تازه ها
به گزارش بازارکار، معاون زنان و امور خانواده رییس جمهور با بیان اینکه بیش از ۲۴ درصد اختراعات کشور توسط زنان است، گفت: متاسفانه در حوزه استارتاپی صرفا ۱۲ درصد مدیریتها و کارآفرینیهای این عرصه توسط زنان صورت می گیرد، امید ما این است تا پایان ۴ سال دولت چهاردهم حضور زنان در کسب و کار را به ۳۰ درصد برسیم.
به گزارش بازارکار، دکتر زهرا بهروز آذر در اولین همایش ملی کارآفرینی و کسب و کار زنان که امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گزارشی از تاریخچه کارآفرینی در دنیا و ایران ارائه داد و گفت: کارآفرینی در دنیا عمر طولانی ندارد این موضوع قرن ۱۷ میلادی در دنیا مطرح شد. به طوریکه اولین بار به پیمانکار ساختمان سازی بعدها ژنرال ارتش و تصمیم گیرندههای نظامی، رهبران ارکستر و ... کارآفرین گفته میشد. بر این اساس از قرن ۱۷ نشانههای کارآفرینی بهطور رسمی در کشورها مطرح شد.
وی در ادامه تصریح کرد: کارآفرینی در ایران بسیار دیرتر از سایر کشورهای دنیا مطرح شد. یعنی سال ۱۳۸۰ این موضوع به صورت رسمی عنوان شد پس از آن این موضوع حتی در دانشگاهها به عنوان یک رشته تعریف شد. به طوریکه تحولات فوقالعادهای در کشور رخ داد و اولین رشته کارآفرینی در دانشگاه تهران بهعنوان یک رشته بینرشتهای راه اندازی شد.
یکی مهمترین تفاوت کارآفرینی زنان با مردان بحث انگیزه است
معاون زنان و امور خانواده رییس جمهور خاطرنشان کرد: امروزه مفهوم کارآفرینی در حوزههای مختلف اعم از اقتصاد، روانشناسی، فرهنگ، جامعه شناسی و حتی ادیان مطرح است. در سیر تکاملی که اندیشه کارآفرینی شکل گرفت این مقوله در حوزه زنان نیز مطرح شد؛ چرا که در کارآفرینی از نظر عملکرد، انگیزه، دسترسی منابع و ... بین زنان و مردان تفاوت وجود دارد.
این استاد دانشگاه تهران یادآور شد: یکی مهمترین تفاوت کارآفرینی زنان با مردان بحث انگیزه است. در واقع انگیزه مردان در امر کارآفرینی دغدغه معاش، افزایش ثروت و ... است؛ اما عموم زنان در تمام دنیا تمایل جدی دارند از این کسب وکار برای تقویت بنیان خانواده استفاده کنند. زن برای اینکه خانواده خود را دوست دارد میخواهد در کنار او باشد، تلاش میکند نقش ایفا کند.
تقویت انگیزه کارآفرینی مهمترین موضوع برای زنان است
معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: مهمترین انگاره حوزه کارآفرینی زنان در دولت چهاردهم این است که بتوانیم خط و مشیهای جوان در این زمینه ترسیم کنیم. در واقع تقویت انگیزه مهمترین موضوع این عرصه است. همچنان که عنوان شد در بحث چگونگیهای ورود به کارآفرینی بین زنان و مردان تفاوت وجود دارد، مردان راحتتر میتوانند منابع و سرمایه این کارآفرینی را فراهم کنند، اما این اتفاق برای دختران و زنان اتفاق نمیافتد؛ بنابراین دختران تحصیل کرده برای ورود به کارآفرینی با مشکل سرمایه مواجه میشوند. حتما دولت به این موضوع توجه دارد دنبال راهکارهای هستیم تا دسترسی زنان در تامین منابع مالی کارآفرینی را تقویت کنیم. اگرچه از نظر قانونی تبعیضی در دسترسی به این منابع بین زنان و مردان نداریم؛ اما انگارههای فرهنگی در این زمینه مشکلات و موانعی ایجاد میکند.
