بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۳۷۳
سه‌شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱

به گزارش بازارکار ،عظیمی‌راد سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه قوه مقننه تلاش می‌کند از هوش مصنوعی در قالب مفاد قانونی دائمی حمایت کند، گفت: مجلس از حداکثر توان خود برای قانونمند کردن هوش مصنوعی بهره می‌گیرد، اما دولت باید حمایت جدی به ویژه از سازمان ملی هوش مصنوعی در قالب اختصاص تسهیلات در نظر بگیرد تا سازمان هر چه سریعتر مسیر راهبری خود را در حوزه هوش مصنوعی پیدا کند.

احسان عظیمی‌راد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد شتاب جهان به سمت هوش مصنوعی و بی‌توجهی مسئولان داخلی به عقب ماندگی در این عرصه، گفت: مسئله هوش مصنوعی یکی از مباحث پیشران هر کشور است که در طول دهه اخیر در ایران هم تبدیل به دغدغه اساسی شده است.

نماینده مردم کلات و مشهد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کاربرد هوش مصنوعی با توجه به سیاست‌های عملکردی کشور‌های توسعه یافته تغییر می‌کند، افزود: مسلما سابقه حضور هوش مصنوعی در کشور‌های توسعه یافته بیشتر از ایران است، این مهم توجه ویژه مسئولان ملی را می‌طلبد تا گام بلندی در جهت حرکت کشور برای بهره برداری از هوش مصنوعی برداشته شود.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر شکل گیری سازمان هوش مصنوعی در دولت سیزدهم، تصریح کرد: سازمان هوش مصنوعی توانایی به حرکت درآوردن سازمان‌ها، نهاد‌ها و دستگاه‌های مرتبط برای بهره برداری از صنعت هوش مصنوعی را دارد، اما باید مشخص شود این سازمان به عنوان حاکمیت این تکنولوژی تمام حوزه‌ها از بهداشت و درمان گرفته تا آموزش و پرورش، کشاورزی، کنترل شهری و … را چگونه می‌تواند مدیریت کند؟

عظیمی راد فراهم شدن زیر ساخت‌های بهره‌برداری از هوش مصنوعی را در کشور لازم و ضروری دانست و اظهار داشت: استفاده از نرم افراز و سخت افزار برای بهره گیری از هوش مصنوعی از ملزومات ترویج این تکنولوژی است که بخشی از آن در ارتباط با نیروی ماهر و متخصص برای آموزش آن است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم ادامه داد: عدم تخصیص منابع به توسعه هوش مصنوعی در کشور مهمترین مسئله است، به لحاظ منابع اعتبارات بودجه‌ای کشور در وضعیت مطلوب قرار دارد، اما به جهت سرفصل هوش مصنوعی بودجه کافی اختصاص داده نشده است و زیرساخت‌های لازم برای تقویت این تکنولوژی در کشور بسیار ضعیف است.

عظیمی راد با انتقاد از بی توجهی دانشگاه‌ها در بهره برداری از هوش مصنوعی، اظهار داشت: دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان باید پیشگام استفاده و ترویج هوش مصنوعی در کشور باشند که متاسفانه تاکنون مورد غفلت قرار گرفته‌اند؛ از طرفی در حوزه هوش مصنوعی نیروی انسانی متخصص نداریم و حتی نیرو‌های کارشناس و ماهر این حوزه به دلیل کمبود امکانات و حقوق مکفی مهاجرت می‌کنند.

کمبود نیروی متخصص و زیرساخت‌های لازم مانع از بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های هوش مصنوعی شده است

وی با بیان اینکه مشکل کمبود نیروی انسانی و زیرساخت‌های سخت افزاری دو مسئله جدی در بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های هوش مصنوعی است، ادامه داد: در قانون برنامه هفتم توسعه به ۶ حوزه پیشران توجه ویژه‌ای شده است که ریاست جمهوری ماموریت پیگیری آن‌ها را دارد که یکی از آن‌ها هوش مصنوعی است که مقرر شده در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری کشور مورد رسیدگی قرار بگیرد؛ حتی در حال حاضر تعدادی از شرکت‌های دانش بنیان که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت دارند مورد حمایت قرار نمی‌گیرند، چرا که هنوز اهمیت هوش مصنوعی در باور جامعه نیست.

نائب رئیس کمیته تحقق رشد اقتصادی ناشی از بهره‌وری در حوزه علم و فناوری و نظارت بر اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان کمیسیون آموزش در ادامه یادآور شد: باید ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان را در کشور توسعه داده تا بتوانیم عرصه هوش مصنوعی را به گفتمان تبدیل نماییم، یعنی فضای گفتمان و حرکت سازمان‌ها، صنایع، دانشگاه‌ها برای بهره برداری از هوش مصنوعی در کشور فراهم شود.

مجلس از حداکثر توان خود برای قانونمند کردن هوش مصنوعی استفاده می‌کند

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با تاکید بر اینکه قوه مقننه تلاش می‌کند از هوش مصنوعی در قالب مفاد قانونی دائمی حمایت کند، تصریح کرد: مجلس از حداکثر توان خود برای قانونمند کردن هوش مصنوعی بهره می‌گیرد، اما دولت باید حمایت جدی به ویژه از سازمان ملی هوش مصنوعی در قالب اختصاص تسهیلات را در نظر بگیرد تا سازمان هر چه سریعتر مسیر راهبری خود در حوزه هوش مصنوعی را پیدا کند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مجلس تلاش می‌کند قانون برنامه هفتم توسعه در خصوص هوش مصنوعی محقق شود، زمانی که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری کشور را مسئول تحقق برنامه هفتم توسعه قرار دهیم بسیاری از مجموعه‌هایی که نقشی در تحقق آن دارند مورد سوال قرار خواهند گرفت، تا تحقق شعار هوش مصنوعی در کشور از چارچوب عمل شعار خارج و در قالب عمل خود را نشان دهد.

ارسال نظرات