تازه ها
اصفهان رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: برنامه ما این است که تا چهار سال آینده تمامی فارغالتحصیلان دانشگاه تضمین اشتغال داشته باشند. این رسالت ما در دانشگاه است و ما موظف هستیم به نیازهای بازار کار پاسخ دهیم.
به گزارش بازارکار حسین بلندی، امروز، دوشنبه چهاردهم آبان، در آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره درون دانشگاهی حرکت دانشگاه علمی کاربردی در اصفهان، اظهار کرد: این جلسه مقارن با ۱۳ آبان و یادآور شکوه و عظمت کشورمان است. روزی که تاریخی پرمایه و معنایی ژرف برای ملت ما را به همراه دارد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب روز گذشته سخنی بسیار مهم و تاریخی بیان کردند. سخنی که در این ماهها نیز نشان داده شد چه تصمیم درست و به جایی بوده است. ایشان به صراحت فرمودند که در تصمیمگیریهای بزرگ باید به آینده نگریست، باید از فردا و آینده هم از منظر نظام ارزشی و هم نظام کاری برنامهریزی کرد و گام به گام پیش رفت. علاوه بر این، مقام عالی وزارت در ماههای اخیر تأکید فراوانی بر بهرهگیری حداکثری و مؤثر از مشورت و نظرات انجمنهای علمی تخصصی در تصمیمسازیها داشتهاند؛ این یک اصل مهم است که باید محور قرار گیرد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور ادامه داد: ما در دانشگاه چهار هدف عمده را دنبال میکنیم؛ نخستین هدف، افزایش بهرهوری است که بهرهوری در کشور بدون داشتن مهارتهای لازم حاصل نمیشود.
بلندی بیان کرد: امروزه مشاغل دستخوش تغییرات زیادی شدهاند و دستگاههای اجرایی، صنعتگران و کسانی که در بازار فعالیت میکنند، نیازمند مهارتهای جدید و بهروز هستند. وظیفه ما توانمندسازی این افراد است؛ آنان که شاغل هستند باید مهارتهایشان بهروز شود تا بهرهوری افزایش پیدا کند.
وی اظهار کرد: دومین هدف ما، اشتغالآفرینی در کوتاهترین زمان ممکن برای کسانی است که تازه وارد بازار کار میشوند؛ نیازی نیست که فردی ۴، ۶ یا ۱۲ سال در انتظار شغل بماند. نیاز امروز ما در کشور، تکنسینها و تکنولوژیستها هستند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور اظهار کرد: در تمامی مراکز جدیدی که از دانشگاه جامع مجوز گرفتهاند، شرط اشتغال تضمینی برقرار است. بهعنوان مثال، در شهرک سلامت برای تعمیرات تجهیزات پزشکی، ۵۰۰۰ نفر در حال آموزش هستند و همین مجموعه اشتغال آنان را از ابتدا تا پایان تحصیل تضمین میکند. برخی از دانشجویان در طول تحصیل وارد بازار کار میشوند و این بهنوعی تضمینی برای اشتغال آنان است.
بلندی ادامه داد: در برنامههای درسی نیز بازنگری لازم است؛ در برنامه هفتم توسعه، ۴۰ درصد خروجیهای دانشگاهها باید مهارتی باشد. دانشگاه علمی کاربردی با استفاده از توان بخش خصوصی آموزشها را مستقیماً در محل کار انجام میدهد. این روش رقابتی موجب تجهیز بهتر دانشجویان برای بازار کار میشود و از فارغالتحصیلانی که تنها مدرک دارند، اما بیکار هستند، جلوگیری میکند.
وی گفت: ما در این دوره آمایش ملی در کشور را انجام دادیم تا نیازهای واقعی بازار کار را شناسایی کنیم. پس از این آمایش، مشخص شد که در کشور نیازهای اساسی به تخصصهایی نظیر تعمیرات تجهیزات پزشکی وجود دارد، و باید رشتههایی تدوین شود که امکان ایجاد شغل برای فارغالتحصیلان را فراهم کند. همچنین، طرح «آباد» برای اشتغال دانشآموختگان در هیئت وزیران تصویب شد و اکنون ما موظفیم سالانه گزارشی از وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان ارائه دهیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور ادامه داد: در بیش از نیمی از استانداریهای کشور دبیرخانههای طرح آباد تشکیل شده است. استانداران محترم همکاری میکنند تا مکانهای آموزشی را در اختیار دانشگاه قرار دهند تا آموزشها مستقیماً در محل کار انجام شود. هدف اصلی ما این است که فاصله میان آموزش و بازار کار را از طریق آموزش در محل کار به حداقل برسانیم.
بلندی اظهار کرد: بخش دیگری از تلاش ما در حمایت از انجمنهای علمی و تشویق دانشجویان به اشتغال خوداشتغالی است. برای این منظور، جشنواره حرکت را برگزار کردهایم تا دانشجویانی که در دانشگاه مشغول تحصیلاند شناسایی و حمایت شوند. امید داریم با همکاری اساتید و مدیران، این انجمنهای علمی گسترش یافته و در راستای رفع نیازهای جامعه و اشتغالآفرینی گام بردارند.
وی بیان کرد: برنامه ما این است که تا چهار سال آینده تمامی فارغالتحصیلان دانشگاه تضمین اشتغال داشته باشند. این رسالت ما در دانشگاه است و ما موظفیم به نیازهای بازار کار پاسخ دهیم. در حوزه آموزش عالی کلان، وظیفه ما مبارزه با بیکاری فارغالتحصیلان است و باید از دانشجویان و انجمنهای علمی برتر استان درخواست حمایت کنیم تا در مسیر اشتغالآفرینی و برند سازی کشور گام بردارند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور ادامه داد: ما با ایمان به خداوند متعال و همت نیروهای داخلی، با افتخار اعلام میکنیم که بیش از ۳۱ هزار فرصت شغلی در دانشگاه جامعه موجود است که بیشتر آنها به بخش خصوصی تعلق دارند. این فرصتها به لطف الهی و با عنایت به تلاشهای دانشگاه و دلسوزان کشور توسعه یافته است و با برنامهریزی و حمایت انجمنهای علمی، امیدواریم به زودی شاهد اشتغال بیشتر فرزندان این مرز و بوم باشیم.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات