تازه ها
به گزارش بازارکار، دکتر محمد علی زلفی گل در آیین رونمایی از سامانه جریان اقتصادی نوین(جان)، پیاده سازی این سامانه را برگ زرینی در تاریخ فعالیتهای سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران دانست که درسایه راهبردهای معاونت فناوری این وزارتخانه اجرایی شد.
وی افزود: علم به انسان قدرت فرازمینی و قدرت افزایش بهره وری در عرصههای مختلف میدهد. امروز علم به بشر کمک کرده تا از عمرش استفاده بهینه کند و بهره وری را ارتقا دهد. همچنین امروز سامانههای هوشمند و دانش فناوری اطلاعات به بشر این امکان را داده است که در کمترین زمان ممکن و بدون طی طریق، با کمترین هزینه به اهداف خود برسد.
زلفی گل، تماس تصویری با هر نقطه از جهان را از دیگر توانمندیهای بشر به واسطه استفاده از فناوری عنوان کرد و یادآور شد: علم این قدرت را به بشر داده است که ماهواره به فضا پرتاب کند و قدر فرازمینی به بشر اعطا کرده است؛ از این رو عقل حکم می کند که بشر نهایت استفاده از فناوری برای رفع نیازها داشته باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که عقل حکم میکند که از دانش و فناوری استفاده کند تا ثروت و قدرت خود را افزایش دهد، خاطرنشان کرد: دانش هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات امکان اجرای راحتتر امور را داده و تاسیس و ایجاد سامانههای مختلف در این دوره از وزارت علوم نیز در راستای افزایش بهره وری در آموزش عالی، تحقیقات و فناوری بوده است.
وی، با تاکید بر اینکه ایجاد این سامانهها در راستای رفع برخی از خلأها بوده است، یکی از این خلأها را در حوزه بهره برداری از نتایج رساله ها و پایان نامه ها عنوان کرد و در این باره توضیح داد: یکی از نقدهایی که به ما می شد این است که چرا تحقیقات در دانشگاه ها، تقاضا محور نیست و چرا از رساله ها و پایان نامهها در راستای رفع نیازهای کشور بهره برداری نمیشود.
وزیر علوم ادامه داد: در بررسی برنامههایی که در این وزارتخانه داشتیم به این نتیجه رسیدیم که عرضه و تقاضا در بخش تحقیقات نداریم و اساتید و محققان و پژوهشگران با نیازهای کشور و مسایل روز کشور آشنا نیستند. از این رو سامانه ایده ها و نیازها با عنوان "نان" در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد، ضمن آنکه در برنامه هفتم توسعه نیز دستگاه ها و شرکت های دولتی و خصوصی مکلفند شدند تا مسائل و نیازهای خود را در سامانه نان ثبت کنند.
زلفی گل با بیان اینکه در سامانه نان ۲۰ هزار نیاز و ایده ثبت شده است، گفت: این سامانه همرسان طرف عرضه نیاز با محققان، دانشمندان و اساتید دانشگاه ها است.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن امتیاز ویژه به اساتید داده شد و بر اساس آن در صورتی که اساتید موضوع رساله ها و پایان نامه های خود را از سامانه نان انتخاب کنند می توانند ۲۰ درصد از ورودیهای هر رشته را بدون نیاز به برگزاری آزمون از میان استعدادهای درخشان انتخاب کنند.
زلفی گل سامانه نان را بخشی از پازل هوشمند سازی آموزش عالی عنوان کرد و افزود: یکی دیگر از پازلهای ما سکوهای هوشمندسازی است. این سکوها این امکان را فراهم میکند که با توجه به حجم زیادی از دادهها در بخش آموزش، تحقیقات و فناوری، تجمیع داده ها در این حوزه ها صورت گیرد.این امر دسترسی کاربران را به دادهها برای سیاستگذاری و وضع قانون فراهم میکند.
زلفی گل پازل دیگر این حوزه را بازارسازی برای محصولات دانش بنیان عنوان کرد و گفت: شرکتها و هسته های فناور که محصول تولید می کنند ولی مدیران این شرکتها با قوانین بازار آشنا نیستند از این رو وزارت علوم در راستای افزایش رقابت پذیری این شرکتها سامانه "جان" را پیاده سازی کرد. در این سامانه محصولات دانش بنیان بارگذاری می شوند تا علاوه بر این که محصولات معرفی می شوند، برای آنها بازار سازی صورت بگیرد.
