حلول ماه پر فیض شعبان، ماه آمادگی برای دعوت به مهمانی بزرگ خدا برهمگان گرامی باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۷۳۳۰
تقویت مرجعیت علمی در منطقه مهم‌ترین هدف میزبانی ایران از کنگره است
در نشست خبری چهارمین کنگره بین المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا) با اشاره به تمرکز کنگره بر پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی در جزیره کیش، تقویت مرجعیت علمی در منطقه مهم‌ترین هدف میزبانی ایران از کنگره عنوان شد.
سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۷

به گزارش بازارکار از روابط عمومی جهاددانشگاهی، نشست خبری چهارمین کنگره بین المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا)، به میزبانی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و با سخنرانی دکتر عبدالحسین شاهوردی رییس پژوهشگاه ، دکتر پروانه افشاریان معاون پژوهشی، دکتر روح الله فتحی معاون آموزشی، دکتر مصطفی نجاری اصل معاون پشتیبانی و دکتر احمد وثوق معاون خدمات تخصصی پژوهشگاه و دکتر محمد احسان خرامید مشاور راهبردی معاون سازمان صدا و سیما برگزار شد.
دکتر شاهوردی در این نشست با اشاره به تجربیات موفق برگزاری این کنگره در تهران، مشهد و ارومیه، گفت: ما نگاه بین المللی را همیشه در پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی دنبال می‌کردیم، اما بعد از سه دهه فعالیت احساس خودمان این است که در این عرصه باید فعالیت  بیشتری انجام دهیم.
وی در ادامه بر اهمیت همکاری‌های بین‌المللی در حوزه پژوهش و درمان با تمرکز بر منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا تاکید کرد و گفت: با اشاره به این که این کنگره نیمه اردیبهشت سال آینده در منطقه آزاد کیش برگزار می شود.
دکتر شاهوردی افزود: با توجه به جایگاه علمی ای که کشور به ویژه در بحث پزشکی، تولید مثل و بحث سلول‌های بنیادی و بحث بیوتکنولوژی پیدا کرده است، یکی از دغدغه های اعضای این پژوهشگاه این است که بتوانند جامعه علمی منطقه یک ارتباط قوی تری پیدا کنند. رویکرد و نگاه این اعضا این بوده که یک شبکه علمی ایجاد کنند که در این شبکه علمی با تلاشی که محققان آن کشورها و کشور خودمان در این زمینه انجام میدهند بتوانند کارهای بزرگی را در زمینه پژوهش، درمان و همچنین در زمینه آموزش انجام دهند تا بتوانیم جایگاه منطقه را به جایگاه واقعی خود برسانیم.
وی با اشاره به این که انتخاب منطقه آزاد کیش به عنوان محل برگزاری، به دلیل تسهیل در رفت و آمد مهمانان بین‌المللی صورت گرفته است، گفت: برای پیشبرد اهداف کنگره برنامه‌ریزی برای استقرار دبیرخانه دائمی کنگره در منطقه آزاد کیش و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی صورت گرفته است و امیداوریم سازمان کنفرانس اسلامی و دیگر سازمان‌های بین‌المللی از این برنامه علمی حمایت کنند.
در ادامه دکتر پروانه افشاریان با ارایه گزارشی از فعالیت‌های بین‌المللی این پژوهشگاه گفت: در سال های اخیر در راستای اهداف شبکه علمی وانا چیزی حدود ۵۱ قرارداد و تفاهمنامه با کشورهای مختلف از جمله فرانسه، آلمان و مدیترانه شرقی (قبرس) به امضا رسیده است.
وی همچنین به آمار قابل توجهی از همکاری‌های بین‌المللی پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: حدود ۹۰ پایان‌نامه و طرح مشترک با کشورهای مختلف، انتشار بیش از ۳۰۰۰ مقاله که حدود 1100 مقاله با همکاری کشوهای دیگر بوده است، میزبانی ۱۶ استاد ایرانی مقیم خارج از کشور (با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری)، برگزاری ۲۳ دوره جشنواره بین‌المللی رویان و ۶ دوره جایزه دکتر کاظمی، حضور پژوهشگران رویان در کنگره بین‌المللی اعراب و ارائه سخنرانی در مورد درمان‌های نوین سرطان (با تمرکز بر حفظ باروری و ژن‌درمانی) و همچنین برگزاری جلسه هم‌اندیشی با وزارت بهداشت عراق برای تدوین نقشه راه مدیریت درمان سرطان از جمله این همکاری‌ها بود.
