بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۴۸۸۶
از سوی معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی صورت گرفت؛
دکتر محمد محسن غفوریان، معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی گفت: در جزء ۳ و ۴ بند ب تبصره ۲ قانون بودجه کشور در سال ۱۴۰۳، مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به منظور حمایت از تولید و اشتغال پایدار و رشد تولید ملی تخصیص داده شده است که نهاد‌ها و سازمان‌های حمایتی، پس از ارائه آموزش و مشاوره‌های لازم، متقاضیان را به منظور اخذ تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی می‌کنند.
يکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶

به گزارش خبرنگار بازارکار، دکتر محمد محسن غفوریان، معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی گفت: در جزء ۳ و ۴ بند ب تبصره ۲ قانون بودجه کشور در سال ۱۴۰۳، مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به منظور حمایت از تولید و اشتغال پایدار و رشد تولید ملی تخصیص داده شده است که نهاد‌ها و سازمان‌های حمایتی، پس از ارائه آموزش و مشاوره‌های لازم، متقاضیان را به منظور اخذ تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی می‌کنند.

وی گفت: از مبلغ مذکور، ۴۰ همت به جزء ۳ اختصاص داده شده که جهاد دانشگاهی هم به عنوان یکی از ۱۴ سازمان حمایتی در این بخش قرار دارد، مبلغی که برای جهاد دانشگاهی در نظر گرفته شده معادل ۷۳۹ میلیارد تومان است که توسط دو بانک مهر و گردشگری پرداخت خواهد شد.
درادامه معاون آموزش و کارآفرینی گفت: در این فرایند، جهاد دانشگاهی دارای یک الگوی کاربردی موفق بوده و حاصل بررسی و مطالعه تجارب سایر کشورها، بومی سازی و پیاده سازی آن طی چند سال اخیر است. هدف جهاد دانشگاهی در این طرح، پایدارسازی و ایجاد اشتغال مولد است، به همین منظور جهاد دانشگاهی در کل زنجیره ارزش نقش دارد. در همین راستا، افراد قبل از معرفی به بانک، ارزیابی می‌شوند، آموزش‌های لازم را می‌بینند، مشاوره‌های لازم به آن‌ها ارائه شده و سپس جهت اخذ تسهیلات به بانک معرفی میشوند. پس از دریافت تسهیلات نیز رها نمیشوند و تا زمان پایداری کسب و کار، در کنار آن‌ها هستیم.
دکتر غفوریان گفت: از ابتدای شهریور ماه سال جاری که ابلاغیه سهمیه‌ها انجام شد تا کنون جهاد دانشگاهی در مجموع، ۳۸۶۸ پرونده ثبت‌نامی برای دریافت تسهیلات تشکیل شده است. این تعداد نشان‌دهنده علاقه و نیاز بالای افراد به دریافت حمایت‌های مالی برای راه‌اندازی یا توسعه کسب‌وکار‌های خود است. از این تعداد، ۱۲۸ پرونده به دلایل مختلف رد یا مختومه شده‌اند که نشان‌دهنده چالش‌هایی باشد که متقاضیان در فرآیند دریافت تسهیلات با آن مواجه هستند.
وی در خصوص افراد ثبت نامی گفت: مبلغ کل تسهیلات به متقاضیان معرفی شده تا کنون ۵.۵۹۴ میلیارد ریال (حدود ۵.۶ تریلیون ریال) است که منجر به ایجاد ۵۷۶۱ شغل جدید می‌شود که نشان‌دهنده تأثیر مثبت این تسهیلات بر بازار کار و ایجاد فرصت‌های شغلی است. با توجه به شرایط اقتصادی کشور و نیاز به اشتغال‌زایی مولد و پایدار، این تسهیلات می‌تواند نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری و بهبود وضعیت اقتصادی ایفا کند.
