بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۵۷۱۴
رییس موسسه کار و تامین اجتماعی گفت: به یک گفتمان جدی رفاهی واحد در حوزه فقر نیاز داریم تا بتوانیم سیاست گذاری ها را فقر زدا کنیم.
يکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵

ایجاد گفتمان رفاهی واحد در حوزه فقر ضرورت ملی است

به گزارش بازارکار از مرکز روابط عمومی و امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی «ابراهیم صادقی فر» در اولین نشست از سلسله نشست‌های گفتمان‌سازی عدالت اجتماعی فراگیر به بررسی چالش‌های فقر در ایران و جهان پرداخت.
وی با اشاره به آمار‌های جهانی، گفت: بیش از ۶۱۴ میلیون نفر، معادل ۷. ۶ درصد از جمعیت کره زمین، دچار فقر شدید هستند. این آمار نشان می‌دهد که پانصد و ۵۵ میلیون نفر از این افراد در مناطق روستایی و ۶۷ میلیون نفر در مناطق شهری زندگی می‌کنند.
به گفته وی بنا بر آمار‌های جهانی تعداد مردان و زنان دچار فقر شدید تقریباً برابر است؛ به طوری که ۳۰۷ میلیون نفر مرد و ۳۰۶ میلیون نفر زن با این مسأله مواجه هستند. نکته قابل ملاحظه اینکه ۱۳۵ میلیون نفر از این افراد زیر ۱۵ سال سن دارند که نشان‌دهنده تأثیر فقر بر خانواده و نسل است.
رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی همچنین به وضعیت فقر در ایران اشاره کرد و افزود: امروزه فقر در ایران یک مسأله حاشیه‌ای نیست و تبدیل به واقعیت انکارناپذیر شده که بخشی از جامعه را درگیر کرده است.
صادقی فر با اشاره به آمار‌های موجود در زمینه بازماندگی از تحصیل گفت: در حال حاضر بازماندگی از تحصیل در حال افزایش است. متأسفانه این موضوع ناشی از عوامل اجتماعی و اقتصادی مانند کمبود فضای آموزشی و نابرابری آموزشی ناشی از گسترش مدارس خاص است که منجر به تشدید فقر آموزشی می‌شود. افرادی که در مدارس خاص تحصیل می‌کنند احتمالاً وارد دانشگاه‌های برتر خواهند شد و این موضوع ممکن است تحرک طبقاتی را کاهش دهد.
به گفته وی ادامه نابرابری‌های آموزشی همچنین بر سلامت جامعه تأثیر می‌گذارد؛ مانند کاهش دریافت کالری و افزایش آمار بیماری‌های مزمن. اخیراً بحث توسعه نامتوازن منطقه‌ای نیز مورد توجه قرار گرفته است؛ زیرا استان‌ها با هم تفاوت دارند و محرومیت‌ها در آن‌ها متفاوت است.
رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با بیان اینکه \"با اهرم اقتصادی به جنگ فقر رفتن اشتباه است\"، گفت: باید ریشه‌های فقر را در موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جستجو کرد.
وی همچنین بر لزوم همکاری متخصصان از حوزه‌های مختلف برای طراحی سیاست‌های جامع و هماهنگ جهت فقرزدایی تأکید کرد و افزو: د سیاست‌گذاران باید برنامه‌ای جامع و هماهنگ برای فقرزدایی طراحی و اجرا کنند و در این راستا مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با هدف جمع‌آوری آرای عمومی درباره عدالت اجتماعی فراگیر و سیاست‌گذاری فقرزدایی اقدام به برگزاری این سلسله نشست‌ها کرده است.
رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با بیان اینکه سیاستگذاران باید برنامه جامع و هماهنگی برای فقرزدایی داشته باشند گفت: در این راستا این نشست‌ها با هدف سیاست‌گذاری فقر زدا و استخراج توصیه‌های سیاستی برگزار می‌شود.
وی افزود: مؤسسه کار و تأمین اجتماعی به عنوان متولی مطالعه و پژوهش مرتبط با حوزه رفاه سعی دارد با برگزاری این نشست‌ها نظرات صاحب‌نظران را جمع‌آوری کرده و سیاست‌های مؤثری را استخراج کند.
شایان ذکر است مؤسسه کار و تأمین اجتماعی در راستای بهره‌گیری از ظرفیت‌های نخبگانی و با توجه به تجربیات بین‌المللی نشست‌هایی علمی و تخصصی در حوزه ماموریت‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار می‌کند. ‌

با وجود تلاش‌های بسیار، هنوز فاصله زیادی تا دستیابی به اهداف مطلوب داریم
یک اقتصاددان در نشست علمی افق گشایی در موضوع فقر گفت: در ایران سال‌هاست که کاهش فقر و فقرزدایی جزء اولویت‌های سیاست‌های کلان کشور بوده است اما با وجود تلاش‌های بسیار، هنوز فاصله زیادی تا دستیابی به اهداف مطلوب داریم.

همچنین، دکتر ارغوان فرزین معتمد افزود: فقر یکی از چالش‌های مهم دنیای امروز است و نمی‌توان آن را تنها مختص به ایران دانست؛ 19 درصد از مردم جهان در کشورهای متأثر از جنگ زندگی می‌کنند و 19 درصد از فقرا نیز تحت تأثیر جنگ هستند، حدود یک میلیارد و یکصد میلیون نفر از مردم جهان در فقر چند بعدی به سر می‌برند که نیمی از آن‌ها کودکان هستند.

به گفته وی 83 درصد از فقرا در مناطق روستایی زندگی می‌کنند و 65 درصد آن‌ها در کشورهای با درآمد متوسط قرار دارند. نزدیک به 828 میلیون نفر یعنی چند برابر جمعیت کشور ما تنها به دلیل عدم دسترسی به امکانات بهداشتی در شرایط نامناسبی قرار دارند. همچنین فقر در کشورهای تحت جنگ به 8/34 درصد می‌رسد که بسیار بالاتر از سایر کشورهاست.

فرزین در خاتمه اظهار امیدواری نمود: با کمک صاحب‌نظران، کنشگران و دستگاه‌های مرتبط، راهکارهای مؤثری برای کاهش فقر ارائه و توصیه‌های سیاستی مناسبی برای دولت تدوین شود که به رفاه و عدالت اجتماعی منجر شود.


برگزاری سلسله نشست‌های «گفتمان‌سازی عدالت اجتماعی فراگیر» از جمله این برنامه هاست و نشست اول با عنوان« افق گشایی موضوع فقر »با حضور «علی ربیعی» دستیار اجتماعی رئیس جمهور، «ابراهیم صادقی فر»، رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی، «اسماعیل گرجی پور» معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت کار، «معصومه ابتکار» استاد دانشگاه و جمعی از متخصصین و کارشناسان برگزار شد

ارسال نظرات