دکتر افشاریان در خصوص چهارمین دوره کنگره بین‌المللی "وانا" گفت: این کنگره با تمرکز بر پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی، محورهایی همچون ژن‌درمانی پیشرفته، پزشکی نوین سرطان، مهندسی زیستی، هوش مصنوعی و بیوانفورماتیک در پزشکی بازساختی را پوشش می‌دهد.
وی در پایان به رتبه‌بندی ایران در زمینه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی اشاره کرد و گفت: در این زمینه موفق به کسب رتبه ۱۲ جهان و رتبه اول منطقه در تولید علم و حضور در بین سه کشور اول منطقه در انجام کارآزمایی‌های بالینی در زمینه سلول‌درمانی و ژن‌درمانی شدیم.
معاون پژوهشی پژوهشگاه رویان همچنین از فعالیت 200 شرکت در ایران در رابطه با مبحث سلول های بنیادی و سلول درمانی و پزشکی بازساختی خبر داد و گفت: از این تعداد حدود ۱۵ شرکت دانش‌بنیان ایرانی تولیدکننده محصولات پیشرفته پزشکی (ATMP) در این حوزه است.
دکتر فتحی با اشاره به جایگاه تارخی منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا که در قدیم به عنوان بین النهرین شناخته می شدند، گفت: با توجه به اتفاقاتی که افتاده و کاهش ارتباطات علمی کشورهای منطقه به نظر رسید که برای احیای علمی این منطقه و شناساندن مجدد منطقه وانا می شود تلاش کرد تا با ایجاد یک شبکه علمی این کشورها را به یکدیگر متصل کرد و دانشمندان و محققان متعلق به این کشورها که در سراسر دنیا و در دیگر کشورها در حال فعالیت هستند ار در این شبکه جمع و از ظرفیت‌ها و توانایی آنها استفاده کرد.
وی افزود: بنابراین ایده راه اندازی شبکه علمی وانا را در پژوهشگاه رویان مطرح کردیم که این ایده با دستور رهبر معظم انقلاب در رابطه با حفظ و ارتقاء جایگاه علمی ایران در منطقه همراه شد و برای ایجاد مرجعیت علمی در منطقه و با این رویکرد شبکه علمی را راه‌اندازی و سه دوره کنگره را در مشهد، اصفهان و ارومیه برگزار کردیم.
دکتر فتحی با تاکید بر این که امسال بیش از ۱۱۰۰ نفر در کنگره ارومیه شرکت کردند، افزود: چیزی نزدیک ۳۵۰ نفر از این شرکت کنندگان دانشجویان حوزه علوم پزشکی بودند که از شش کشور مختلف در ایران در حال تحصیل هستند.
وی ادامه داد: سه دوره کنگره اخیر کنگره رویان و وانا نزدیک به ۱۵۰ استاد از سایر کشورهای دنیا در کنگره های بین المللی دعوت کردیم و به عنوان سخنران مدعو صحبت کردند و این یعنی با حدود ۱۵۰ مرکز علمی ارتباط جدید پیدا کردم و این برای ما بسیار خوشایند است.
در ادامه دکتر نجاری اصل اظهار کرد: در حال حاضر ایران در استفاده از سلول های بنیادی پر توان در منطقه رتبه دوم را دارد و در جهان هم در کنار کشورهای اروپایی مثل فرانسه و آلمان قرار گرفته است که تمام این ها حاصل ۳۰ سال کار پژوهشی رویان است که تلاش کرده است آن را تبدیل به خدمت کرده و در اختیار جامعه قرار دهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر یک محصول را پژوهشگاه رویان با کمک بنیاد برکت در لیست دارویی کشور دارد و در بازار موجود است. دو محصول دیگر نیز به عنوان محصولات سلول درمانی و ژن درمانی سال آینده وارد بازار می شود که درمان های نوین در دنیا محسوب میشوند که در کیش رونمایی خواهد شد.
دکتر نجاری اصل ادامه داد: دو محصول پوستی دیگر نیز با کمک صندوق سرمایه گذاری سال آینده به صورت تجاری وارد بازار خواهد شد اما در کنار فعالیتی که در حوزه تولید محصولات سلول درمانی و ژن درمانی در حال انجام است، بحث ترویج دانش را هم جز وظایف ذاتی خودمان هم در کشور هم در منطقه می دانیم تا بتونیم محصولاتی را که می تواند ما را به جایی برساند که جای حرف گفتن داشته باشیم.
دکتر احمد وثوق هم در این نشست گفت: دنیا به این باور رسید که رویان برای رفع مشکلات ناباوری، موازین شرعی و اخلاق حرفه‌ای پزشکی را رعایت کرده و این اطمینان خاطری برای زوج‌های نابارور شده و از طرفی تعرفه پزشکی این پژوهشگاه در مقایسه با کشورهای همسایه و منطقه، ارزان‌تر و پایین‌تر است.
وی با بیان اینکه اکنون از ۲۳ کشور برای درمان ناباروری به پژوهشگاه رویان مراجعه می‌کنند، شبیه‌سازی، سلول‌های بنیادی، درمان ناباروری و انتشار مقاله‌های علمی در مجلات معتبر بین‌المللی را از جمله افتخارات و دستاوردهای پژوهشکده زیست‌فناوری رویان ذکر کرد.
معاون خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان یادآور شد: سال گذشته، حدود ۵۰۰ زوج نابارور از کشورهای مختلف دنیا برای درمان ناباروری به این پژوهشگاه مراجعه کردند و در تلاش هستیم تا بتوانیم نتایج زحماتی که محققان متحمل شدند را در سطح دنیا در اختیار جامعه بشریت قرار دهیم.
وی تاکید کرد: میزان موفقیت در درمان زوج‌های نابارور در مجموعه رویان قابل مقایسه و رقابت با بهترین مراکز دنیا است ‌و شاهد این قضیه، آمارهایی است که مرتب منتشر و پایش‌ می‌شود.
دکتر محمد احسان خرامید در این نشست با اشاره به برگزاری کنگره وانا بیان کرد: این فضا را قدر بدانید کشور در شرایط خاصی است.
وی افزود: هر اندازه دنیا کشور ما را بشناسد به نفع وجهه ی علمی کشور است.
گفتنی است، چهارمین کنگره بین المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا)  ۱۳ و۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ توسط پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با همکاری سازمان منطقه آزاد کیش، دانشگاه‌ها و مراکز علمی داخلی و خارجی و شرکت‌های فعال در اقتصاد دانش بنیان در جزیره کیش برگزار می‌شود.
لازم به توضیح است؛ این کنگره علمی که زمینه‌ساز پژوهش‌های مشترک علمی است با موضوع سلول‌های بنیادی در پزشکی بازساختی (Stem Cells in Regenerative Medicine)  به عنوان شاخه‌ای از کنگره بین المللی رویان و با رویکرد پرداختن به آخرین دستاوردهای علمی در پزشکی بازساختی در سطح جهانی و با تمرکز بر کشورهای منطقه وانا (منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا)  برگزار می شود.
محورهای علمی این کنگره « ارگونوئیدها و مدل‌سازی بیماری‌ها»، «رویکردهای نوین در پزشکی سرطان»، «مهندسی زیستی در پزشکی بازساختی»، «سلول درمانی و ژن درمانی در پزشکی بازساختی» و«هوش مصنوعی و زیست‌شناسی رایانه در پزشکی بازساختی» است.
همچنین، از برنامه های جنبی این کنگره دوره های جامع «تکنیک های کشت سلول های بنیادی»، «پزشکی بازساختی»، «مهندسی سلول و بافت» و «دامپزشکی نوین از تحقیقات تا بالین» است.

ارسال نظرات