۶۱ درصد ورودی دانشگاههای ما دختران هستند
وی اظهار کرد: ۶۱ درصد ورودی دانشگاههای ما دختران هستند و بیش از ۲۴ درصد اختراعات کشور توسط زنان است، این در حالی است که میانگین جهانی اختراعات زنان ۱۷ درصد است.
این مقام مسئول گفت: متاسفانه در حوزه استارتاپی صرفا ۱۲ درصد مدیریتها و کارآفرینیهای این عرصه توسط زنان صورت میگیرد امید ما این است تا پایان ۴ سال دولت چهاردهم حضور زنان در کسب وکار را به ۳۰ درصد برسیم و دانشگاهها باید نحوه رسیدن به این هدف و چگونگی رفع منابع را اعلام کند.
در آینده تفاوت جنسیتی در حوزه کارآفرینی از بین خواهد رفت
سرپرست دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه امروزه معنی کار روز به روز تغییر میکند، گفت: شاید در آینده نزدیک بسیاری از کارها به دلیل هوش مصنوعی نابود شود. بنابراین شرایط و آینده به سرعت تغییر میکند.
حجت در اولین همایش ملی کارآفرینی و کسب و کار زنان که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گفت: در دنیایی زندگی میکنیم که اقتصاد زیربنای همه چیز اعم از توسعه است اگر اقتصاد قوی نداشته باشیم، قدرت نظامی، توسعه علم، رفاه مردم و غیره نمیتوانیم داشته باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: کشور چین چون اقتصاد قوی داشت حتی دانشگاه و علم قوی هم دارد. اعتبار پژوهشی دانشگاه های آنها سقفی ندارد و هر اندازه که بتوانند اجازه جذب اعتبار دارند.
سرپرست دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: این موضوع که ما به دلیل داشتن منابع طبیعی غنی کشوری ثروتمند هستیم، بسیار مطرح میشود. در حالی که این تصورات غلط است و ثروت به منابع طبیعی ارتباطی ندارد. ثروت در کارآفرینی، کار، مغز انسان است، مواد اولیه در این بین دیده نمیشود. پس آنچه موجب ثروت میشود داشتن منابع طبیعی نیست. میتوانیم در این زمینه کشور ژاپن را مثال زد که صرفا به خاطر کارآفرینی و فنآوری ثروتمند شد.
وی همچنین افزود: بنابراین کار، فکر، ایده، خلاقیت و نوآوری موجب توسعه کشور و قدرت اقتصادی است. در بازار کار به سرعت در دهه ها و قرن های اخیر شیفت اتفاق میافتد مفهوم کار تغییر می کند و ربات ها و نرمافزارها کارها را انجام می دهند. بنابراین معنی کار روز به روز تغییر می کند. شاید در آینده نزدیک بسیاری از کارها به دلیل هوش مصنوعی نابود شود؛ بنابراین شرایط و آینده به سرعت تغییر میکند.
این مقام مسئول تاکید کرد: بسیاری از کارآفرینی های امروز به مواد اولیه نیاز ندارند. در واقع کارآفرینی یک نوع استعداد است و نمیشود آن را به همه تعمیم داد، برخی انسان ها کارآفرین و برخی نیز کارمند هستند؛ بنابراین ما در ازای یک کارآفرین تعداد زیادی کارمند داریم که آنها را مدیریت می کنند.
سرپرست دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: کارآفرینی الزاما به معنی نوآوری نیست؛ اما میتواند با آن کارآفرینی کار ایجاد کند. در کارآفرینی تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. همچنان که منابع دینی هم تفاوتی بین آنها قائل نشده است. پس معیار اصلی در این زمینه دانایی، کار و تلاش است.
وی اظهار کرد: البته در همه جای دنیا در گذشته زنان اغلب خانه دار بودند مردان بیرون کار می کردند این رویکرد امروز تغییر یافته است. زنان ما آهسته آهسته جای خود را باز خواهند کرد. خوشبختانه امروزه این میدان به زنان داده می شود و در آینده نزدیک تفاوت جنسیتی در کارآفرینی از بین خواهد رفت.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات