تازه ها
به گزارش بازارکار از مهر، انجمن علمی فرش ایران و دانشگاه سوره در تاریخ ۴ تا ۹ اسفندماه ۱۴۰۳، ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانشآموختگان و دانشجویان فرش ایران را برگزار خواهند کرد. این همایش با هدف فراهم کردن بستری برای تبادل تجارب و یافتههای علمی و دانشگاهی در حوزه فرش ایران برگزار خواهد شد.
ضرورت برگزاری همایش
نظام آموزش عالی فرش ایران با هدف تربیت نیروی متخصص برای این صنعت اصیل ایرانی، بیش از سه دهه است که با چالشها و تجربیات مختلف در حال انجام رسالت خود است. این همایش به عنوان یک فرصت مهم برای ارتباط و تبادل نظر بین پژوهشگران، دانشآموختگان و دانشجویان فرش ایران، میتواند به بلوغ و بهبود روشها و دستاوردهای آینده کمک کند. پژوهشگران و فعالان این حوزه در صورت شناخت و تمرکز بر ظرفیتها و نیازهای کشور، میتوانند نقشی مؤثر در پیشرفت و اعتلای فرش ایران ایفا کنند.
این همایش که در آستانه ششمین دوره خود قرار دارد به دنبال ایجاد فضایی پویا و فعال برای پژوهشگران و علاقهمندان به مطالعات فرش ایرانی است. فرش ایرانی به عنوان یک رشته میانرشتهای شامل دانشها و هنرهای مختلفی از جمله نساجی، رنگرزی، جامعهشناسی، مردمشناسی، ادبیات، اقتصاد و بازرگانی، در کنار هنر و فناوریهای بومی، میتواند موجب رشد و توسعه در بسیاری از این حوزهها شود.
اهداف همایش
هدف اصلی این همایش ایجاد فضایی برای گفتگومندی در راستای تغییر رویکرد نظام آموزش عالی فرش از دانشگاههای نسل دوم به دانشگاههای نسل سوم و چهارم با رویکرد کارآفرینی و تولید ثروت است.
دیگر اهداف این همایش عبارتند از:
ایجاد تعامل و تبادل نظر بین پژوهشگران، دانشآموختگان و دانشجویان فرش ایران.
توسعه ارتباطات میان نظام آموزش عالی و سایر بخشهای جامعه فرش.
اشتراک تجارب و یافتههای علمی در حوزههای مرتبط با فرش دستباف.
بررسی مسائل و چالشهای فرش دستباف ایران و یافتن راهکارهای حل آنها.
محورهای همایش
طرح و نقش ، مکاتب و سبکهای طرح و نقش در فرش ایران، نمادشناسی و نشانهشناسی در طرحها و نقوش، نوآوری و خلاقیت در طرح و نقش فرش، تکنولوژیهای نوین در طراحی فرش و ارتباط طراحی داخلی با طراحی فرش .
بافت و مرمت
تجارب بازبافی تولیدات کهن در فرش معاصر، روشهای آموزش بافت قالی و گلیم، شیوههای مرمتی فرش در حال فراموشی و روشها و شیوههای ارزیابی دستبافتهها، مواد اولیه و رنگرزی، رنگرزی طبیعی و شیمیایی در فرش، معرفی رنگزاهای طبیعی جدید، فناوریهای نوین در رنگرزی و تأثیر مواد رنگزا بر محیط زیست.
تاریخ و جامعهشناسی
تحولات تاریخی فرش در ایران و جهان، جایگاه فرش در رویدادهای فرهنگی و اجتماعی و آثار و تبعات همهگیری کرونا بر تولید و مصرف فرش.
مدیریت تولید و اقتصاد
مدیریت و برنامهریزی توسعه فضای کسب و کار فرش، کارآفرینی در صنعت فرش دستباف، تحلیل فرصتها و چالشهای مدیریت فرش دستباف و تأثیر تولید فرش بر اقتصاد کلان و معیشت مردم .
سایر محورهای پژوهشی
هوش مصنوعی و دیگر محورهای پژوهشی مرتبط با فرش دستباف .
این همایش فرصتی برای دانشجویان، پژوهشگران و فعالان حوزه فرش است تا ضمن آشنایی با دستاوردهای علمی جدید، زمینههای ارتقای آموزش و پژوهش در این عرصه را شناسایی کنند.
ارسال نظرات