بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۳۷۲۸
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری اعلام کرد:
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش از پذیرش ۶ هزار سرایدار جدید برای ورود به مدارس دولتی در آینده نزدیک خبر داد.
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲

به گزارش بازارکار از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، امروز در نشست خبری با رسانه‌ها اعلام کرد: امسال برای نخستین بار در تاریخ آموزش و پرورش، اضافه تدریس معلمان به همراه حقوق مهرماه پرداخت شد.
پرداخت حق‌التدریس در مهر برای نخستین بار
وی افزود: تأمین منابع مالی این پرداخت که با همکاری سازمان برنامه و بودجه صورت گرفت، کار دشواری بود و انجام به‌موقع آن اقدامی بی‌نظیر محسوب می‌شود که تاکنون سابقه نداشته است؛ به‌عنوان مثال، در 20 شهریور سال گذشته حق‌التدریس اسفند 1401 هنوز پرداخت نشده بود.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: 20 درصد از پرداخت حق‌التدریس باقی مانده است که قطعا در آبان ماه واریز خواهد شد.
فرهادی ادامه داد: طی سه سال گذشته، با وجود افزایش تعداد دانش‌آموزان، تعداد کادر آموزشی و اداری کاهش یافته است. در سال 1400 جمع کل کارکنان آموزشی و اجرایی آموزش و پرورش 962 هزار و 597 نفر بود که از این تعداد حدود 36 هزار و 50 نفر کارکنان اداری بودند.
وی اظهار کرد: در سال 1402 تعداد کارکنان به 976 هزار نفر رسید که نشان از افزایش حدود 8 هزار نفری دارد؛ اما در سال 1403 تعداد به 965 هزار و 926 نفر کاهش یافت که نشان‌دهنده کاهش نیروی انسانی است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: 12 سال پیش 4 میلیون دانش‌آموز کمتر از امسال داشتیم، اما تعداد نیروی انسانی بیشتر بود.
نیاز شدید به استخدام سرایدار
فرهادی با اشاره به این‌که بیشترین تعداد کارکنان در مقاطع ابتدایی و سپس متوسطه اول و دوم قرار دارند، افزود: تعداد نیروهای خدماتی نسبت به سال 1400 حدود 3 هزار نفر کاهش یافته است و ما به شدت نیازمند جذب نیروی سرایدار و خدمتگزار هستیم. همچنین تعداد نیروهای اداری نسبت به دو سال گذشته 400 نفر، نیروهای متوسطه دوم 4 هزار نفر و نیروهای متوسطه اول 2 هزار نفر کاهش یافته، اما تعداد نیروهای مقطع ابتدایی 9 هزار نفر افزایش داشته است.
بیشترین تراکم دانش‌آموز در دوره ابتدایی
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره نسبت دانش‌آموز به معلم اظهار کرد: در دوره ابتدایی این نسبت 28.27 درصد است، در متوسطه اول 25.9 و در متوسطه دوم 16.9 درصد است؛ یعنی بیشترین تراکم دانش‌آموزان در دوره ابتدایی وجود دارد.
وی درباره نسبت دانش‌آموز به مدیر نیز عنوان کرد: در دوره ابتدایی، به ازای هر 232 دانش‌آموز یک مدیر داریم؛ این نسبت در دوره متوسطه اول 240 و در دوره متوسطه دوم 184 دانش‌آموز به یک مدیر است.
کمترین معاون اجرایی در دوره متوسطه دوم
فرهادی اضافه کرد: در دوره ابتدایی به ازای هر 304 دانش‌آموز یک معاون آموزشی داریم، در متوسطه اول به ازای هر 316 دانش‌آموز یک معاون آموزشی و در متوسطه دوم به ازای هر 209 دانش‌آموز یک معاون آموزشی داریم. افزایش فضای آموزشی و نیروی انسانی می‌تواند تراکم دانش‌آموزان را کاهش دهد.
وی ادامه داد: به ازای هر 887 دانش‌آموز در دوره ابتدایی یک معاون اجرایی داریم؛ این نسبت در دوره متوسطه اول 534 و در متوسطه دوم 265 است. در حوزه پرورشی نیز به ازای هر 597 دانش‌آموز ابتدایی یک معاون پرورشی داریم؛ این امر به دلیل جمعیت کم مدارس ابتدایی است. به‌عنوان مثال، در مقطع ابتدایی 413 دانش‌آموز داریم که یک دانش‌آموز دارند و در 5286 مدرسه، تعداد دانش‌آموزان بین 2 تا 5 نفر، در 5696 مدرسه بین 6 تا 10 نفر و در 4196 مدرسه بین 11 تا 15 دانش‌آموز است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش افزود: در دوره متوسطه اول به ازای هر 520 دانش‌آموز یک معاون پرورشی و در متوسطه دوم به ازای هر 488 دانش‌آموز یک معاون پرورشی داریم.
کمترین مشاور در مدارس ابتدایی
وی با اشاره به این‌که یک مراقب سلامت چند مدرسه را پوشش می‌دهد و حضور دائمی ندارد، تصریح کرد: در مقطع ابتدایی به ازای هر 1400 دانش‌آموز یک مراقب سلامت و در متوسطه اول به ازای هر 6 هزار دانش‌آموز یک مراقب سلامت داریم. در مقاطع متوسطه اول و دوم بیشتر به مشاور نیاز است؛ به‌طوری که در متوسطه اول به ازای هر 376 دانش‌آموز یک مشاور و در متوسطه دوم به ازای هر 700 دانش‌آموز و در ابتدایی به ازای هر 5 هزار دانش‌آموز یک مشاور داریم.
نیمی از مدارس کشور کمتر از 100 دانش‌آموز دارند
فرهادی تأکید کرد: از مجموع 118 هزار مدرسه در کشور، 52973 مدرسه کمتر از 100 دانش‌آموز دارند و این نشان‌دهنده تلاش برای بسط عدالت آموزشی است. از این میان، 3712 مدرسه بین 16 تا 20 دانش‌آموز، 3188 مدرسه بین 21 تا 25 دانش‌آموز، 3254 مدرسه بین 26 تا 30 دانش‌آموز، 11436 مدرسه بین 30 تا 50 دانش‌آموز، 8486 مدرسه بین 51 تا 75 دانش‌آموز، 7303 مدرسه بین 76 تا 100 دانش‌آموز و 9877 مدرسه بین 101 تا 150 دانش‌آموز دارند.
وی افزود: همچنین 36248 مدرسه بیش از 150 دانش‌آموز دارند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این‌که 87852 مدرسه عادی، 762 مدرسه استعداد درخشان و 7122 مدرسه عشایری داریم، افزود: اختصاص سرانه به مدارس نسبت به سال گذشته افزایش قابل‌توجهی داشته است.
افزایش قابل توجه سرانه مدارس در مقایسه با سال گذشته
فرهادی در ادامه با اشاره به این‌که کل سرانه مدارس در بودجه سال گذشته 2460 میلیارد تومان بود که امسال به 4900 میلیارد تومان رسید، گفت: در 7 ماه اول سال گذشته کمتر از 500 میلیارد تومان سرانه به مدارس پرداخت شد اما امسال تا کنون 2500 میلیارد تومان به مدارس تخصیص یافته که اولویت با مدارس شبانه‌روزی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: سرانه به مدارس دولتی عادی و مناطق محروم اختصاص یافته است. همچنین تاکنون 373 هزار معلم دوره‌های توانمندسازی و آموزش ضمن خدمت را طی کرده‌اند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در واکنش به اقدام برخی مدارس برای اخراج دانش‌آموزان به دلایل نامناسب، تأکید کرد: در کشور 122 هزار مدرسه داریم و اگر در جایی رفتار ناصحیحی صورت گرفت، نباید آن را به تمام مدارس تعمیم داد. با این حال، همین موارد نیز زیاد است و باید به‌طور جدی پیگیری شود. 
وی افزود: هدف وزارت آموزش و پرورش جذب دانش‌آموزان به مدارس است، بنابراین برخورد ما با دانش‌آموزان باید به‌گونه‌ای باشد که هیچ‌کس از مدرسه اخراج نشود و در صورت بروز مشکل، مدارس باید به اصلاح و حل مسائل پرداخته و اقدامات لازم را انجام دهند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد که سیاست این وزارتخانه خدمت به دانش‌آموزان است و افزود: ما به‌دقت در روند جذب معلمان نظارت داریم تا افراد فاقد صلاحیت به این شغل وارد نشوند.
فرهادی در پاسخ به سوالات پیرامون هزینه 2 میلیون تومانی مرحله مصاحبه آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش و رد گزینش گسترده داوطلبان، توضیح داد: سلامت اخلاقی، روانی و فکری معلمان بسیار اهمیت دارد زیرا معلمان برای مدت 30 سال در کلاس‌های درس حضور دارند و باید شایستگی‌های لازم را داشته باشند.
وزیر آموزش و پرورش نیز تأکید کرده است که افرادی که کد 19 دریافت کرده‌اند، باید دوباره بررسی شوند.
وی درباره دریافت هزینه 2 میلیون تومان برای مصاحبه آزمون استخدامی گفت: این هزینه مطابق با مصوبه هیئت وزیران است و در مقایسه با هزینه‌های مربوط به معاینات پزشکی و مصاحبه علمی، بسیار کمتر است. در بررسی صلاحیت‌های عمومی، سخت‌گیری‌های بیشتری به‌کار می‌بریم.
فرهادی در ادامه به سوالات مربوط به رد پرونده‌های گزینش و بازنگری آن‌ها پاسخ داد و گفت: زمانی که فردی کد 19 دریافت می‌کند، جای او محفوظ است و پس از بررسی مجدد، در صورت تأیید، به شغل معلمی جذب خواهد شد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درخصوص آزمون استخدامی جدید اعلام کرد: آزمون استخدامی سال آینده به دو صورت از طریق دانشگاه فرهنگیان و آزمون استخدامی برگزار خواهد شد. نیاز به استخدام از طریق دانشگاه فرهنگیان با توجه به جمعیت دانش‌آموزی هر منطقه مشخص خواهد شد، در حالی که برای آزمون استخدامی، تعداد بازنشستگان و دانشجو معلمان در نظر گرفته می‌شود.
وی درباره زمان برگزاری آزمون استخدامی بیان کرد: آزمون استخدامی قبل از پایان سال برگزار خواهد شد، اما تاریخ دقیق آن هنوز مشخص نیست.
فرهادی همچنین در خصوص کمبود نیروی خدماتی در مدارس گفت: دولت امسال 6 هزار سرایدار را از طریق آزمون استخدامی پذیرفته و آن‌ها در حال معرفی به مدارس هستند، اما همچنان با کمبود 40 هزار سرایدار و خدمتگزار روبه‌رو هستیم.
وی درباره معلمان فاقد رتبه نیز گفت: معلمان فاقد رتبه باید پس از یک سال مجدداً ارزیابی شوند. در حال حاضر حدود 100 هزار نفر در این وضعیت قرار دارند و فرصت برای تعیین رتبه به آن‌ها داده شده است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پایان به واریز 3 هزار میلیارد تومان به حساب صندوق بازنشستگی برای کسورات قانونی رتبه‌بندی بازنشستگان اشاره کرد و گفت: همچنین برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان، مطالباتی وجود دارد که مرتبط با وزارت آموزش و پرورش نیست.

ارسال نظرات