در رابطه با جنسیت متقاضیان، وی خاطر نشان کرد: ۲۷۹۳ نفر از متقاضیان زن و ۹۴۷ نفر مرد هستند. آمار سه برابری زنان در مقایسه با مردان، نشان‌دهنده تمایل بالای زنان به ورود به بازار کار و راه‌اندازی کسب‌وکار‌های خود است. این موضوع می‌تواند به افزایش مشارکت زنان در اقتصاد و بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی آن‌ها کمک کند.وی بخش بندی متقاضیان در حوزه‌های مختلف را این گونه بیان کرد: ۱۰۴۸ پرونده در بخش خدمات، ۲۲۲۰ پرونده در بخش صنعت و ۴۷۲ پرونده در بخش کشاورزی ثبت شده است که نشان‌دهنده تنوع فعالیت‌های اقتصادی متقاضیان است که متقاضیان در آن‌ها مشغول به کار هستند، به ویژه، بخش صنعت با ۲۲۲۰ پرونده، نشان‌دهنده اهمیت این بخش در ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی کشور است. همچنین نتایج داده‌ها نشان دهنده تمایل بالای افراد به کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکار‌های مستقل است.
دکتر غفوریان درادامه خاطز نشان کرد: پرونده‌هایی که هنوز به آن‌ها تسهیلات پرداخت نشده، به چند بخش تقسیم میشوند. برخی پرونده‌ها در دست بررسی توسط بانکها، برخی در دست بررسی توسط دستگاه‌های اجرایی استان و شهرستان و برخی دیگر نیز در دست بررسی توسط کارگروه استانی است. بررسی پرونده‌ها توسط بانک‌ها نیز حائز اهمیت است. ۱۴۰۳ پرونده توسط بانک‌ها در دست بررسی است.
در خصوص میزان تسهیلات پرداخت شده تا کنون، با ابراز نگرانی از همکاری بانک‌های عامل گفت: تا کنون، ۳۴۸ پرونده به مبلغ نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان پرداخت شده است، که عدد پایینی است که حتی به ۱۰ درصد هم نمی‌رسد.
این مقام ارشد جهاد دانشگاهی در ادامه گفت: برایند آمار و اطلاعات نشان‌دهنده تأثیر مثبت تسهیلات جهاد دانشگاهی بر ایجاد اشتغال و حمایت از کارآفرینی در کشور است. با توجه به نیاز به توسعه اقتصادی و اجتماعی، این تسهیلات می‌تواند به عنوان ابزاری مؤثر در راستای تحقق اهداف اقتصادی و اجتماعی کشور عمل کند. همچنین، توجه به نیاز‌ها و چالش‌های متقاضیان و بهبود فرآیند‌های بررسی و پرداخت تسهیلات می‌تواند به افزایش اثربخشی این برنامه‌ها کمک کند، اما آنچه که ذکر آن حایز اهمیت است، عدم توجه کافی بانک‌ها به مقوله اشتغال است و ظاهرا در اولویت‌های بعدی قرار دارد، چرا که بانک‌ها به انحاء مختلف از پذیرش پرونده‌های جدید خودداری می‌کنند. همچنان که اشاره شد، حدود نیمی از پرونده‌ها در دست بررسی توسط بانکهاست، در حالی که بانک‌ها از پذیرش پرونده‌های جدید سر باز می‌زنند. از مبلغ مذکور که قرار بود.

توسط دو بانک پرداخت شود، یکی از بانک‌ها هیچگونه پرداختی تا کنون نداشته و با وجود مکاتبات مستمر و تماس با عوامل بانک، متاسفانه نتایج مورد نظر هنوز رقم نخورده است.
وی در پایان گفت: همانگونه که عرض کردم، جهاد دانشگاهی برای اشتغالزایی دارای مدل است و بر اساس این مدل ، کسب و کار‌های ایجاد شده از پایداری قابل قبولی برخوردار هستند. عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، موجب سردرگمی و ناامیدی در متقاضیانی می‌شود که با امید‌های فراوان، برای راه اندازی و یا توسعه کسب و کار خود دنبال سرمایه‌ای هستند.
 

ارسال نظرات