکند و میتواند به صورت اتوماتیک به عملیاتهایی همچون شخم، کاشت بذر و سایر عملیات زراعی بپردازد.
رباتهای گردهافشانی
رباتهای گردهافشانی یکی از نوعی رباتهای کشاورزی هستند که به دلیل نقش مهمی که در برگیرندگی و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی ایفا میکنند، از اهمیت بالایی برخوردارند. این رباتها در کاربردهای مختلفی مانند گرده افشانی در باغات و مزارع، پاشش کود و سموم و همچنین جمعآوری دادههای مربوط به محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند.
یکی دیگر از وظایفی که رباتها میتوانند انجام دهند، استفاده از مارکر مخصوص رنگ برای برچسب گذاری شاخههایی است که نیاز به هرس دارند. علامت گذاری شاخهها نیازمند در نظر گرفتن متغیرهای مختلفی است، از جمله سرعت باد، موقعیت درخت و ربات و دیگر پارامترهای مرتبط. این اطلاعات، که به صورت دیجیتال قابل شبیه سازی هستند، در الگوریتمهای هدف قرار میگیرند. اگرچه هنوز هم افراد باید شاخهها را به صورت دستی هرس کنند، اما حضور رباتها فرآیند یافتن و علامت گذاری شاخهها را آسانتر میکند که همین موضوع نشان دهنده کاربرد و نقش رباتها در کشاورزی میباشد.
این رباتها قادر به تشخیص شاخههایی هستند که نیاز به هرس دارند، که بدون شک یک مزیت بزرگ برای کشاورزان فراهم میکند. آنها به راحتی گیاهان را شناسایی میکنند، بنابراین حتی یک کشاورز آموزش ندیده هم قادر است بلافاصله تشخیص دهد کدام شاخهها نیاز به برش دارند، که این امر فرآیند هرس را بسیار آسانتر میکند.
صرفه جویی در هزینهها با استفاده از رباتها
امروزه، نقش اتوماسیون در صنعت کشاورزی به وضوح، به تحقق اهداف صرفه جویی در هزینهها و افزایش تولید کمک کرده است. با توجه به رشد جمعیت و افزایش هزینهها، ضرورت تأمین مواد غذایی بیشتر و کاهش ضایعات بیشتری احساس میشود. در این راستا، به کارگیری رباتها در صنعت کشاورزی میتواند نقش مهمی داشته باشد. این روش نه تنها به افزایش تولید محصولات کشاورزی کمک میکند، بلکه منجر به توسعههای مهمی در زمینهی رباتیک و اتوماسیون نیز میشود.
به گزارش ایمنا، استفاده از رباتها در صنعت کشاورزی نه تنها میتواند به تأمین نیازهای غذایی جامعه کمک کند، بلکه به ایجاد رونق و توسعه در زمینه فناوریهای پیشرفته نیز کمک مینماید. این گامهای مهم نشان دهنده توانمندی و پتانسیل بالقوه رباتیک در بهبود و بهرهوری صنعت کشاورزی است.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات