تازه ها
به گزارش بازارکار، دکتر علاءالدین ازوجی اظهار داشت: در حال حاضر، سطح مشارکت در اقتصاد ایران حدود 40 درصد است که نسبت به متوسط جهانی (62 درصد) پایینتر است. این نشاندهنده نیاز به افزایش مشارکت جوانان و دیگر اقشار جامعه در فعالیتهای اقتصادی است و اگر مشارکت مردم در اقتصاد افزایش یابد، میتوان به تعمیق تولید و کاهش فقر امیدوار بود.
ازوجی ادامه داد: نگرشهای سنتی در زمینه افزایش ثروت و پول در اقتصاد ملی عمدتاً معطوف به تجهیز منابع بوده است. اما اکنون نیاز به رویکردی جدید وجود دارد. امروزه برای حل مشکلات اقتصادی و کاهش فقر، نیازمند سیاستهایی هستیم که بر اساس دادههای واقعی طراحی شوند و رویکردهای سنتی پاسخگوی نیارهای فعلی نیستند.
به گفته وی یکی از مشکلات اصلی اقتصاد ایران، نحوه مصرف منابع و پسانداز اجتماعی است. این موضوع میتواند به تله فقر منجر شود. برای غلبه بر این چالشها، باید طرحهای پیشران و ارزآور طراحی شود که زنجیره ارزش را کامل کند لذا
دولت در برنامه هفتم توسعه بر روی برابری و نگهداشت جمعیت تمرکز کرده و هدف آن افزایش نرخ پسانداز اجتماعی و سرمایهگذاری است که شامل پنج محور اصلی است: سرمایهگذاری و تولید، کنترل تورم، حمایت از اقشار آسیبپذیر، مدیریت منابع و طرحهای ملی
وی ادامه داد: درآمد خانوارهای ایرانی از دو منبع اصلی تأمین میشود: 48 درصد از دستمزد و 52 درصد از درآمد غیرکاری که با افزایش بیثباتی اقتصادی، سهم درآمد غیرکاری افزایش یافته و این موضوع نابرابری را تشدید میکند.
به گفته ازوجی در سالهای اخیر، تغییرات قابل توجهی در درآمد سرانه خانوارها مشاهده شده است؛ به طور متوسط، درآمد سرانه نسبت به دهه گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته، اما کارگران و کارآفرینان تنها کمتر از 2 درصد از این افزایش بهرهمند شدهاند.
دکتر ازوجی همچنین به نقش جوانان در بهبود وضعیت معیشت و افزایش رفاه اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیتهای جوانان به ویژه در مناطق روستایی میتواند به بهبود معیشت کمک کند اما اگر توجه کافی به این مسائل نشود، فقر و نابرابری در جامعه تشدید خواهد شد.
اصلاحات اساسی در سیاستهای اقتصادی، توانمندسازی اقتصادی خانوارها و ایجاد فرصتهای شغلی، توجه به منابع انسانی، مالی، و فناوری، سیاستگذاری با بهره گیری از داده های واقعی و روش های جدید از پیشنهادات این کارشناس اقتصادی جهت دستیابی به اهداف توسعه اقتصادی بود.
شایان ذکر است موسسه کار و تامین اجتماعی در راستای بهره گیری از ظرفیت های نخبگانی و دانش انباشته در کشور و نیز توجه به تجربیات بین المللی نشست های علمی و تخصصی در حوزه ماموریت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار می نماید؛ برگزاری سلسله نشست های «گفتمان سازی عدالت اجتماعی فراگیر از جمله این برنامه هاست؛ پس از برگزاری نشست اول با عنوان افق گشایی موضوع فقر، نشست دوم با عنوان فقرزدایی و رفاه در آینه سلامت، نشست سوم با عنوان فقرزدایی و رفاه در آینه آموزش نشست با عنوان فقرزدایی و رفاه در جغرافیای ایران، پنجمین نشست با عنوان: نظام اندازه گیری و سیاست گذاری فقرزدا صبح امروز برگزار شد.
ارسال نظرات