تازه ها
رضا نقی زاده در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: بر اساس آخرین آماری که از سازمان ملی سنجش دریافت کردیم در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با پیگیری هایی که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام شد تعداد ۱۰ هزار و ۲۶۳ استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی ورود پیدا کردند که حدود ۱۵۰۰ نفر آنها در دکتری تخصصی و حدود ۸ هزار ۵۰۰ نفر نیز در دوره کارشناسی ارشد تحصیل می کنند.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی تصریح کرد: حدود ۹۰۰ نفر از افراد فوق که در دانشگاه ها پذیرش شدند در قالب شیوه استاد محور بوده است که از همان ابتدا استاد راهنما و موضوع رساله آنها مشخص است. طبق آماری که داریم حدود ۵۸۰ نفر آنها در دوره دکتری و ۳۱۲ نفر نیز در دوره کارشناسی ارشد بوده است. بنابراین امسال بیش از ۱۰ هزار نخبه بدون آزمون در دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها پذیرش شدند.
نقی زاده خاطر نشان کرد: ما برای سال تحصیلی جدید در پذیرش به شیوه استاد محور افزایش حدود ۴۰ درصدی در دانشگاه ها را داریم. بنابراین در مقایسه با ۱۴۰۱ در دوره دکتری بیش از ۱۰۰ درصد و در دوره کاشناسی ارشد نیز حدود ۳۵ درصد افزایش پذیرش بدون آزمون داشتیم.
وی تاکید کرد: احساس ما این است پذیرش های بدون آزمون دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی به یک ثباتی می رسد؛ اما باید در بحث استعدادهای درخشان مسئله پذیرش بدون آزمون را تسهیل کنیم. ضمن اینکه مسئله بعدی باید سیاست های پس از پذیرش این دانشجویان باشد. به این معنی که بتوانیم این افراد را در قالب پژوهشگرهای دانشگاهی به صورت تمام وقت بکار بگیریم و در ازای آن پژوهانه مکفی به آنها پرداخت شود.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه ماده ای برای پرداخت پژوهانه به دانشجویان استعدادهای درخشان پیش بینی شده است. بر این اساس ۲۰ درصد دانشجویان برتر کشور در رشته های مدنظر بتوانند از پژوهانه ماهیانه برخوردار باشند که صندوق های دانشجویی وزارتین مسئول این کار شده اند.
نقی زاده تاکید کرد: پرداخت پژوهانه ماهیانه به دانشجویان برتر کشور احتمالا با اولویت دانشجویان دکتری پس از آن دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و در نهایت دانشجویان کارشناسی را شامل خواهد شد.
وی افزود: پیش نویس آیین نامه پرداخت پژوهانه ماهیانه به دانشجویان برتر کشور تدوین و یکبار به هیات دولت ارسال شد و در حال اصلاح برخی موارد هستیم. این آیین نامه تا بهمن ماه باید تصویب هیات دولت را بگیرد و جزو برنامه های ویژه وزیر علوم به شورای راهبری برنامه هفتم پیشرفت اعلام شده است و احتمالا اجرای اصلی آن از سال تحصیلی آینده اتفاق بیفتد.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی تاکید کرد: هنوز مبلغ پرداخت پژوهانه ماهیانه به دانشجویان برتر نهایی نشده است؛ اما باید رقمی باشد که دانشجو بتواند زندگی خود را اداره کند.
ارسال نظرات