تازه ها
این ابتکار گامی مهم در پرداختن به تأثیر مخرب اجتماعی-اقتصادی بحران جاری بر کارگران، کارفرمایان و خانوادههای آنها و در عین حال بازیابی خدمات حیاتی برای مردم غزه است.
سازمان بین المللی کار مجموعه جدیدی از عملیات را برای برنامه اشتغال اضطراری در غزه راه اندازی کرده که در واقع، یک ابتکار حیاتی است که هدف آن رسیدگی به چالش های شدید اقتصادی و انسانی ناشی از ادامه بحران در این منطقه می باشد.
این برنامه در پاسخ به سطوح بی سابقه ویرانی و بیکاری در سراسر غزه، به دنبال ارائه حمایت درآمد فوری و خدمات عمومی ضروری است. این برنامه همچنین بخشی از طرح گسترده تر بازیابی اضطراری سازمان بین المللی کار (ERP) برای سرزمین های فلسطینی اشغالی غزه و کرانه باختری است.
سازمان بین المللی کار در اوایل سال 2024، یک طرح اشتغال اضطراری را به صورت آزمایشی در این منطقه اجرا کرد. این سازمان بیش از 150 زن و مرد را استخدام کرد و 13500 روز کاری را برای ارائه خدمات ضروری از جمله خدمات بهداشتی و کارهای شهری ایجاد نمود که با مشارکت برنامه توسعه سازمان ملل انجام شد. سازمان بین المللی کار اکنون براساس این برنامه آزمایشی، در حال اجرای این ابتکار بزرگ است که به طور مستقیم کارهایی مانند پاکسازی فاضلاب آب، مدیریت زباله و سایر عملیات شهری را با مشارکت صندوق اشتغال فلسطین (PEF) اجرا می کند. هدف این طرح، استخدام 1245 کارگر و ایجاد بیش از 112000 روز کاری تا آگوست 2025 می باشد.
اشتغال اضطراری در غزه تنها دربرگیرنده ایجاد درآمد نیست، بلکه یک ضرورت بشردوستانه است. طرحهایی مانند نگهداری آب و فاضلاب، خطر بحرانهای بهداشت عمومی را کاهش داده و در عین حال فرصتهای شغلی حیاتی را برای جمعیت گسترده آواره در این منطقه ایجاد می نماید. این برنامه ها بر مزایای دوگانه رفع نیازهای فوری و حیاتی جامعه و حمایت از معیشت در شرایط درگیری شدید تأکید دارند.
روبا جرادات، مدیر منطقه ای کشورهای عربی عضو سازمان بین المللی کار، بر نقش مهم این سازمان در کاهش تأثیر بحران شدید در سرزمین های اشغالی فلسطین تأکید کرد. وی گفت: "سازمان بینالمللی کار از طریق تأمین مالی شرکای توسعهای خود و همراه با آژانسهای سازمان ملل متحد، سازمانهای ملی و جوامع محلی، متعهد به احیای غزه و کرانه باختری است تا به بازسازی زیرساختهای حیاتی، ایجاد فرصتهای شغلی شایسته، تقویت مهارتها و ارتقای تاب آوری فراگیر اقتصادی بپردازد."
توموکی واتانابه، مدیر برنامه واکنش اضطراری سازمان بین المللی کار، نیز ضمن تاکید بر اهمیت اشتغال در کاهش درد و رنج ساکنان غزه، گفت: "پس از دیدار با ذینفعان حاضر در غزه، میدانم که برنامههای سازمان بینالمللی کار در غزه چقدر میتواند برای بازگرداندن امید، عزت و رفاه روانی کارگران و خانوادههایشان مهم باشد. در میان ویرانی و رنج غیرقابل تصور این منطقه، ایجاد کار می تواند مسیری را برای افراد فراهم میکند تا به طور معناداری به جوامع خود کمک کرده و تاب آوری بیشتری را ایجاد نماید."
غزه پس از ماهها درگیری، به طور کامل ویران شده و بیش از یک میلیون نفر بی خانمان و 75 درصد از جمعیت آن آواره شده است. همچنین، زیرساختها به شدت آسیب دیدهاند و مسکن، تأسیسات صنعتی و خدمات ضروری مانند سیستمهای بهداشتی، آب و برق بیشترین آسیب را متحمل شدهاند.
بر اساس تحقیقات سازمان بین المللی کار، این وضعیت همچنین منجر به نرخ های بی سابقه ای شده است که به طور میانگین در غزه در سال اول جنگ که در اکتبر 2023 شروع شد، نزدیک به 80 درصد بود. طرح بازیابی اضطراری 20 میلیون دلاری سازمان بین المللی کار برای غزه و کرانه باختری شامل سه مرحله است: امداد فوری، ارزیابی تأثیر جنگ بر بازار کار، و بهبودی اولیه.
این برنامه جدید، بخشی از سومین مرحله بازیابی اضطراری (ERP) است که هدف آن بازگرداندن مشاغل و شرکتها در کرانه باختری و غزه از طریق ارتقای اشتغال، حمایت اجتماعی و بهبود کسبوکار است. پاسخ کلی سازمان بین المللی کار مطابق با پیوند "بشردوستانه و توسعه صلح" بوده که بر بستر گسترده تر برنامه امداد و بهبودی اولیه سازمان ملل متحد استوار می باشد.
ارسال نظرات