حلول ماه پر فیض شعبان، ماه آمادگی برای دعوت به مهمانی بزرگ خدا برهمگان گرامی باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۷۴۲۲
رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی در آیین بزرگداشت پنجاه و چهارمین سالگرد تاسیس موسسه اظهار داشت: در عرصه آموزش و پژوهش تمرکز اصلی ما بر هوش مصنوعی خواهد بود.
چهارشنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۶









به گزارش بازارکار از روابط عمومی موسسه کار و تامین اجتماعی دکتر ابراهیم صادقی فر در جمع اعضای باشگاه روابط کار، مدیران و کارشناسان موسسه اظهار داشت: ما باید حکمرانی هوشمند را در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جدی‌تر بگیریم و به سمت پایه‌گذاری و تثبیت جایگاه آن حرکت کنیم.
صادقی فر به اهمیت تصمیم‌گیری‌های علمی در حوزه کار و تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: امروز گرد هم آمده‌ایم تا روزی را گرامی بداریم که تصمیم گرفتیم بدون پشتوانه علمی، تصمیمات جدی در عرصه ملی نگیریم. امروز برای تکریم روزی گرد هم آمده‌ایم که قرار است با تدبیر تصمیم بگیریم، امروز برای توانمند سازی بدنه کارشناسی مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گرد هم آمده‌ایم تا یکدیگر را از اشتباه دور کنیم و با مشاوره دادن، به یکدیگر کمک کنیم.
وی با تاکید بر سه‌جانبه گرایی با مشارکت کامل ذی‌نفعان کار و تولید در فعالیت های موسسه ادامه داد: امروز را تکریم می‌کنیم که قرار شد صمیمانه و با تفکر سه‌جانبه و حضور تشکل‌های کارگری و کارفرمایی راهکار ارائه دهیم و حساس‌ترین مسائل وزارتخانه را با خرد جمعی و بهره‌گیری از اتاق فکر حل کنیم.
این مقام مسئول ضمن اشاره به 5 دهه فعالیت موسسه گفت: دهه اول از سال 1348 تا 1357 زمان استقرار و شکل گیری بود و مهمترین اقدامات موسسه شامل آموزش مسائل کار و تأمین اجتماعی برای کارگران، کارفرمایان، کارمندان، مدیران تعاونی‌ها و مدرسان محلی، تحقیق در زمینه بیکاری، سهیم کردن کارگران در سود کارگاه‌ها، فرهنگ ملی مشاغل، کمیته‌های تخصصی، انتشارات و نشریات تخصصی وجود داشت.
وی افزود: دهه دوم از سال 1358 تا 1367 زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی فراهم شد، آموزش مدیران و اعضای شوراهای اسلامی کار، طبقه‌بندی مشاغل همچنین تهیه پیش‌نویس قانون کار از جمله موضوعات مهم این دوره بود
صادقی فر افزود در دهه سوم(1368-1377) فعالیت های آموزشی موسسه گسترش یافت، ارتباط نزدیک با دانشگاه ها و مراکز علمی کشور شکل گرفت، گروه های علمی موسسه با حضور اساتید دانشگاه شکل گرفت و با آغاز به کار فعالیت نمایندگان استان ها فعالیت موسسه در اقصی نقاط کشور گسترش یافت.
همچنین در دهه چهارم، توسعه پژوهش‌های کاربردی آغاز شد و هسته های علمی در همه استان ها تشکیل شد، راه اندازی دبیرخانه ستاد هفته پژوهش کشور ، اتاق فکر توسعه کارآفرینی، گروه علمی کار شایسته از دیگر اقدامات موسسه در این دوره بود.
صادقی فر ادامه داد: برگزاری دوره‌های تخصصی کارآفرینی، ایجاد انجمن صنفی مجریان دوره‌های آموزشی، ارزیابی مؤسسات و مربیان کارآفرینی، تهیه برنامه‌ای تلویزیونی با نام "کارا و کوشا" و پخش از شبکه دوم همچنین تهیه دانشنامه کارآفرینی که به عنوان کتاب برتر سال شناخته شد، از دیگر دستاوردهای مهم دهه پنجم بود.
رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی از تهیه طرح خود اشتغالی، تهیه پیش نویس قانون کار، انتشار اولین کتب در حوزه های کارآفرینی، تعاون و کار شایسته، برگزاری دوره آموزشی روابط کار در مقطع کاردانی، انتخاب کتب و طرح های پژوهشی به عنوان نمونه ملی به عنوان بخشی از افتخارات موسسه نام برد.
وی با شاره به گسترش فعالیت های موسسه بر اساس تغییرات و نیازها اظهار داشت: در حال حاضر طبیعتاً تمرکز ما باید بر اساس جدیدترین مباحث روز تغییر کند. هدف ما در این دهه، مشارکت حداکثری تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در تمامی سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و فضاهای اجرایی است.
وی ادامه داد: آموزش‌ها و پژوهش های تقاضامحور باید در اولویت برنامه‌های مؤسسه کار و تأمین اجتماعی قرار گیرند چرا که آموزش صرف برای آموزش و پژوهش صرف برای پژوهش کافی نیست و ما تلاش می‌کنیم تا آموزش‌ها متناسب با نیاز و تقاضای افراد طراحی شوند و پژوهش‌ها نیز تقاضامحور و کاربردی باشند.
صادقی فر گسترش سطح آموزش و پژوهش را از دیگر اهداف موسسه عنوان کرد و افزود: ما به دنبال آن هستیم که آموزش‌ها را از فضاهای بسته خارج کرده و به گستره کارگران، کارفرمایان و تمام نقاط کشور توسعه دهیم. این امر بدون استفاده از پلتفرم‌های جدید آموزشی، برنامه‌های آموزشی مجازی و فضاهای آموزشی نوین امکان‌پذیر نخواهد بود. حوزه آموزش ما به جد به دنبال استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود برای تحقق این هدف است.
به گفته صادقی فر ورود نسل جوان به عرصه پژوهش‌های مرتبط نیز از برنامه‌های اصلی موسسه است که از طریق حمایت جدی از پایان‌نامه‌ها سعی دارد تا نسل جدیدی از اندیشمندان جوان را جذب کند تا در مباحث مربوط به کار، تعاون، رفاه و آموزش مشارکت کنند..
رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی افزود: در تلاش هستیم تا با کمک نخبگان، سازمان‌های مردم‌نهاد، انجمن‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز علمی، مسائل مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را حل کنیم. به همین منظور، فراخوانی برای تکمیل بانک اطلاعاتی مؤسسه کار و تأمین اجتماعی و سایر مؤسسات وزارتخانه منتشر کرده‌ایم.
وی با اشاره به برگزاری نشست های علمی در حوزه ماموریت های وزارت متبوع گفت: ما نسل جدیدی از فعالیت‌ها را آغاز کرده‌ایم که بر اساس گفت‌وگو، تفاهم و مشارکت حداکثری ذی‌نفعان استوار است. سلسله نشست‌های علمی را آغاز کرده‌ایم؛  در بخش اول، مزد منصفانه را با حضور معاونت روابط کار، مدیران روابط کار، تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، مراکز علمی و پژوهشی و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار دادیم و در پایان، بیانیه و توصیه‌های سیاستی خود را به معاونت روابط کار ارسال کردیم. در دوره بعد، سیاست‌گذاری فقرزدایی را در دستور کار قرار داده‌ایم و تاکنون 7 نشست با حضور 29 دستگاه سیاست‌گذاری و علمی از سراسر کشور و همچنین دستگاه‌های بین‌المللی برگزار کرده‌ایم. همچنین، برای سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها) نیز برنامه‌های جدیدی را آغاز کرده‌ایم و در بخش بعدی، با همکاری معاونت روابط کار، به بررسی آیین دادرسی کار خواهیم پرداخت.

ارسال نظرات