
تازه ها

به گزارش بازارکار محمد حسین ایمانی خوشخو در نشست خبری رویداد «کیش آی ویژن ۲۰۲۵» که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد با اشاره به برگزاری رویداد کیشآیویژن با محوریت هوش مصنوعی در شهریور ماه امسال خاطرنشان کرد: وظیفه رسانه این است که جهتدهی درستی در مقوله هوش مصنوعی انجام دهد. هوش مصنوعی یک فناوری با سرعت بالاست که متاسفانه در کشور ما سرعت کافی برای همگام بودن با این فناوری وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه در برگزاری این رویداد علمی و نمایشگاهی، علاوه بر پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، شرکت همایش سازان عصر جدید، سازمان منطقه آزاد کیش و وزارتخانه ها، سازمانها، انجمنها و مراکز مرتبط در حوزه های مختلف هوش مصنوعی همکاری دارند افزود: این نمایشگاه به منظور ارائه توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور در حوزههای مختلف هوش مصنوعی و با اهدافی همچون عمومیسازی و ترویج مفاهیم مرتبط با هوش مصنوعی، تبدیلِ جزیره کیش به مرکز اصلی تجاریسازی هوش مصنوعی در آسیای مرکزی و اوراسیا، انتقال فناوریهای جدید به زیست بوم نوآوری کشور، ایجاد انگیزه در جوانان و توسعه بازارِ داخلی و مدیریتِ کارآمد در حوزههای هوش مصنوعی برگزار میشود.
ایمانی خوشخو با اشاره به رویکرد پارک در ترویج فناوری هوش مصنوعی در کشور گفت: برای پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی به هیچ وجه به دنبال موازی کاری نیست و هر کس در این مجموعه کار خود را انجام میدهد. این پارک متعلق به جهاد دانشگاهی است و جهاد دانشگاهی با سابقه درخشان خود ثابت کرده که کارهای بزرگی انجام میدهد.
ایمانی با اشاره به اینکه دولت باید ترجیحا در اشاعه فرهنگ هوش مصنوعی نقش اجرایی نداشته باشد گفت: ترجیح ما این است که حاکمیت وارد بحث اجرا در هوش مصنوعی نشود. دولت و حاکمیت باید حامی باشند و نه رقیب. تنظیم گری در این زمینه موضوع بسیار مهمی است اما نظر ما این است که بهتر است دولت و حاکمیت نگاه پشتیبان داشته باشند.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: همه دستگاهها باید بدون دخالت در اجرا با نقش تنظیمگری، نظارت و حمایت در فرایند همگام سازی کشور با فناوری هوش مصنوعی حضور پیدا کنند. امیدواریم که این مدل بتواند مدل موفقی برای انطباق زیشت بوم فناور کشور با هوش مصنوعی به عنوان فناوری اصلی جهان امروز باشد.
دکتر ایمانی خوشخو در پاسخ پرسش بازار کار مبنی بر تاسیس سازمان هوش مصنوعی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: برنامهریزی برای این همایش از هفت هشت ماه قبل انجام شده است و این ایده پس از ارائه این طرح توسط ریاست جدید جهاد دانشگاهی نبوده است اما این کنگره میتواند کمک شایانی به تحقق این هدف در زمینه هوش مصنوعی در راستای توجه جهاد دانشگاهی به هوش مصنوعی بکند.
جلب سرمایه گذار و حمایت از دستاوردهای هوش مصنوعی
در ادامه دکتر علی خواجهنژاد مدیر اجرایی نمایشگاه با اشاره به برگزاری این نمایشگاه و کنگره در جزیره کیش خاطرنشان کرد: در خود جزیره کیش افراد با استعدادی وجود دارند که کارهای خوبی نیز انجام داده اند اما محلی برای نمایش دستاوردهای خود ندارند. لذا ما تصمیم گرفتیم تا این نمایشگاه را در این جزیره برگزار کنیم. این کنگره باعث میشود تا دستاوردهای جوانان بن معرض نمایش گذاشته شود و دولت و حاکمیت از آنها حمایت کند. همچنین سرمایهگذاران نیز جذب این کنگره خواهند شد.
وی با اشاره به رویکرد حمایتی این کنگره از دانشآموزان و دانشجویان ادامه داد: ما برنامههای ویژهای برای دانشآموزان و دانشجویان در نظر گرفتیم و امیدواریم تا بتوانیم حق مطلب را به خوبی ادا کنیم. افراد زیادی برای برگزاری این کنگره تلاش کردند و توجه به هوش مصنوعی و فناوریهای نوین منجر به این شده که حمایتهای گسترده ای از این نمایشگاه و کنگره صورت بگیرد.
خواجهنژاد با اشاره به هدف برگزاری این نمایشگاه در جزیره کیش خاطرنشان کرد: ما شهریورماه را به عنوان زمان برگزاری این نمایشگاه انتخاب کردیم و هدف ما این بوده که به علت هزینههای سنگین سفر به کیش، در این ماه نمایشگاه را برگزار کنیم تا هزینه های شرکت و حضور در این نمایشگاه کمتر شود و حضور در آن برای همه راحتتر باشد. البته افرادی که طالب این موضوع باشند به هر شکل در این نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد.
وی اضافه کرد: این همایش دوزادهم و سیزدهم برگزار میشود و نمایشگاه نیز در دو روز آتی آن خواهد بود. جزیره کیش تبدیل به پایلوت شهر هوشمند شده و ما امیدواریم که یکی از دستاوردهای این کنگره همین باشد. همچنین تلاش شده تا هزینههای حضور در این کنگره تا حد امکان محدود شود و هزینههای لازم برای شرکت در این کنگره به حداقل برسد.
۱۲ پنل تخصصی هوش مصنوعی در حوزه صنایع خلاق برگزار میشود
دبیر علمی کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی با اشاره به این مطلب که سند ملی هوش مصنوعی که مورد تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسیده است مبحث ترویج فرهنگسازی هوش مصنوعی و اخلاق را مورد دقت قرار داده است، گفت: برای تبین این مهم 10 پنل تخصصی در حوزه صنایع خلاق مانند «گردشگری هوشمند»، «تولید محتوای چند رسانهای هوشمند»، «بازی سازی و سرگرمیهای تعاملی»، «هوش مصنوعی در آموزش»، « هنرسازی تجسمی با هوش مصنوعی»، «طراحی مد و پوشاک با هوش مصنوعی»، «تحلیل احساسات و نظرسنجی»، «بازاریابی فرهنگی مبتنی بر AI»، «هوش مصنوعی در قانونگذاری»، «هوش مصنوعی در حفظ و احیای حوادث فرهنگی» و «هوش مصنوعی در علوم انسانی» برگزار خواهیم کرد 12 پنل موضوعی و دو پنل زیرساختی با موضوع «سیاست و مقررات هوش مصنوعی» و «زیرساخت و اکو سیستم هوش مصنوعی» نیز برگزار خواهیم کرد.
حبیب الله اصغری دبیر علمی کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» با بیان این مطلب که برای آگاهی کیشوندان و دانشجویان اقداماتی انجام شده است؛ گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی برای دانش آموزان و طراحی ۲ مسابقه نیز برای شهروندان کیش اجرایی میشود.
وی تاکید کرد: مقوله هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده همهگیر مطرح است و بر همین اساس باید در دانشگاهها به عنوان نهادهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی موضوع هوش مصنوعی به عنوان یک واحد درسی تعریف شود که در این راستا دانشگاه تهران یک واحد آموزشی هوش مصنوعی قرار داده است و بر همین اساس بنا داریم یک واح درسی با همین عنوان در مدارس جزیره کیش نیز ترتیب دهیم.
این رویداد فرصت مناسبی برای حمایت از کسب و کارهای هوش مصنوعی و صنایع نرم است
حبیب اله اصغری دبیر علمی این رویداد با اشاره به اینکه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه هوش مصنوعی توسط فعالان صنایع فرهنگی و نرم گفت: شرکتهای زیادی در زمینه تولیدات سینمایی ، بازیهای ویدیویی و دیگر فناوریهای نرم فعالیت کردند که دستاوردهای خوبی در این زمینه با استفاده از هوش مصنوعی داشته اند. لذا برگزاری نمایشگاه کیشآیویژن فرصت بسیار خوبی برای گردهمایی همه این فعالان در کنار یکدیگر است. ستاد صنایع خلاق وزارت علوم و مقامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار مقامات کیش در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و امیدواریم همه فعالان بتوانند حضور مثمر ثمری در این کنگره داشته باشند.
وی با اشاره به موضوع تنظیم گری در هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی نیز مانند همه فناوریها نیازمند زیرساختهای قانونگذاری است. موضوع مهم این است که آیا هوش مصنوعی نیز مانند دیگر فناوریها امکان تنظیم گری در آن وجود دارد؟ پاسخ این است که در فناوری هوش مصنوعی به علت تشابه حداکثری با مغز انسان، فعلا امکان تنظیمگری وجود ندارد. نکته این است که تنظیمگری باید در ابزارهای جانبی و کناری آن انجام شود.
این پیشکسوت حوزه فناوری اطلاعا و ارتباطات تصریح کرد: هوش مصنوعی در سالهای اخیر در سراسر دنیا تاثیرات شگرفی از خود به جا گذاشته است و در حال حاضر نیز برخلاف فناوریهای قبلی امکان تنظیمگری ویژه ای در آن وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه این رویداد فرصت مناسبی برای حمایت از کسب و کارهای هوش مصنوعی و صنایع نرم و خلاق است گفت: همه دستگاه ها می توانند در برگزاری موفق این رویداد همکاری و همراهی داشته باشند.
رویداد و نمایشگاه هوش مصنوعی به ایده شهر هوشمند کیش کمک خواهد کرد
در ادامه سعید یکه دهقان با اشاره به برگزاری این رویداد در جزیره کیش اظهار کرد: جزیره کیش سالانه میزبان رویدادهای ملی و بینالمللی متنوعی است و امیدواریم که بتوانیم از این به بعد نیز از ظرفیتهای گردشگری و اقتصادی این جزیره استفاده کنیم و در آن پایلوت طرحهای مختلفی را ایجاد کنیم.
سرپرست مدیریت بازاریابی و تبلیغات گردشگری سازمان توسعه منطقه آزاد کیش خاطرنشان کرد: رویداد کیشآیویژن نیز رویدادی است که نقشآفرینان هوش مصنوعی در سطح ملی و بینالمللی در آن حضور پیدا میکنند و این برای کیش افتخار بزرگی محسوب میشود. همکاری کامل نیز از سوی دستاندرکاران جزیره کیش برای اجرای هر چه بهتر این رویداد وجود دارد و امیدواریم ایده شهر هوشمند در کیش به ویژه در بخش گردشگری به نحو احسن اجرا شود.
رونمایی از پوستر کنگره و نمایشگاه
در انتهای این نشست نیز با حضور ایمانی خوشخو رییس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، اصغری دبیر علمی کنگره و خواجهنژاد مدیر اجرایی این کنگره از پوستر این رویداد رونمایی شد.
علاقهمندان به شرکت در کنگره و حضور در این نمایشگاه 4 روزه، میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر، به وبسایت www.kishivision.com مراجعه کنند.
گزارش: امیر علی بینام، امیر طاها بینام
ارسال نظرات