تازه ها
به گزارش بازارکار از روابط عمومی موسسه کار و تأمین اجتماعی،دکتر جواد صالحی اصفهانی در نشست علمی افق گشایی فقر در ایران با اشاره به چالشهای موجود در زمینه فقر، گفت: "یکی از مشکلات اصلی در ایران، عدم درک صحیح مفهوم فقر مطلق و نسبی است. متأسفانه، سیاستگذاران و پژوهشگران به صورت تک بعدی به این موضوع نگاه میکنند و توجه کافی به فقر نسبی و احساس فقر ندارند.
دکتر صالحی اصفهانی افزود: "فقر مطلق به معنای عدم دسترسی به حداقل نیازهای زندگی است. دولت اعلام کرده که حدود سی میلیون نفر زیر خط فقر مطلق هستند، اما تمرکز صرف بر روی فقر مطلق میتواند تصویر نادرستی از وضعیت جامعه ارائه دهد.
وی ضمن بررسی روندهای فقر در ایران گفت: در دهههای گذشته، رشد اقتصادی حدود 9 تا 10% در ایران وجود داشته است، اما این رشد نتوانسته است به کاهش واقعی فقر منجر شود. درآمدهای نفتی در دهههای 50 و 60 نیز تأثیر زیادی بر کاهش فقر داشتهاند، اما پس از جنگ تحمیلی، فقر دوباره افزایش یافت.
استاد دانشگاه ویرجینیاتک آمریکا در ادامه با انتقاد از سیاستهای یارانهای گفت: باید بازبینی جدی در مورد یارانههایی که به افراد کمک میکند، صورت گیرد. وی ادامه داد اگر یارانه بنزین به یارانه نقدی تبدیل شود، وضعیت بدتر هم خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه تعیین خط فقر هر سال بر اساس معیارهای عقلانی باید انجام شود ، برای تعیین خط فقر، باید درآمد و مصرف واقعی سرانه را در نظر بگیریم.
دکتر صالحی اصفهانی همچنین به وضعیت تغذیه مردم اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان میدهند که حدود 50 درصد جمعیت ایران از تغذیه مناسب محروم هستند. این وضعیت نگرانکننده است و باید توجه بیشتری به آن شود.
وی ادامه داد: بازارهایی مثل آموزش و بهداشت و مسکن در ایران، بازارهایی هستند که خوب کار نمیکنند. در ایران مسکن خود یکی از دلایل اصلی افزایش فقر در ایران است. باوجود عرضه فعلی و نسبت آن با تقاضا، ولی شاهد تغییرات قیمتی مناسب در این حوزه نیستیم.
صالحی اصفهانی تاکید کرد: دولت باید به بازار مسکن هم بخاطر مشکلات آن مانند بازار آموزش و بهداشت توجه کند تا شاهد پیچیده شدن فقر چندبعدی نباشیم.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات