
تازه ها

به گزارش بازارکار، امروز دوشنبه 26 فروردین ماه در آیین تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید جهاددانشگاهی که با حضور با حضور دکتر محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور، مسئولان کشوری، اعضای هیات امنا، معاونان، مدیران ارشد و روسای واحدهای سازمانی این نهاد در سراسرکشور و جمعی از جهادگران در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی برگزار شد، به سابقه همکاری خود با جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۹ افتخار همکاری با جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان واز سال 1401 تا 1403 در دفترمرکزیز فعالیت داشتم که این دوران از بهترین دوران عمرم بود.
این مقام مسئول با اشاره به ویژگیهای شخصیتی دکتر منتظری اظهار کرد: ایشان مدیری انقلابی، عالم و دلسوز بودند و از معدود مسئولانی بودند که همیشه ارتباط مستقیم با ما داشتند. حضورشان مایه افتخار جهاددانشگاهی است و برایشان آرزوی موفقیت دارم.
وی با اشاره به شرایط سخت کنونی، گفت: امیدوارم با همت جهادگران و مدیریت دکتر منتظری جهاددانشگاهی به جایگاهی والا برسد؛ ما نیز در دانشگاه آماده همکاری هستیم.
رییس پیشین جهاددانشگاهی با انتقاد از نبود مستندات کافی در مورد یک مجموعه در زمان واگذاری مسئولیتها، بیان کرد: یکی از ضعفها این است که گاهی مسئولی وارد کاری میشود، بدون اینکه اطلاعاتی به او داده شود. باید حداقل یک کتابچه یا دفترچه راهنما تهیه شود و اطلاعات و تجارب به صورت مدون در دبیرخانهای ثبت و در زمان تغییر مدیریتها منتقل شود.
دکتر مسلمی نائینی با اشاره به دیدارهای خود با مدیران پیشین و فعلی جهاددانشگاهی اظهار کرد: برای جمعآوری اطلاعات، با دکتر منتظری، دکتر واعظزاده، دکتر طیبی و مدیران استانی نشستهایی داشتم و تجارب ارزشمندی را ثبت کردم. مسائل و چالشهای مختلفی مطرح شد که مسئولیت همه ما را سنگینتر میکند.
وی با تاکید بر این که جهاددانشگاهی مجموعه ای پیشران در علم و فناوری است که باید از آن حمایت شود، گفت: هر میزان حمایت دولتی و غیردولتی از این نهاد بیشتر شود، نتیجه آن چند برابر خواهد بود. تجربه نشان داده هرجا از جهاددانشگاهی حمایت شده، کارهایی انجام دادهاند که هیچکس دیگری به سراغش نرفته است.
رییس پیشین جهاددانشگاهی با تأکید بر ظرفیتهای منحصر بهفرد این نهاد، گفت: جهاددانشگاهی می تواند الگویی برای سایر سازمانهای دولتی باشد. کارهایی که این نهاد انجام داده، به صورت سلسلهوار و منسجم بوده و با وجود تغییر مدیران با دیدگاههای متفاوت، همچنان ادامه داشته است.
وی افزود: نمونهای از این تلاشها، اقدامات زندهیاد کاظمی آشتیانی در حوزه سلولهای بنیادی و درمان ناباروری است که به دست جوانان جهاددانشگاهی به نتایج بزرگی رسید. این اقدامات، که گاهی غیرممکن به نظر میرسید، امروز به ثمر نشستهاند و آینده جهاددانشگاهی را روشنتر میکنند.
دکتر مسلمی نائینی با اشاره به دستاوردهای مستمر جهاددانشگاهی در طول سالهای مختلف گفت: برگزاری مسابقات مختلف و دیگر فعالیتها نشان میدهد که اقدامات جهاددانشگاهی کاملا عالمانه و با برنامهریزی دقیق انجام شده است. هر مدیری که بر سر کار آمده، این مسیر را ادامه داده و تلاش کرده است تا فعالیتها دچار وقفه نشوند.
وی با تاکید بر این که جهاددانشگاهی همواره معین دولتها بوده است، گفت: حتی در دولتهایی که به نوعی با دانشگاه زاویه داشتند یا معتقد بودند جهاددانشگاهی باید از دانشگاه کنار برود، این نهاد همچنان با آنها همکاری کرد و یاریرسان بود.
وی با اشاره به نیروهای انسانی فعال در جهاددانشگاهی تصریح کرد: جهاددانشگاهی از نیروهای توانمند، با تجربه و همچنین جوانان متعهد برخوردار است. یکی از نمونههای بارز آن، دکتر بهاروند است که با تمام وجود کار میکند. ایشان و سایر عزیزان، با تلاش و تعهد بالا، در حوزههای مختلف پژوهشی، مانند پژوهشگاهها، حضوری مؤثر دارند.
وی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز جهاددانشگاهی بسیار قوی عمل کرده است. به عنوان مثال دانشگاه علم و فرهنگ از دانشگاه های برتر کشور و تنها دانشگاه غیردولتی است که در رتبهبندی جهانی تایمز قرار گرفته است. باید از این دست دستاوردها بیشتر حمایت شود.
دکتر مسلمی نائینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاستهای مالی جهاددانشگاهی بیان کرد: یکی از تلاشهای ما در این سالها، کاهش وابستگی جهاد به بودجه دولتی بوده است.
وی تأکید کرد: هدف ما این است که به سمت خودگردانی حرکت کنیم و تحت قوانین آمرانه و محدودکننده دولتی نباشیم. در شرایط فعلی، حتی برای جذب نیروی انسانی نیز با موانعی مواجه هستیم. بهعنوان نمونه، در دوره مدیریت دکتر منتظری، برای جذب نیروهای نخبه از خارج کشور، مراحل اداری بیش از یک سال زمان میبرد. اگر این موانع برداشته شود، روند پیشرفت بسیار سریعتر خواهد شد.
دکتر مسلمی نائینی در پایان سخنان خود با اشاره به جایگاه فرهنگی جهاددانشگاهی اظهار کرد: ما فرزند انقلاب فرهنگی هستیم، اما متأسفانه ما را از مادرمان جدا کردهاند. جای تعجب دارد که جهاددانشگاهی با آن پیشینه و نقش فرهنگی، عضوی از شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست. باید تلاش کنیم که این نهاد مجدداً عضو این شورا شود.
وی با تأکید بر لزوم حمایت فرهنگی از جهاددانشگاهی گفت: من در گذشته فرهنگی نبودم، اما اکنون باور دارم که این نهاد باید در عرصه فرهنگی نیز وزن و جایگاه لازم را داشته باشد. از همه عزیزان میخواهم که در این مسیر، حمایت خود را دریغ نکنند.
رییس پیشین جهاددانشگاهی در پایان با قدردانی از برگزارکنندگان این نشست تصریح کرد: از همه عزیزان تشکر میکنم. دست همه را میبوسم و از همگان حلالیت میطلبم که نتوانستم آنگونه که باید و شاید، پاسخگوی خدمات بزرگ شما باشم. برای دکتر منتظری آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم ایشان بتوانند این مسیر را با قدرت ادامه دهند.
در این مراسم حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها و سید ضیا هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور و دکتر مسعود حبیبی رمعاون فرهنگی و اجتماعی وزیر بهداشت و درمان آموزش پزشکی نیز حضور داشتند.
ارسال نظرات