بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۳۸۰۴
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران خبر داد:
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران گفت: توسعه اشتغال زنان زندانی و خانواده زندانیان مرد افق یک سال آینده شهرداری است. ایجاد اشتغال برای زنان زندانی «رأی باز» از سوی مدیریت شهری دنبال می‌شود.
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰

به گزارش بازارکار؛ همیشه برای آزادی زنان بی‌گناه در زندان همه دست به‌دست هم داده‌اند، گاهی با برگزاری جشن‌های گلریزان و گاهی هم با حمایت خیران و سازمان‌های مردم‌نهاد، حال شهرداری تهران برای اینکه از این قافله عقب نماند، پای کار آمده تا مسئولیت اجتماعی خود را در این حوزه در قبال زندان و مردان زندانی ایفا کند.

حدود دو سال است که اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران به موضوع زنان زندانی ورود کرده و ابعاد مختلف اقتصادی، معیشتی، اجتماعی، جامعه‌پذیری و خانواده‌پذیری این زنان را در دستور کار خود قرار داده است حتی نمایشگاه اخیر «زنان و تولید ملی» انعکاس جلوه‌ای از حضور زنانی بود که شرایط کسب و کار موفق خود را رقم زده بودند.

مدیرکل اداره زنان و خانواده شهرداری تهران در همین رابطه در گفتگویی گفت: نتایج به دست آمده، فراتر از افق ترسیمی برای اهداف در نظر گرفته حاصل شد هرچند که هنوز این تجربه موفق در مسیر رشد و بالندگی است به یک مدل خوب همکاری بین شهرداری و سازمان زندان که قابل اشاعه به سایر کلانشهر‌ها دست یافته‌ایم.

مریم اردبیلی اضافه کرد: توسعه اشتغال در گروه زنان زندانی رأی باز و خانواده زندانیان مرد، در دستور کار برای یک‌سال آینده است. تاکنون ۳۰۰ نفر مددجو به اداره کل امور زنان و خانواده ارجاع داده شده‌اند که ۲۰۳ نفر از آن‌ها در مراکز کوثر مشغول به‎کار هستند. همچنین برخی از مددجویان آزاد شده تقاضای ادامه کار در مراکز کوثر را دارند که شرایط همکاری برای آن‌ها فراهم شده است.

وی با تاکید بر این اصل که باید همه ظرفیت‌های شهر به خدمت این شهر آورده شود تا مادر و زن زندانی در زندان نباشد، یادآور شد: شهر ما باید این افق را بگشاید تا انسان‌هایی که به هرعلت دچار آسیب شده‌اند شرایط بازگشت آن‌ها به ریل زندگی فراهم باشد.

عضویت بیش از ۳۵ هزار مددجو در طرح‌های توانمندسازی

بر اساس آمار‌های موجود تاکنون بیش از ۳۵ هزار نفر مانند زنان سرپرست خانوار، زنان کم‌برخوردار و فرزندان آن‌ها در سامانه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران عضو شده‌اند که به فراخور نیاز می‌توانند از طرح‌های توانمندسازی همچون راه‌اندازی کسب‌وکار خانگی، اشتغال در مراکز کوثر و دیگر طرح‌ها بهره‌مند شوند. همچنین سه سطح خدمات مشاوره و مددکاری و حمایت معیشتی، آموزش‌های فردی و خانواده محور و خدمات مهارت‌آموزی و اشتغال برای زنان سرپرست خانوار پیش‌بینی‌شده است.

کمک‌های مالی شهرداری تهران برای آزادی زنان زندانی با جرایم مالی ریز و درشت تنها یکی از اقداماتی است که برای این افراد انجام می‌شود، به‌گفته مدیرکل امور بانوان و خانواده شهرداری تهران، ایجاد اشتغال برای زنان زندانی «رأی باز» از سوی مدیریت شهری دنبال می‌شود که این امر سبب شده تا یک چهارم فضای زندان زنان خالی شود.

به گفته اردبیلی، این گروه از زنان زندانی رأی باز، به مراکز توانمندسازی کوثر ملحق می‌شوند و علاوه بر گذراندن دوره محکومیت خود، به طور تخصصی حرفه‌ای را فرا می‌گیرند و درآمدزایی برای خود دارند، به طوری که تاکنون ۲۰۳ نفر از زنان زندانی دارای رأی‌باز در مراکز کوثر فعالیت دارند و در کنار این موضوع ۳۱۱ نفر از خدمات روان‌شناختی برخوردار شده‌اند و بیش از ۲ هزار ساعت جلسه مشاوره برای مددجویان برگزار شده است.

نقش اشتغال و حرفه‌آموزی در خالی شدن زندان زنان

اردبیلی با مروری بر رویکرد مدیریت شهری در حوزه زنان گفت: نمایشگاه زنان و تولید ملی، ویترین دستاورد‌های زنانی بود که یا سرپرست خانواده هستند و یا در دسته زنان کم‌برخوردار قرار دارند که از طریق سامانه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار حدود ۲۰ هزار زن تهرانی ثبت‌نام شده‌اند. در فضای نمایشگاهی هم شاغلان در مراکز توانمندسازی کوثر حضور دارند که به انضمام سایر افرادی که در مشاغل خانگی و کمپین «کار تو خونمونه» در مجموع، ۲۸۲ کسب‌وکار در نوزدهمین نمایشگاه زنان و تولید ملی محصولات خود را ارائه کردند.

وی در ادامه تصریح کرد: مجموع این اقدامات هم در حوزه کمک‌های مالی برای پرداخت جرایم و احکام قضایی زنان زندانی و هم در بستر ایجاد اشتغال و حرفه‌آموزی به زنانی که به نوعی آسیب‌دیده هستند، شاید بتواند در خالی شدن زندان زنان نقش پررنگی را ایفا کند.

به گفته مدیرکل اداره زنان و خانواده شهرداری تهران، حضور زن در زندان، زیبنده جامعه‌ای که همواره بر اهمیت نقش زن و مادرانگی تاکید ویژه داشته، نیست؛ بنابراین هر راهکاری که در کاهش جرائم و پایان دادن به این دور باطل می‌توان انجام داد باید صورت گیرد. به امید روزی که زندان از حضور زنان خالی شود.

برنامه‌های حمایتی برای خانواده‌های زنان زندانی

اردبیلی درباره برنامه‌های حمایتی از خانواده‌های زندانیان زن گفت: برای خانواده‌های این زنان زندانی نیز خدمات حمایتی در قالب مشاوره روانشناختی، بسته‌های سبد کالا، بُن خرید از نمایشگاه‌های زنان و تولیدملی، کمک هزینه تحصیلی برای فرزندان بازمانده از تحصیل، خدمات درمان و جراحی برای مددجویان و فرزندان آنان و جلب کمک خیران در راستای آزادسازی زندانیان ارائه شده است.

وی ادامه داد: همچنین در نظر است با همکاری اداره کل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان تهران برنامه‌هایی از جمله اشتغال‌زایی برای همسران مددجویان زندانی، برنامه فراغتی شامل برگزاری اردو، برنامه‌های آموزشی- فرهنگی هدفمند برای اعضای خانواده زندانیان زن و مرد و زنان زندانی دارای رأی باز، برنامه‌های رفع ضعف تحصیلی و بازگشت به تحصیل برای جامعه هدف، اجرای برنامه خدمات بهداشتی درمانی برای همه زندانیان زندان شهرری با همکاری شهر سالم شهرداری تهران با هدف استقرار تیم درمانی جهت انجام آزمایش سلامت در محل زندان برای زندانیان و خانواده‌های آنان اجرا شود.

ارسال نظرات