بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۷۷۱
آموزش و کسب مهارت‌های مجدد، کلید اطمینانی است برای اینکه بدانیم هوش مصنوعی می تواند برای کارگران مفید باشد. به گفته کارشناسان بخش هوش مصنوعی سازمان بین المللی کار، کسب مهارت های مجدد در زمینه هوش مصنوعی می تواند مشاغل جدید و بهتر را ایجاد کند.
شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۱

آموزش و کسب مهارت‌های مجدد، کلید اطمینانی است برای اینکه بدانیم هوش مصنوعی می تواند برای کارگران مفید باشد. به گفته کارشناسان بخش هوش مصنوعی سازمان بین المللی کار، کسب مهارت های مجدد در زمینه هوش مصنوعی می تواند مشاغل جدید و بهتر را ایجاد کند.
در آخرین وبینار ارایه شده از جانب سازمان بین الملی کارتحت عنوان "هوش مصنوعی برای مجموعه های خوب"، هوش مصنوعی پتانسیل افزایش کیفیت شغل، ایجاد نقش‌های جدید و همچنین ارتقای ارزش مهارت‌های منحصربه‌فرد انسانی مانند خلاقیت، تفکر انتقادی و هوش هیجانی را دارا می باشد.
جیمز بسن، مدیر اجرایی ابتکارات تحقیقاتی فناوری و سیاست دانشگاه بوستون، به عنوان سخنران اصلی در این رویداد با عنوان "هوش مصنوعی با کار ما چه خواهد کرد؟"، به ایراد سخنرانی پرداخت. وی اصرار داشت که علیرغم ترس گسترده از هوش مصنوعی که باعث بیکاری انبوه خواهد شد، این فناوری پتانسیل این را دارد که منجر به رشد شغلی بلندمدت و توسعه اقتصادی شود.
وی افرود: «اتوماسیون زمانی به شکل مثبت‌تری اتفاق می‌افتد که به کارگران مهارت‌ها و قابلیت‌های لازم برای استفاده حداکثری از آن ارائه شود. چالش اصلی این است که از دنیایی دور شویم که در آن افراد بر این باور هستند که آموخته هایشان می تواند در تمامی عمر برای آنها کافی باشد. ما باید شیوه کار موسسات آموزشی خود را برای توسعه یادگیری مادام العمر تغییر داده و راه‌هایی را ایجاد کنیم که به کارگران اجازه می دهد مهارت‌های جدید کار را همراه با فناوری جدید، توسعه دهند. همچنین باید مؤسسات را تشویق کنیم که این مهارت‌های جدید منجر به دستمزد بالاتری شوند.»
در این وبینار که هفته گذشته با مدیریت پاول جمیرک، محقق ارشد سازمان بین المللی کار، برگزار شد، موضوعات کلیدی زیر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت:
- تغییر وظایف: هوش مصنوعی ممکن است جایگزین برخی مشاغل شود، با این حال وظایف را در مشاغل تغییر داده و کارگران را قادر می سازد تا بر روی فعالیت های با ارزش بالاتری تمرکز کنند، که ای امر می تواند منجر به رویکردها و مهارت های جدیدی شود.
-  تقاضای مهارت: از آنجایی که هوش مصنوعی وظایف تکراری یا روتین را انجام می دهد، تقاضا برای مهارت های منحصر به فرد انسانی مانند حل مشکلات پیچیده و ارتباطات بین فردی همچنان در حال افزایش است.
-  موازی‌های تاریخی: با استفاده از نمونه‌هایی از انقلاب‌های تکنولوژیک گذشته، می توان دوره‌های جابجایی شغلی را به دلیل تحولات جاری ایجاد شده است، از لحاظ تاریخی با رشد شغلی بلندمدت و توسعه اقتصادی همراه کرد.
جیمز بسن همچینی خاطرنشان کرد که برخی از خطرات سوء استفاده از هوش مصنوعی، مانند افزایش نظارت کارکنان یا تجاوز به حریم خصوصی وجود دارد. وی اصرار داشت که در جایی که معرفی فناوری به بهترین وجه عمل کرده است، با کارگران مخالفت نکرده است، مشروط بر آن که آن مورد باعث مشارکت بیشتر آنها شده باشد.
رصدخانه سازمان بین المللی کار در زمینه هوش مصنوعی و کار در اقتصاد دیجیتال، یک مرکز دانش بین المللی پیشرو در زمینه ابعاد دنیای کار هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال است. هدف این مرکز حمایت از دولت‌ها و شرکای اجتماعی در درک و مدیریت تحول دیجیتال کار از طریق ارتقاء مهارت، تنظیم استانداردها و پیشبرد حکمرانی هوش مصنوعی برای توسعه پایدار است.

ارسال نظرات