تازه ها
به گزارش بازارکار، دکتر محمدرضا ظفرقندی در محورهای سخنرانی ارسالی برای نشست علمی فقرزدایی و رفاه در آینه سلامت ضمن تاکید بر ارتباط بین سلامت و رفاه اجتماعی متذکر گردید: گسترش مراقبتهای اولیه سلامت که در ایران سابقهای موفق دارد، میتواند نقطه شروعی برای دستیابی به این هدف باشد.
به گزارش روابط عمومی موسسه کار و تامین اجتماعی مهمترین محورهای اعلامی دکتر ظفرقندی که توسط دکتر ابراهیم صادقی فر، رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی قرائت گردید به شرح زیر می باشد:
هزینههای سلامت و رخداد فقر ناشی از آن در ایران یک چالش اجتماعی، اقتصادی و حتی اخلاقی است، زیرا وقتی صحبت از سلامت میشود، بهطور مستقیم به کرامت انسانی، عدالت اجتماعی و حق همگانی برای دسترسی به خدمات ضروری اشاره داریم. فقر و محرومیت از قدیمالایام بهعنوان ریشه بسیاری از نابسامانیها و مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهویژه سلامت شناخته شده و در دنیای امروز، فقر و بیماری همچنان در چرخهای معیوب یکدیگر را تقویت میکنند؛ از یک سو، فقر منجر به کاهش دسترسی به آموزش، درآمد و امکانات بهداشتی میشود و از سوی دیگر، بیماریها هزینههای مالی سنگینی بر خانوادهها تحمیل کرده و آنها را به سمت فقر بیشتر سوق میدهند. این چرخه، نقطهای است که همه ما، بهویژه نظام سلامت، باید در آن دخالت کرده و از ادامه این روند جلوگیری کنیم در غیر این صورت، هزینههای سلامت بهجای آنکه رفاه ایجاد کند، خود به ابزاری برای گسترش فقر تبدیل میشود. از این رو رسالت نظام سلامت، فراتر از درمان بیماریهاست. هدف اصلی ما، تضمین دسترسی عادلانه مردم به خدماتی است که نه تنها سلامتی را به آنها بازگرداند، بلکه کرامت انسانی را حفظ کند.
بنا بر اعلام وزیر بهداشت و آموزش پزشکی پوشش همگانی سلامت که در بسیاری از کشورها بهعنوان یک اولویت ملی دنبال میشود، در ایران نیز باید در مرکز توجه سیاستگذاران قرار گیرد و هر فرد، صرفنظر از وضعیت اقتصادی یا اجتماعی خود، بتواند به خدمات سلامت با کیفیت و بدون دغدغه مالی دسترسی داشته باشد. این مهم نه تنها یک نیاز اجتماعی بلکه یک ضرورت برای توسعه پایدار است. این رویکرد عدالت اجتماعی را تقویت میکند، به ریشهکنی فقر کمک میکند و زیرساختهای لازم برای توسعه اقتصادی را فراهم میآورد.
یکی از نگرانی های دکتر ظفرقندی روند افزایشی پرداخت از جیب برای سلامت در ایران است و این فشار مالی بیشترین اثر را بر دهکهای پایین اقتصادی داشته است علاوه بر این فقیرترین دهکها (پنجک یک) نه تنها توان مالی برای پوشش هزینههای سلامت را ندارند، بلکه در بسیاری از موارد به دلیل ترس از هزینههای درمان، از خدمات ضروری سلامت چشمپوشی میکنند.
دیگر دغدغه سکاندار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت چهاردهم، توزیع ناعادلانه هزینههاست، به طوری که بالاترین درصد پرداخت از جیب در میان فقیرترین اقشار اتفاق میافتد. پرداخت از جیب به ویژه در سالهای اخیر، موجب فقر در برخی از خانواده ها شده است و این امر نشاندهنده نیاز فوری به اصلاح سیاستهای حمایتی و ارائه خدمات عادلانهتر است.
بحث پایانی دکتر ظفرقندی به هم پیوستگی معنادار سلامت و رفاه و تحقق آن صرفا با همکاری، تعهد و برنامهریزی و از طریق راهبردهای زیر بود:
· گسترش و تقویت شبکه بهداشت به ویژه در مناتطق محروم و با تأکید بر خدمات اولیه و مراقبتهای پیشگیرانه
· ایجاد صندوقهای حمایتی و تخصیص یارانههای سلامت برای کاهش هزینههای کمرشکن به ویژه اقشار آسیبپذیر
· ارائه خدمات رایگان یا کمهزینه برای گروههای خاص از جمله بیماران صعبالعلاج، سالمندان و زنان باردار
· تقویت نظام ارجاع
· توسعه خدمات الکترونیکی سلامت
· افزایش آگاهی عمومی با برنامههای آموزشی گسترده و استفاده از شبکههای اجتماعی
· گسترش پوشش بیمه سلامت از طریق افزایش خدمات بیمه پایه و ارائه خدمات جدید و ارتقاء کیفیت و شناسایی و ثبت افراد فاقد بیمه از طریق ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از افراد فاقد بیمه سلامت
· تشویق بخش خصوصی و نهادهای خیریه
شایان ذکر است موسسه کار و تامین اجتماعی در راستای بهره گیری از ظرفیت های نخبگانی و دانش انباشته در کشور و نیز توجه به تجربیات بین المللی نشست های علمی و تخصصی در حوزه ماموریت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار می نماید؛ برگزاری سلسله نشست های "گفتمان سازی عدالت اجتماعی فراگیر" با حضور متخصصین و کارشناسان نخبه کشور و دولتمردان از جمله این برنامه هاست؛ نشست اول با عنوان نشست اول با عنوان افق گشایی موضوع فقر هفته قبل و نشست دوم با عنوان فقرزدایی و رفاه در آینه سلامت صبح امروز برگزار شد.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات