تازه ها
برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو گفتگو به مناسبت فرارسیدن هفته بسیج پیرامون نقش بسیج در تقویت اشتغال پایدار با محمدرضا ابنالدین حمیدی جانشین سازمان بسیج اساتید کشور و عضو هیئتعلمی دانشگاه جامع امام حسین (علیهالسلام) گفتگو کرد.
حمیدی با بیان اینکه بحث اشتغالزایی در سطح خرد (مشاغل خانگی) و سطح کلان (صنعتی و فناوریهای نوین) توسط بسیج پشتیبانی میشود گفت: بسیج ازآنجاییکه در تمامی لایههای اجتماعی کشور نفوذ دارد برای هر نهاد و شخصی که در جامعه کار میکند یک انضمام و پیوست اجتماعی بزرگ محسوب میشود.
وی قویترین شبکه اجتماعی برای ارتباطگیری نهاد حکمرانی کشور با مردم در سه حوزه تقنینی، قضایی و اجرایی را شبکه اجتماعی بسیج دانست و افزود: بسیج در حوزه اشتغالزایی و اشتغال پایدار نقش جدی و حیاتی ایفا کرده است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) ادامه داد: بسیج در تمامی روستاها و شهرها پایگاه دارد که این پایگاهها سرانگشتان اجرایی این دست توانمند بسیج هستند که با شناخت از محیط، اطلاعات لازم درمورد نیازهای مردم را کسب میکنند.
حمیدی از تغییر نقش دولتهای کوچک شده در دنیا و تأثیر مثبت آن بر کیفیت زندگی مردم سخن گفت و اظهار کرد: امروزه دولتی که کمتر در زندگی مردم و مشاغل مردمی مداخله کند دولت بهتری معرفی میشود و در این جوامع سهم و جایگاه مجموعههای مردمی و غیردولتی بیشتر از دولت است.
وی افزود: بسیج یک سازمان غیردولتی بزرگ و دارای سمنهای متعدد و متکثر در سراسر کشور است که هم میتواند صدای مردم را به حاکمیت برساند و هم اینکه خواستهها و فرامین حاکمیت را به مردم منتقل کند ضمن اینکه اگر در نظام حاکمیتی اشکالی ببیند نقد عالمانه، مشفقانه و آگاهانه میکند؛ مانند بیانیههای بسیج که گاهی جریانی را تأیید و رد و گاهی هم جریان را پیشنهاد میکند. این بیانیهها به معنای نظارت مردمی است کمااینکه بسیج اساتید در زمان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بیانیهای را با امضای چند نفر از اساتید حوزه اقتصاد صادر کرد.
جانشین سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به نقشآفرینی جدی بسیج سازندگی در حوزه اشتغالزایی گفت: نحوه اشتغالزایی بسیج به این شکل است که جوانان مستعد، اما بیکار در روستاها شناسایی میشوند و با کمک دانشگاه ملی مهارت در نزدیکترین شهر دورههای آموزش کوتاهمدت را میگذرانند و به روستا برمیگردند تا ضمن برطرفکردن نیاز مردم روستای خود، خدمات دیگری مانند فروش لوازمیدکی را هم در حاشیه این شغل ارائه دهند.
حمیدی متذکر شد: باوجوداینکه بسیج برای حل مشکلات علمی موجود در جامعه ظرفیت مردمی بالایی دارد؛ اما تصویری که از بسیج در ذهن مردم و مخاطبان جهانی ایجاد شده تصویر بد و غلطی است. متأسفانه بهمحض اینکه نام بسیجی برده میشود تصویر یک فرد با اسلحه و ژولیده و خشن به ذهن متبادر میشود درحالیکه همه افرادی که ایران و انقلاب را دوست دارند بسیجی هستند.
وی از نگرانیهای اساتید بسیجی برای فعالیت در حوزه علمی سخن گفت و افزود: اساتید از نظر محدودیت در شرکت در سمینارهای بینالمللی، پذیرفتهنشدن مقالات آنها و عدم امکان استفاده از فرصتهای جهانی نگرانیهایی دارند و اگر این موانع را نداشته باشند قاعدتاً بهتر نقشآفرینی میکنند.
جانشین سازمان بسیج اساتید کشور از رسانه ملی تقاضا کرد که ماهیت بسیج را آنگونه که هست به مردم نشان دهد تا تصویر اشتباه مردمی که اعتقادی به این مسائل ندارند از بسیج اصلاح شود.
حمیدی تأکید کرد: بسیج باید فعالیت خود را بیشتر کند و بازنمایی آنها تقویت شود تا تعداد مصرفکنندگان نوآوریها و یافتهها و تولیدات علمی بسیج افزایش پیدا کند.
در ادامه برنامه، مهندس محمد احسن مسئول کلینیک صنعت سازمان بسیج مهندسین استان قم گفت: بسیج مهندسین از حدود چهار سال قبل با ابلاغ سردار سلامی نسبت به رفع موانع تولید اقدام کرد و این کار همچنان با شدت و حدت زیاد ادامه دارد.
وی افزود: تمام اقداماتی که بسیج مهندسین در این چند سال در قالب طرح «صنعت یار» انجام داده به دلیل اینکه رفع موانع تولید محسوب میشود بهصورت غیرمستقیم میتواند به اشتغالزایی پایدار کمک کند.
مسئول کلینیک صنعت سازمان بسیج مهندسین استان قم خاطرنشان کرد: ما چهار سال است که مشکلات واحدهای صنعتی در حوزه نقدینگی، بازار فروش، تخصیص ارز، رفع تعهدات ارزی، تأمین نیروی انسانی و قطعی برق و گاز را بررسی میکنیم؛ چون اگر هر یک از این مشکلات حل نشود میتواند منتفی شدن اشتغال را در پی داشته باشد.
احسن با بیان اینکه بسیج مهندسین در تمامی استانهای کشور مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی را بررسی و حل میکنند گفت: این اقدامات بسیج منجر به سرپا بودن واحدها میشود.
وی از ورود بسیج مهندسین به ایجاد مشاغل خرد و خانگی سخن گفت و عنوان کرد: بسیج سازندگی سالانه اعتباری تحت عنوان تسهیلات اشتغالزایی دارد که با تفاهم بین بسیج سازندگی و بسیج مهندسین کشور در سال گذشته، بخشی از اعتبار بسیج سازندگی به بسیج مهندسین بهمنظور اعطای تسهیلات کارفرمایی اشتغالزایی قرضالحسنه به واحدهای صنعتی واگذار شده و بسیج مهندسین استان قم نیز در سال گذشته مبالغ خوبی به واحدهای صنعتی اختصاص داد.
مسئول کلینیک صنعت سازمان بسیج مهندسین استان قم با بیان اینکه هم اکنون ۸۰ متقاضی در فرایند دریافت تسهیلات اشتغالزایی قرار دارند گفت: در حال حاضر واحدها و کارخانجاتی هستند که از این تسهیلات استفاده کرده و اشتغالزایی خوبی دارند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات