السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۲۸۱۳
با رویکرد نقد نظریات رایج علوم انسانی انجام می‌شود:

برگزاری چهارمین همایش علوم انسانی قرآن بنیان در دانشگاه علامه طباطبایی

حجت الاسلام حمیدرضا بصیری امروز با حضور در برنامه سلام خبرنگار صدا و سیما گفت: امروز چهارمین همایش علوم انسانی قرآن بنیان در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می شود. تاکنون ۳ نوبت این همایش در سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۷ و ۱۴۰۰ در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شده است.
دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۶

وی همچنین به تشریح گفتمان علوم انسانی از منظر قرآن پرداخت و گفت: جامعه علمی می‌دانند که چندین سال است این گفتمان در فضا‌های علمی غالب و پیدا شده با عنوان تحول علوم انسانی، علوم انسانی ما عمدتاً مبانی‌اش؛ مبانی غربی است، مبانی سکولاریسم است، مبانی‌ای است که مبتنی بر هستی شناسی و معرفت‌شناسی‌هایی است که خارج از معارف اعتقادی، دینی و حتی بومی ماست؛ بنابراین این امر باید تحول پیدا کند، البته بتدریج و همچنین با استفاده از دانش‌هایی که در غرب به وجود آمده است.

وی افزود: این تحول در علوم انسانی چهار بخش دارد؛ یک بخش آن اسلامی شدن، یک بخش آن بومی شدن، یک بخشی مربوط به کارآمدی و بخش دیگر آن به روزآمدی است، یعنی تحول در علوم انسانی باید در روی این چهار پایه اتفاق بیفتد.

حجت الاسلام بصیری گفت: در بخش اسلامی شدن آن؛ چند سال قبل مقام معظم رهبری فرمودند علوم انسانی ما باید قرآن بنیان باشد، یعنی، چون قرآن منبع مشترکی است میان همه مسلمانان، منبع بی عیب و نقصی است و وحی است، بنابراین علوم انسانی را فرمودند قرآن بنیان باشد، ما هم در همین راستا این همایش را از سال ۹۴ به صورت دوسالانه برقرار کردیم در دانشگاه علامه طباطبایی و استقبال خوبی از طرف صاحبنظران، اساتید دانشگاه و همچنین حوزه انجام شده است.

وی افزود: سه دوره این همایش تا به حال برگزار شده است، سه دوره گذشته عمدتاً درباره مبانی و ریشه‌های این بحث بود، یعنی چیستی، چرایی و چگونگی تحول علوم انسانی قرآن بنیان، یک نوبت درباره لوازم، روش‌ها و شاخص‌های این تحول بوده است و الان ما به نقد نظریات رایج در حوزه‌های مختلف دانش‌ها و علوم انسانی رسیده ایم.

حجت‌الاسلام بصیری درباره تفاوت این دوره و سه دوره قبلی گفت: دوره‌های قبلی، بحث در مبانی و ریشه‌ها بود، ما در این دوره که امروز برگزار خواهد شد در دانشگاه علامه طباطبایی، محور همایش روی حوزه به طورخاص و نظریات و نقد قرآنی و نظریات رایج در علوم انسانی است.

وی درباره نتایج همایش‌ها و آثاری ارسالی نیز افزود: استادان و علاقه‌مندان به صورت مکتوب آثار را ارسال کرده اند.

حجت‌الاسلام بصیری با بیان اینکه کارگروهی با همین عنوان در شورای انقلاب فرهنگی هم فعالیت می‌کند، گفت: در این شورا کارگروهی تحت عنوان تحول علوم انسانی در چهار بخش اسلامی‌سازی، بومی‌سازی، کارآمدی و روزآمدی فعالیت می‌کنند و همایش امروز در راستای بحث اسلامی شدن آن است که بحث بسیار مهم و اساسی این چهار بخش است.

وی درباره نسبت بین این همایش و کارگروه هم گفت: این نسبت به منظور همکاری است ولی در راستای سیاست‌گذاری‌های آن، شورا تصمیم می‌گیرد یعنی یک سیاست‌گذاری‌هایی دارد آن جا تعریف می‌شود و برنامه و همایش ما هم در راستای آن سیاست‌هاست انجام می‌شود.

بصیری افزود: عموم افراد می‌توانند در این همایش شرکت نمایند، اما مخاطبان اصلی این همایش، فرهیختگان، اندیشمندان دانشگاهی و حوزوی، دانشجویان دوره دکتری و کسانی هستند که دغدغه علوم انسانی و قرآن کریم را دارند از اینرو از همه اندیشمندان، دانشمندان، استادان دانشگاه و حوزه و همچنین دانشجویان علاقمند به علوم انسانی و ساحت قرآن کریم در خواست همکاری داریم.

ارسال نظرات