وی افزود: این سامانه همچنین به سامانه "توانیران" متصل شده است. در سامانه توانیران دستگاه ها، پروژه های خود را بارگذاری می کنند تا در صورتی که نیاز به تجهیزاتی دارند از طریق توانمندی شرکت های فناور، اقدام کنند.
وزیر علوم در پایان با اشاره به حضور نماینده وزارت علوم در نشست بریکس از ارائه پیشنهاد ایران برای ایجاد سامانه جان بریکس خبر داد و گفت: در این سامانه محصولات ایرانی و کشورهای عضور بریکس در آن بارگذاری خواهد شد.
سکوی خرید و فروش محصولات فناور
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران گفت: سامانه جان (جریان اقتصادی نوین) سکوی خرید و فروش محصولات فناور و در پی ایجاد بازار برای محصولات تجاری قیمتگذاری شده شرکتهای فناوری با حمایت وزارت علوم است.
حسن زمانیان نیز در مراسم رونمایی از سامانه جریان اقتصادی نوین (جان) اظهارداشت: در دولت سیزدهم با راه اندازی سامانه نظام ایدهها و نیازها یا به اختصار نان وقفه بین دانشگاه و صنعت برطرف شد و در ادامه توجه سیاستگذار به مقوله بازار و خرید و فروش هم مورد توجه قرار گرفت.وی در این مراسم در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در کشور ما تحقیقات و تولید دانش بنیان وضعیت مناسبی دارد ولی بازار همواره مورد غفلت قرار داشت. برای غلبه بر این مشکل یکی از راهکارها ایجاد سامانه جان یا جریان اقتصادی نوین بود.
معاون وزیر علوم افزود: ایجاد بازار الکترونیکی، ایجاد پایگاه داده قابل اتکا برای شرکتهای دانش بنیان، محلی برای عرضه محصولات شرکتهای دانش بنیان از جمله اهداف ایجاد سامانه جان است. سامانه جان در پی ایجاد بازار برای محصولات تجاری قیمت گذاری شده برای شرکتهای فناوری با حمایت وزارت علوم است.
به گفته زمانیان وجه تمایز سامانه جان نیز فروش محصولات شرکت های فناور و امکان سفارش سازی محصولات فناور است.
معاون وزیر علوم گفت: تا کنون ۸۷ درصد از پارکهای علم و فناوری در سامانه بارگذاری شده اند و تعداد پارکهای فعال در این سامانه نیز ۴۶ پارک است. تعداد محصولات فناورانه ثبت شده در سامانه ۷ هزار و ۱۱۱ و نسبت تعداد محصول به ازای هر شرکت ۳.۱۵ است.
گردش اقتصاد سامانه جان ۴۰ همت است
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم نیز در این مراسم گفت: یکی از دغدغه های جدی شرکت های دانش بنیان معرفی محصولات است و با توجه به اینکه جزو شرکت های کوچک هستند و قدرت تبلیغ محصولات خود را ندارند، نیازمند عرصه ای بودیم که بین مجموعه های مختلف و شرکت های فناور نقش عرضه کننده و ارائه دهنده محصول را داشته باشد؛ سامانه جان بازیگر اصلی این عرصه است. سجاد محمدعلی نژاد بیان کرد: هر مجموعه ای می تواند در سامانه جان محصولات را مقایسه و محصول مورد نیاز خود را تامین کند و حتی می تواند محصول سفارشی داشته باشد. همچنین با دستور وزیر علوم کلیه محصولات وارداتی مشخص شد تا شرکتهای فناور بر اساس نیاز بازار اقدام به تولید محصولات مورد نظر کنند. وی گفت: سامانه جان یکی از نظاممندترین و با کیفیتترین سامانههایی است که در اختیار شرکتهای فناوری قرار گرفت. در فرایند ابتدایی بیش از سه هزار شرکت در سامانه وارد شدند و گردش اقتصادی این سامانه اکنون بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان است.به گفته محمدعلی نژاد تفاهم نامه ای با وزارت صنعت امضا داریم که سامانه جان به سامانه توانیران متصل شد و پس از این دیگر امکان واردات محصولاتی که در داخل کشور امکان تولید آنها وجود دارد نیست و به این شکر دیگر خروج ارز نخواهیم داشت.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات