تازه ها
به گزارش بازارکار از روابطعمومی بنیاد ملی علم ایران (INSF)، صبح امروز دوشنبه ۲ بهمنماه، پنجاه و نهمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و پارکهای علم و فناوری سراسر کشور در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست، پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر جهتدهی به پژوهشهای پسادکتری، گفت: ما باید طوری برنامهریزی کنیم که جامعه پژوهشگران با انگیزه در طرحهای پسادکتری مشارکت کنند و البته تحقیقات پسادکتری بنیادی به سمت شرکتهای دانش بیان سوق پیدا کند و در شرکتهای دانشبنیان، کاربردی شوند.
صالحی خبر از تأسیس صندوق شورای عالی عتف داد و افزود: بهزودی رئیس این صندوق معرفی میشود و آییننامههای صندوق نیز در حال تدوین است.
صالحی در ادامه به تشریح آمار تولیدات علمی کشور پرداخت و گفت: در دو سال گذشته ۵۳ مجله در پایگاه علمی اسکوپوس نمایه شده است این در حالی است که در ۲۵ سال گذشته، تنها ۱۰۱ مجله در اسکوپوس نمایه شده بود. میتوان گفت که در ۳۰ سال گذشته بیش از ۹۰۰ هزار مقاله در اسکوپوس توسط دانشمندان ایرانی منتشر شده است که این آمار، نشاندهنده رشد تولید مقالات در کشور است.
معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به مقالات سلب اعتبار شده، توضیح داد: یکی از مسائلی که مدام در حال تکرار و موردبحث قرارگرفتن است، موضوع مقالات سلب اعتبار شده ایرانی است. بر اساس آمار، در ۱۰ سال گذشته، ۴۵۳ مقاله از حدود ۷۰۰ هزار مقاله منتشر شده کشور، سلب اعتبار شده و این عدد واقعاً بزرگ نیست؛ اما باید آموزشهای لازم را دراینخصوص داده شود تا دیگر شاهد اتفاقاتی ازایندست نباشیم. هر چند آمار مقالات سلب اعتبار شده ایران آنقدر که گفته میشود، زیاد نیست.
در ادامه این نشست، علیمحمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران، به سخنرانی پیرامون فعالیتهای بنیاد پرداخت.
سلطانی با ابراز خرسندی از حضور در جمع معاونان پژوهشی و فناوری دانشگاهها و پژوهشگاهها گفت: ما در بنیاد ملی علم ایران، مشتاق دریافت طرحهای شاخص پژوهشگاهها و دانشگاهها هستیم تا حمایتهای لازم از انجام این طرحهای تحقیقاتی صورت بگیرد. مطابق برنامهریزیهای انجام شده در بنیاد ملی علم ایران، سیاستگذاریها طوری طراحی شده که پژوهشهای شاخصتر مورد حمایت مالی این نهاد قرار بگیرند و از طرحهای شاخص باکیفیت و خوب حمایت شود.
حمایت ۴ و نیم میلیاردتومانی از طرحهای پژوهشی
وی در ادامه به تشریح تغییرات و رویکردهای جدید بنیاد ملی علم ایران پرداخت و گفت: افزایش سقف و تعریف سطحبندی شده حمایتها از ۱۸۰ میلیون تومان تا چهار و نیم میلیارد تومان، تدوین و اجرای برنامههای هدفمند حمایت از پژوهشها بر اساس اسناد بالادستی و با همکاری سازمانهای تخصصی، از برنامههایی است که در بنیاد ملی علم ایران دنبال میشود.
سلطانی تأکید کرد: همچنین حمایت از مأموریتگرایی دانشگاهها، حمایت از پژوهشهای عمیق موردنیاز شرکتهای دانشبنیان و ارجاع به دانشگاهها، برگزاری برنامههای ترویج علم برای افزایش مشارکت و اعتماد مردم به نهاد علم و عالمان و توسعه همکاریهای پژوهشی داخلی و بینالمللی از سایر برنامههای تدوین شده در بنیاد ملی علم ایران است.
وی ادامه داد: بنیاد علم برای مشارکت بیشتر دانشگاههای استانها و شهرستانها در جذب حمایتها، برنامهریزیهایی داشته و در همین راستا، سفرهای استانی به تعدادی از استانهای کشور نیز انجام شده است.
رئیس بنیاد ملی علم ایران در ادامه بیان کرد: این نهاد، فراخوانهایی را بر اساس اسناد بالادستی اعلام میکند که البته تمامی برنامهها و فراخوانهای در سایت بنیاد اطلاعرسانی میشود.
انعقاد ۲۵ تفاهمنامه همکاری با دانشگاهها
وی تصریح کرد: همچنین، ارتباط دانشگاهها با شرکتهای دانشبنیان را از طریق حمایت از پژوهشهای عمیق شرکتهای دانشبنیان برقرار کردیم و در راستای مأموریتگرایی دانشگاهها تاکنون با ۲۵ دانشگاه تفاهمنامه همکاری در جهت مأموریتگرایی دانشگاه، امضا کردیم.
سلطانی ادامه داد: برای ترویج علم در جامعه، رویداد شب علم را در دانشگاهها برگزار میکنیم و با اجرای این برنامه، به دنبال ارتباط مستمر و مؤثر بین جامعه و دانشگاه هستیم.
وی در ادامه گفت: باید این فرصت را فراهم کنیم و اجازه دهیم مردم با دانشگاه، ارتباط مستقیم داشته باشند و ارتباطشان با عالمان و دنیای علم، بیش از قبل شود تا در نتیجه اعتماد بیشتری هم پیدا کنند. به همین دلیل، برایآنکه اساتید در ترویج علم هم با ما همکاری داشته باشند، فراخوانهای ترویج علم را هم در سایت بنیاد منتشر کردیم.
همکاری بنیاد با چین و روسیه و ازبکستان
رئیس بنیاد ملی علم ایران در خصوص همکاریهای بینالمللی این نهاد توضیح داد: حمایت از تحقیقات پایه و کاربردی مشترک ایران با چین، روسیه و ازبکستان باارزش ۵۵ میلیارد تومان، عضویت در مؤسسه تحلیل کاربردی سیستمها (یاسا) برای توسعه نگاه نظاممند باهدف حل مسائل و چالشهای کلان از جمله فعالیتهای بنیاد ملی علم ایران در حوزه همکاریهای بینالمللی است.
وی افزود: همچنین در تلاش هستیم تا داوری طرحها در بنیاد شفافتر از گذشته باشد و ارتباط با ذینفعان و دانشگاهها رو چابکتر کنیم. علاوه بر این، در سامانه انتشار اطلاعات تمامی اطلاعات مربوط به حمایت از طرحها، بهروز ارائه میشود و سعی میکنیم تا تعارض منافع را به حداقل برسانیم.
سلطانی با اشاره به تغییرات در حوزه مالی بنیاد ملی علم ایران گفت: امسال، حقالزحمه داوری را افزایش داده و به پرداختهای مالی سرعت دادیم تا بنیاد ملی علم ایران بنیادی چابک و اثرگذار باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنیاد ملی علم ایران از جنس خود دانشگاه است و در کنار دانشگاهها و متعلق به دانشگاههاست.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات