تازه ها
۲۱ و ۲۲ آذرماه ۱۴۰۳ میتواند در تاریخ شهرستان و جزیره راهبردی و استراتژیک بوموس یا ابوموسی در دل آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس ثبت شده و به یادگار بماند. جزیره باشکوه و زیبای بوموسی در این تاریخ حساس برای نخستین بار میزبان یک رویداد ملی و همایش ماندگار از جنس علم و دانش و در یک کلام میزبان دست اندرکاران حوزه اقتصاد دانش بنیان یعنی جهاد دانشگاهی بود.
روسا، معاونان و مدیران و کارشناسان جهاد دانشگاهی در این رویداد سنگ تمام گذاشتند و با همه انگیزه و توان انقلابی و جهادی در جزیره بوموسی حضور یافتند و اعلام کردند که برای نهاد انقلابی جهاد دانشگاهی خدمت درهمه جای این سرزمین پاک و اهورایی از شمالیترین نقطه تا جنوبیترین حدود آبی و خاکی یکی است و فرقی نمیکند.
شعار جهاد دانشگاهی همواره خدمت به مردم و جامعه و آبادانی و سرافرازی ایران اسلامی است و این مهم را از رهنمنودهای رهبر فقید (امام خمینی ره) و نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنهای وام گرفته است و همین روحیه در دو روز گردهمایی مدیران نهاد در دل آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس جاری و ساری بود.
جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعهای و دانش بنیان نخستین نهادی است که به ندای رهبر معظم انقلاب لبیک گفته و نخستین رویداد ملی را با حضور همه توان خود در حوزههای علمی و فناوری و دانشی خود برگزار کرد. این حضور میتواند زیر ساختهای جزایر سه گانه و نیز سایر حوزههای سرزمینی ایران در خلیج فترس و تنگه هرمز را در بخشهای مختلف اقتصاد دریا، گردشگری دریایی، نفت و گازو پتروشیمی متحول کند. شعار این رویداد «جهاددانشگاهی، در خدمت استقلال و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران» بود که در سالن همایش شهدای بوموسی برگزار شد.
جهاد دانشگاهی پیشگام در انجام کارهای بر زمین مانده
به گزارش خبرنگار بازارکار، جهاد دانشگاهی مصداق نهادی است که همواره آمادگی دارد تا "کارهای بر زمین مانده" را که بخشهای دولتی و خصوصی متقاضی انجام آن نیستند، بر عهده بگیرد. در همین راستا این نهاد به گفته رئیس جهاد دانشگاهی نخستین نهادی است که خود را نه در حد حرف بلکه در عمل و با حضور همه مدیران و دست اندرکاران به میدان آورد تا گره گشای بخشی مشکلات در جزایر و سواحل جنوب کشور از جمله بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک باشد.
دکتر حسن مسلمی نائینی گردهمایی دو روزه روسای جهاد دانشگاهی که مسئولانی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیزحضور داشت، بر نقش آفرینی این نهاد انقلابی در توسعه جزایر چهارده گانه بویژه جزایر راهبردی بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک تاکید کرد.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه، گردهمایی حاضر را در جزیره زیبای بوموسی با ظرفیت بالا در نگین آبهای نیلگون خلیج فارس برگزار کرده ایم تا همانطور که در طی ۴ دهه گذشته با علم و فرهنگ مدافع وطن عزیز بوده و خدمات شایسته ارایه کرده ایم، در خدمت استقلال و تمامیت ارضی کشور عزیزمان باشیم و از این نقطه با همسایگان و کشورهای مسلمان ارتباط و تعاملات علمی و فرهنگی ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر برگزاری جلسه هم اندیشی و گفتگو با مسئولان سپاه و مدیران جزیره بوموسی برای چگونگی استفاده از ظرفیتهای جهاددانشگاهی، گفت: خلیج فارس خانه ماست و جزایر سه گانه بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک جزایر ایرانی بوده و هستند و برای همیشه ایرانی خواهند ماند. دکتر مسلمی نائینی اظهار کرد: طبق اسناد متقن و اسناد تاریخی و حقوقی این سه جزیره متعلق به جمهوری اسلامی ایران بوده و هستند و همه مراجع بینالمللی هم از جمله سازمان ملل این مطلب را تأیید کردند به علاوه اینکه نقشههای قدیمی که بعضاً در کشورهای عربی وجود دارد، خلیج فارس نامگذاری شده است.
جهاد دانشگاهی در توسعه بوموسی فعال میشود
مسلمی نائینی در ادامه و در گفتگو با بازارکار با اشاره به برنامههای جهاد دانشگاهی برای توسعه همکاری با این جزیره خاطرنشان کرد: دریا محل بکر و مبارکی است و در این میان جزایر و به خصوص جزایرسه گانه، از اهمیت خاصی برخوردارند. جزیره بوموسی، جای دست نخوردهای است که جهاد میتواند در آن پروژههای ویژه اقتصادی، صنعتی، پتروشیمی و تولیدی خود را اجرا کند.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به ظرفیتهای خوب جهاد برای توسعه جزیره بوموسی در حوزههای مختلف گفت: جهاد دانشگاهی در تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر و هم در زمینه آب شیرین کنها سابقه خوبی دارد و میتواند از تجربه خود در اجرای این پروژههای صنعتی در جزیره بوموسی استفاده کند. همچنین این جزیره ظرفیت بینظیری برای گردشگری دارد و امیدواریم مردم بیایند و این طبیعت بینظیر را ببینند.
جهاد دانشگاهی میتواند زمینه ساز توسعه جزایر باشد
سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی نیز در گردهمایی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی در جزیره بوموسی که با حضور جمعی از مسئولان استان هرمزگان برگزار شد، گفت: جهاددانشگاهی پشتیبان علمی کشور است و میتواند در حوزههای فناوریهای پیشرفته، آب شیرکنها و توسعه صنایع جزیره بوموسی و ایجاد پانلهای خورشیدی به این جزیره کمک کند.
وی در این گردهمایی اظهار داشت: رهبر انقلاب اسلامی فرمودند که من به جهاد دانشگاهی اعتقاد راسخ دارم. ما هم به این نهاد و به نیروهای متعهد و پرتلاش و جهادی آن افتخار میکنیم. وی در سخنانی با اشاره به اهمیت جزایر ایرانی تنب بزرگ؛ تنب کوچک و بوموسی گفت: تنگه هرمز و خلیج فارس همواره از سوی دشمنان مورد طمع بوده و این موضوع به ورود پرتغالیها در چند سال پیش که حتی در آن زمان نفت و گاز نیز وجود نداشت بر میگردد. پرتغالی قلعهای که ساختند ۳۵ سال طول کشید و حدود ۱۲۰ سال در آن مستقر بودند، بعد از آن هم انگلیسیها برای سالها با سیاست استعماری در این منطقه حضور داشتند. اما به فضل الهی و با تکیه بر توان جوانان و توان داخلی امنیت این منطقه در دست جمهوری اسلامی ایران است. وی به تشکیل نهاد انقلابی جهاددانشگاهی اشاره و تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با فرمان روشن و مهم حضرت امام خمینی (ره) تشکیل شد. این نهاد هم اکنون افتخاری برای کشور در حوزههای مختلف علمی است. سردار تنگسیری با تقدیر از برگزاری گردهمایی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی در جزیره بوموسی خطاب به جهادگران گفت: قبل از انقلاب و در جنگ تحمیلی با مشکلات مختلفی در حوزه علمی مواجه بودیم، اما در حال حاضر با اعتقادی که به خدا، جوانان و نهادهای علمی پیدا کردیم به موفقیتهای بسیاری دست یافتیم.
وی با تصریح بر این موضوع که جهاددانشگاهی پشتیبان واقعی علمی کشور در حوزههای مختلف بویژه صنایع مختلف است نکاتی را برای توسعه فعالیتهای این نهاد مطرح کرد و گفت: در حوزههای مختلف مثل آب شیرین کنها، برق خورشیدی، فناوریهای پیشرفته (های تک) توسعه صنایع و دیگر حوزههای توسعه نیازمند همکاری جهاد دانشگاهی هستیم و این نهاد جهادی میتواند در همه این حوزهها استانهای جنوبی بویژه جزایر چهاردهگانه خلیج فارس و استان هرمزگان به ما کمک کند.
تنگسیری با اشاره به گذشته غنی و پرافتخار کشور ایران خاطرنشان کرد: این کشور پیشینه قدرتمندی دارد و اهمیت آن به نفت و گاز نیست. از زمانی که پرتغالیها چند قرن گذشته وارد خلیج فارس شدند و پس از آن انگلیسیها جای آنها را گرفتند، اهمیت و جایگاه خلیج فارس و کشور ما غیرقابل انکار بوده است.
اینجا متعلق به پارس است و متعلق به پارس میماند
وی در ادامه با اشاره به افتخارآفرینی جوانان ایرانی گفت: بالاترین سلاحی که ما پیش از انقلاب در اختیار داشتیم موشکهای معمولی و سطح پایین بود، اما جوانان ما ایستادند و دفاع کردند و توانستند روی پای خود بایستند. اینجا خلیج فارس است، اینجا بحر سیروس است، اینجا متعلق به پارس است و متعلق به پارس میماند.
تنگسیری ضمن اشاره به اهمیت غیرقابل انکار جزایر استان هرمزگان ادامه داد: در استان زرخیز هرمزگان ۱۵ جزیره متنوع وجود دارد که این جزیرهها از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. همچنین ما باید به یاد داشته باشیم که نام فارسی و اصیل آنها را به کار ببریم. نام اصلی جزیره ابوموسی بوموسی است. ما از ابوها خیری ندیدیم که از آن نام استفاده کنیم.
وی با یادآوری مبارزات حماسی مردم ایران در مقابل متجاوزین در طول تاریخ گفت: ما در این منطقه دوبار انگلیسیها را به زانو درآوردیم. انگلیسیها هم به جغرافیای کشور ما و هم به مردم ما ظلم کردند. انگلیسیها ظلم زیادی در ماجرای ملی شدن صنعت نفت ایران به مردم ایران کردند و متاسفانه باعث عقبماندگی زیادی در این کشور شدند. خوشبختانه الان کشور ما به سطحی رسیده است که زور و ظلم را برنمیتابد. الان اگر نفتکشی از ما گرفته شود، یک نفتکش هم از آنها به گرو برمیداریم. تنگسیری با اشاره به دستاوردهای علمی جوانان ایرانی افزود: ما از سینههای پاک مادران وضو گرفته شیر خورده ایم و قرار نیست درمقابل دشمن کوتاه بیاییم. فشار تبلیغاتی و رسانهای دشمن، امتحان الهی است. کسانی در این آزمون موفق هستند که بتوانند این فشار را تحمل کنند. خوشبختانه ما توانستیم زیرهمین فشارها، موفقیتهای زیادی در زمینه صنعتی مانند ساخت ناوشکن، پهباد و موشک به دست بیاوریم.
جهاد دانشگاهی میتواند مشکلات ما را حل کند
وی با تاکید بر جایگاه ویژه جهاد دانشگاهی در پیشرفت و توسعه کشور اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در این مسیر کمک زیادی به علم، فناوری و پیشرفت کشور در همه ابعاد میکند. ما میتوانیم پشتیبان علمی نیروهای مسلح کشور باشیم و در این مسیر جهاد دانشگاهی نیز کمک بی بدیلی به ما خواهد کرد.
تنگسیری در انتها ضمن اشاره به نیازهای موجود در جزایر استان هرمزگان گفت: یکی از نیازهای ما، حل موضوعاتی نظیر مشکل آب شیرین کنها و برق خورشیدی است. ما امیدواریم که شرکتهای صنعتی و پیشرفته ما بتوانند راه حلی در این دو زمینه پیدا کنند. این جزایر اهمیت زیادی برای کشور دارند. ما اگر جزیره بوموسی را از دست دهیم، به مرور میادین گازی خود را نیز از دست خواهیم داد و در نهایت با از دست دادن تنب کوچک و بزرگ کنترل تنگه هرمز را از دست میدهیم؛ لذا بر همه ما لازم است که بیشترین تلاش را برای حل مشکلات این جزایر انجام دهیم.
جهاد دانشگاهی با همه امکانات در خدمت توسعه جزایر خلیج فارس است
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی در گردهمایی روسای واحدهای سازمانی سراسر کشور در جزیره بوموسی گفت: یکی از هدفهای اصلی ما برای برگزاری گردهمایی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی سراسر کشور در جزیره بوموسی این بود که در کنار عزیزانی که برای حفاظت و حراست از جزایر سهگانه و مرزها از جان خود مایه گذاشتند، بگوییم شبکه سراسری جهاددانشگاهی با ظرفیتهای فناورانه، آموزشی و کارآفرینی و تجاری سازی حامی و در در خدمت توسعه جزایر خلیج فارس است.
دکتر حسن فارسی در گردهمایی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی با شعار «جهاددانشگاهی، در خدمت استقلال و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران» در جزیره ایرانی بوموسی، اظهار کرد: تصمیم بر این شد این گردهمایی را به لحاظ وطن دوستی و در واقع حفاظت از تمامیت ارضی کشورمان در جزیره بوموسی برگزار کنیم.
وی با تاکید براینکه تنگه هرمز تاج منطقه راهبردی یا استراتژیک جهان است، گفت: این یک گفته گزاف نیست، بلکه این عنوان برازنده تنگه هرمز است. جزیره بوموسی هم طبق قوانین بین المللی و حقوق دریاها جزیی از خاک جمهوری اسلامی ایران است. معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی یادآور شد: از نظر فرهنگی، جغرافیایی، تاریخی، سیاسی و حقوقی، جزایر سه گانه و به ویژه جزیزه بوموسی جزء جزایر لاینفک ایران بوده، هست و خواهد بود.
قایم مقام جهاد دانشگاهی عنوان کرد: در واقع یکی از هدفهای اصلی ما برای برگزاری این گردهمایی در جزیره بوموسی این بود که در کنار عزیزانی که برای حفاظت و حراست از جزایر سه گانه و مرزها از جان خود مایه گذاشتند، بگوییم شبکه سراسری جهاددانشگاهی با ظرفیتهای فناورانه، آموزشی و کارآفرینی و تجاری سازی حامی و در کنار شما است.
دکتر فارسی، عنوان کرد: گروهی از پزشکان و متخصصان پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی نیز در دو روز برگزاری گردهمایی در بخش مسکونی این جزیره مستقر شدند و به صورت رایگان، خدمات تشخیصی به هموطنان ساکن در این جزیره پرداختند که در راستای مسئولیت اجتمای جهاددانشگاهی انجام شد.
جهاد دانشگاهی یک نهاد مساله محور است
دکتر سید رضی آقاسیدی سرپرست سازمان تجاری سازی و اقتصاد دانشبنیان جهاد دانشگاهی نیز در این گردهمایی که در جزیره بوموسی برگزار شد به تشریح برنامهها و فعالیتهای این سازمان پرداخت و اعلام کرد: جهاد دانشگاهی یک نهاد مساله محور است و آمادگی دارد در بخشهای مختلف با استفاده از ظرفیتهای خود نقش آفرینی کند.
وی با اشاره به ظرفیتها و فعالیتهای سازمان تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی افزود: ۱۴ محور مهم را در این سازمان مد نظر قرار دادیم که محور همه این برنامه ها، توجه به ایجاد زنجیره ارزش در این فعالیت هاست.
وی با تاکید بر اینکه در واقع کار اصلی ما ایجاد ارزش آفرینی است یادآور شد: یکی از مهمترین فعالیتها در این راستا توجه به همدلی، هم افزایی و توسعه شبکه سازی است.
معاون پشتیبانی و منابع انسانی جهاد دانشگاهی همچنین به تشریح فعالیتهای این معاونت پرداخت و یادآور شد: بودجه جهاد دانشگاهی در سال از یک و چهار دهم همت به یک و هفت دهم افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی باید جایگاه ویژهای در کشور داشته باشد گفت: جهاد دانشگاهی نه دولتی است و نه خصوصی بلکه به عنوان یک نهاد مسأله محور است که باید روی این موضوع تمرکز کنیم.
در حوزه پارکهای فناوری در نقطه درخشش قرار داریم
آقاسیدی با تاکید بر اینکه اصلیترین کار این است که حلقههای ارزش افزوده ایجاد کنیم و در ستفا نیز دنبال میشود یادآور شد: ما نیز از زمانی که سکاندار این معاونت شده ایم تلاش کردیم تا با سرمایه گذاران بیشتری ارتباط برقرار کنیم و این شبکه که را بیش از پیش بگسترانیم.
او افزود: در حوزه پارکهای فناوری در نقطه درخشش قرار داریم و استراتژی ما تقویت آنهاست و امیدواریم که در آن حوزه نیز اتفاقات بزرگی رقم بخورد.
او تصریح کرد: همچنین زنجیره ارزشی در ستفا ایجاد شده است که منجر به صرفه جویی اقتصادی و تسهیلگری در زمینههای مختلف شده است. البته دیگر نمیتوان با وجود اختلافات گذشته برنامههای فعلی را پیش برد و باید همه اعضای جهاد دانشگاهی همدلانهتر و یکدلتر برای حل مشکلات و بهبود اوضاع گام بردارند. این موجب میشود تا جلوی روایتهای غلط گرفته شود و زحمات نیروهای خدوم جهاد دانشگاهی زیر سوال نرود. این نیازمند نشست و برخاستهای پیوسته است تا در نهایت جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی که موجب افتخار انقلاب اسلامی است پرورش داده شود.
معاون پشتیبانی و منابع جهاد دانشگاهی تصریح کرد: فشارها و حاشیهپردازیهای زیادی علیه موجودیت و فعالیتهای جهاد دانشگاهی وجود دارد. نیروهای جهادی نباید به هیچ وجه تحت تاثیر این فشارها قرار بگیرند و باید از حاشیه دور باشند و به فعالیتهای جهادی خود بپردازند. این فشارها در مواجهه با مسئله نیز نیستند و صرفا برای ایجاد حاشیه و مشکل ساخته شده اند؛ لذا لازم است جهادگران از این موضوعات باخبر باشند و برای جلوگیری از نفوذ این فشارها در عملکرد جهاد تلاش کنند.
سید رضی آقا سیدی معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاد دانشگاهی نیز در بخش های مختلف این گردهمایی با تشریح وضعیت بودجه و نظامات نظارتی، نکاتی را برای مدیریت صحیح منابع و راهکارهای تحول در جهاددانشگاهی بیان کرد.
آقا سعیدی همچنین در پاسخ به سوالات در زمینه مشکلات جذب نیروی انسانی در جهاددانشگاهی عنوان کرد: بازطراحی نظام جبران خدمت اعضا جهادانشگاهی و نظام استعدادیابی و جذب سرمایه انسانی واحدهای سازمانی به تصویب هیات امنا این نهاد رسیده است و در نظر داریم از این طریق زمینه جذب نخبگان را فراهم کنیم.
معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاد دانشگاهی از ویژگیهای نظام طراحی استعدادیابی و جذب سرمایه انسانی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی را مشخص بودن ساز و کارهای فراخوان برای استعدادیابی و جذب سرمایه انسانی در واحدهای سازمانی ذکر کرد و افزود: تدوین مدل ارزیابی شایستگی برای جذب افراد متناسب با نیازهای مشاغل واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی ، مشخص بودن اعطای فرصت برابر برای همهی متقاضیان در فرآیند جذب و بکارگیری است.
برگزاری گردهمایی جهاد دانشگاهی در بوموسی جای تقدیر دارد
دکتر زهرا شیخی عضو جدید هیئت امنای جهاد دانشگاهی نیز در این گردهمایی در گفتگو با بازارکار گفت: برگزاری رویداد گردهمایی جهاد دانشگاهی در بوموسی جای قدردانی دارد.
وی افزود:متاسفانه چنین پتانسیل و ظرفیت ارزشمندی در کشور ما از نظر اقلیمی و گردشگری همراه با انواع و اقسام منابع و خاکهای گوناگون و توانمندیهای بر بدیل بلااستفاده مانده است.
شیخی افزود: بسیاری از منابع طبیعی این منطقه بویژه بوموسی از جمله خاکها خاصیت دارویی دارند و میتوان از آنها برای مقاصد پزشکی استفاده کرد.
وی با نقش آفرینی جدی جهاد دانشگاهی و سایر نهادهای علمی اشاره و تاکید کرد: جهاد دانشگاهی میتواند در این جزیره اهداف خود را هم راستا و هم جهت با پیشرفت و توسعه بوموسی محقق کند. یکی از نهادهایی که میتواند در مقاطع سخت، کارهای سخت در همه عرصهها انجام دهد، جهاد دانشگاهی است و حضور در جزیره بوموسی و بررسی مشکلات و چالشهای آن نیز یکی از فرصتهایی است که پیش روی جهاد قرار گرفته است.
جهت دهی مسیر توسعه بوموسی با توسعه اقتصادی و گردشگری
سردار سرتیپ دوم پاسدار «محمد عزیزی دلشاد» با تاکید بر اهمیت برگزاری این رویداد در حزیره بوموسی و در گفتگو با بازارکار اظهار کرد: برگزاری این رویداد در این جزیره راهبردی میتواند تمام برنامههای اقتصادی و امنیتی این جزیره را جهت دهی کند. وی افزود: فرصتهای علمی و اقتصادی زیادی در حوزههای آبزیان، گیاهان دارویی و ... در این جزیره نهفته است که میتوان از انها بهره برد.
رئیس اداره تحقیقات و توسعه صنعتی و سلامت ستاد کل نیروهای مسلح در این رویداد که در این جزیره توسط جهاد دانشگاهی برگزار شد افزود: این رویداد و حضور جهاد دانشگاهی در جزیره بوموسی، علاوه بر ارزش نمادینی که دارد میتواند به توسعه این جزیره نیز کمک کند.
وی در ادامه گفت: متاسفانه به اندازه کافی به این جزیره توجه نشده است. همچنین بکر بودن جزیره بوموسی یکی از جاذبههای گردشگری آن است که باید از این ظرفیت استفاده کرد. در کنار استفاده از ظرفیت گردشگری، باید به یاد داشت که لازم است استانداردهای لازم برای محافظت از زیست بوم جزیره در عین استفاده از ظرفیتهای گردشگری آن تعریف شود.
تشریح برنامههای آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی در گردهمایی روسای واحدهای جهاد دانشگاهی در جزیره بوموسی گفت؛ تأسیس مرکز آموزش، سنجش و مهارتهای نوین این نهاد که در مرحله اجراست، یک تصمیم فرابخشی بود.
دکتر غفوریان در ادامه با تشریح فعالیتهای جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش و کارآفرینی گفت؛ بیش از هفت هزار نفر در واحدهای مختلف جهاد در سال جاری آموزش دیده اند، اما با برنامهریزیهای انجام شده این آموزشها برای مدیران و کارشناسان خود این نهاد هم تعمیم یافته است.
وی به ظرفیتهای حوزه کارآفرینی و اشتغال اشاره کرد و گفت: یکی از فعالیتهای خوب ورود جهاد دانشگاهی به توزیع تسهیلات ملی در حوزه اشتغال است که برای سال جاری ۶۶۰ میلیارد تومان است.
غفوریان با اشاره به دستاوردهای معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: ما در حوزه معاونت آموزشی دستاوردهای بینظیری داشتیم و تلاش میکنیم تا این دستاوردها را بیشتر کنیم. هدایتگری، حمایت از واحدهای سازمانی و نظارت و شبکه سازی بخشی از اقداماتی است که در ستاد معاونت آموزشی اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: همچنین به ما اجازه داده شد تا بخشی از اقداماتی که به نوعی خارج از ستاد محسوب میشوند در بخشی جداگانه و منفک به عنوان بخشی از اقدامات فرابخشی انجام شوند. توسعه تعاملات با واحدهای سازمانی نیز از دیگر اتفاقاتی بوده که رخ داده است. ما همواره جهاد دانشگاهی را به شورایی بودن و مشارکتی بودن میشناسیم و این اتفاق نیز در همین راستا بوده است.
غفوریان با اشاره به اقدامات جهاد در رابطه با اعضای هیئت علمی گفت: اصلیترین وظیفه ما در این دوسال درباره اعضای هیئت علمی بازنگری، بهبود و ارتقا سطح اعضای هیئت علمی بوده است. در این دو سال برای اولین بار این امکان ایجاد شد تا واحدها بتوانند دستورالعمل پژوهشی خاص خود را داشته باشند. همچنین آیین نامههای دیگر نیز اصلاح شده اند و در انتظار تصویب در شورای تسهیلات آموزشی هستند. همچنین امکان استفاده از اعضای هیئت علمی غیر استخدامی نیز برای جهاد فراهم شده است که بسیار مفید است.
وی اضافه کرد: در حوزه اشتغال و کارآفرینی اجرای طرحهای ملی اشتغال با مشارکت در توزیع ۶۶۰ میلیارد تومان تسهیلات احیا شد و همچنین سامانه کاریابی مجازی جابیران نیز دوباره شروع به فعالیت کرد. آیین نامههای مربوط به مراکز مجازی نیز بعد از ۱۵ سال مورد بازبینی و بازطراحی قرار گرفت.
غفوریان ضمن تاکید بر دیگر اقدامات صورت گرفته در این ستاد گفت: همچنین در حوزه سرباز ماهر نیز جهاد سعی کرده از آموزشهای عمومی به سمت تخصصی حرکت کند و آن را توسعه دهد. همچنین کانون ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران ارتقا یافته و ظرفیت آن از هفتصد نفر به هشت هزار نفر رسیده است. در حوزه فناوری اطلاعات نیز جهاد تلاش کرده تا ذیل یک پلتفرم اقدامات خود را پوشش دهد و هم اکنون موارد مختلفی مانند صدور مجوز به سامانه رویش اضافه شده است و انشالله از بهمن ماه قرار است هیچ ارتباطی با جهاد برقرار نشود مگر اینکه ذیل این سامانه باشد. وی افزود: توسعه تعاملات با مخاطبان با ایجاد سامانه ثبت شکایات و ضابطه بندی و رسیدگی به تخلفات از دیگر اقداماتی بوده که انجام شده است.
دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز در این گردهمایی، با تقدیر از دیدگاهها و رهنمودهای رهبر معظم انقلا درباره توسعه جزایر جنوب تاکید کرد: جهاد دانشگاهی با حرکت درست خود جزیره بوموسی را برگزید و نیاز داریم این رویداد را که در راستای توسعه جزایر جنوب کشور برگزار میشود از ابعاد مختف رسانهای و تبلیغی برجسته کنیم.
لزوم حضور ساختار جهاد دانشگاهی در بوموسی
مرتضی احتشام فرماندار شهرستان بوموسی در گفتگو با بازارکار با اشاره مهمترین فرصتها و چالشهای جزیره ابوموسی در حوزه اشتغال و کارآفرینی گفت: مهمترین فرصت در این جزیره دریاست. از دریا میتوان هم در زمینه گردشگری و هم در زمینه پرورش ماهی در قفس استفاده کرد. شهرستان بوموسی بیش از چهار هزار نفر جمعیت دارد که سه درصد آنها بیکار هستند و سی نفر از فارغالتحصیلان ما نیز هنوز شاغل نیستند. در همین راستا رایزنیهایی با شرکت فلات قاره انجام شده است تا مشکل بیکاری ما حل شود و تبدیل به اولین شهرستانی شویم که در آن بیکار وجود ندارد.
فرماندار شهرستان بوموسی افزود: با توجه به دعوت از بخش خصوصی و طراحی یک پلتفرم برای خرید بلیت و رزرو هتل، دیگر هیچ محدودیتی برای حضور مردم در جزیره بوموسی وجود ندارد و این پروژه نیز تا سال آینده تکمیل خواهد شد.
وی برلزوم ایجاد ساختار جهاد دانشگاهی در بوموسی تاکید کرد و گفت: جهاد دانشگاهی ظرفیتهای خاصی دارد که برای ما بسیار ارزشمند است. ما به دنبال این هستیم که بتوانیم در زمینه تکنولوژیهای جدید آب و برق با جهاد دانشگاهی همکاری کنیم و با استفاده از آنها مشکلات جزیره را حل کنیم.
لزوم راه اندازی مراکز مهارتی و آموزشی از سوی جهاد دانشگاهی یک ضرورت است
نفیسه باصره عضو شورای شهربوموسی نیز در حاشیه گردهمایی دو روزه روسای واحدهای جهاد دانشگاهی در گفتگو با بازارکار با اشاره به اینکه این جزیره دانشگاه و مرکز دانشگاهی ندارد گفت: راه اندازی مرکز آموزش جهاد دانشگاهی و توسعه دورههای کوتاه مدت برای اشتغال بویژه اشتغال دانش آموختگان یک ضرورت است.
وی با اشاره به جمعیت این جزیره گفت: بیش از یکصد بانون دانش آموخته در این روستا وجود دارند که به دنبال شغل و آموزشهای مهارتی هستند.
آیین نامه جذب و استخدام جهاد دانشگاهی بازنگری میشود
تیمورمرجانی مدیر کل سرمایه انسانی جهاد دانشگاهی نیز در این گردهمایی دو روزه در گفتگو با بازارکار با اشاره به موضوع جذب در جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: ما در طرح اخیر خود در دو مقطع جذب خواهیم داشت و سعی کردیم با اجرای اصلاحیههایی برای موضوع ارتقای افرادی که شامل بحث معدل نشده اند تلاش کنیم.
وی با اشاره به آمار نیروهایی که با جهاد دانشگاهی همکاری میکنند گفت: بر اساس اخرین آمار ۵۳۳۳ نفر در سامانه ثبت شده اند و قریب به دو هزار نفر نیز به شکل پروژهای و پاره وقت با جهاد دانشگاهی همکاری میکنند و حدود ۷۰۰ نفر نیز اعضای هیئت علمی هستند که با جهاد دانشگاهی در ارتباط هستند. جمعا خانواده جهاد دانشگاهی به هفت هزار نفر میرسد. همچنین ما در حال تدوین آییننامهای برای جذب نیرو در جهاد دانشگاهی هستیم که تا ماه آینده کامل خواهد شد.
وی افزود: در این آیین نامه تلاش شده است تا عدالت برای جذب نیروها برقرار شود و جذب مبتنی بر شایستگی افراد باشد.
مرجانی با اشاره به افزایش حقوق اعضای جهاد دانشگاهی گفت: تقریبا همه اعضای جهاد دانشگاهی شامل طرح معراج شده اند و ما در حال کار روی این موضوع هستیم. همچنین ما در حال کار روی نظام مدیریت عملکرد هستیم که این دو طرح در کنار یکدیگر میتوانند منجر به اتفاقات خوبی شوند.
اعلام آمادگی برای توسعه گردشگری و بومگردی و صنایع دستی جزیره بوموسی
مدیر کل توسعه کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی نیز در حاشیه گردهمایی دو روزه روسای واحدهای جهاد دانشگاهی در جزیره بوموسی گفت: توسعه گردشگری و بومگردی فرصت مهم توسعه جزیره بوموسی است.
مجتبی ابراهیمی رومنجان با اشاره به اینکه توسعه جزایر سه گانه از جمله بوموسی از اهداف کلان نظام جمهوری اسلامی و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است یادآور شد: در حال حاضر پروازهای هوایی و مسافرتها به مقصد این جزیره زیبا و دیدنی بیش از پیش فعال شده و اداره کل کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی آمادگی دارد در راستیا توسعه زیست بوم کارآفرینی و اشتغال به توسعه زمینههای گردشگری، بومگردی و صنایع دستی این منطقه کمک نماید.
جزیره بوموسی انتخاب خوبی برای حضور جهاد دانشگاهی بود
صالحی نژاد مدیر کل امور مجلس جهاد دانشگاهی نیز در گفتگو با بازارکار با اشاره به انتخاب ویژه جهاد برای برگزاری اجلاس خود در جزیره بوموسی اظهار کرد: با توجه به اینکه جزیره بوموسی یکی از جزایر استراتژیک کشور است و ظرفیت بسیار خوبی در حوزههای مختلف دارد، گردهمایی روسای واحدهای جهاد دانشگاهی در این جزیره برنامه ریزی شد و هدف این بود که ظرفیت توسعه خدمات جهاد دانشگاهی امکانسنجی شود.
محمدامین صالحی نژاد در ادامه با اشاره به نیازهای این جزیره گفت: در جلسه دیروز مسئولین این جزیره نیازهای خود را عنوان کردند که یکی از اصلیترین موارد آن آب شیرینکنها بود. ابن یکی از فرصتهایی است که برای توسعه فعالیت جهاد دانشگاهی در این جزیره وجود دارد. همچنین موضوع تامین انرژی جزیره مورد بحث است که باید با استفاده از انرژیهای نو مانند انرژی خورشیدی و امواج دریا این مشکل برطرف شود. این نکته نیز قابل ذکر است که جهاد در همه این زمینهها تجربه فعالیت دارد. امیدواریم با حل این مشکلات شاهد رونق این جزیره در سالهای آینده باشیم.
صالحی نژاد در انتها با اشاره به تلاش مسئولین و نمایندگان برای ایجاد فرصت خضور مفید جهاد دانشگاهی در این جزیره گفت: همچنین نمایندگان این منطقه نیز تلاش میکنند تا بتوانند بستر مناسبی برای حضور جهاد دانشگاهی در این جزیره فراهم کنند و این موضوع در حد حرف باقی نماند.
جلسه هم اندیشی جزیره بوموسی
گفتنی است در این گردهماییی که دکتر حجت سرپرست دانشگاه تربیت مدرس نیز حضور داشت؛ جلسه هم اندیشی و گفتگو با مسئولان جزیره بوموسی نیز برگزار شد.
مرتضی احتشام فرماندار شهرستان بوموسی با تاکید بر اینکه نباید پیوند دانشگاه با جزایر سه گانه ایرانی قطع شود گفت: امیدوارم برگزاری گردهمایی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی در جزیره بوموسی منجر به تهیه طرحی پویا برای توسعه جزیره شود. همچنین سردار عبدالهی فرمانده منطقه پنجم دریایی از ظرفیتها و پتانسیلهای اقتصادی - اجتماعی جزیره بوموسی سخن گفت.
در ادامه دکتر فاطمه عظیم زاده رییس مرکز اطلاعات علمی SID به موضوع بوموسی در مدارک علمی پرداخت.
دکتر علی رنجبرکی سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، تاملی در خصوص برنامه پیشرفت و آبادانی جزیره بوموسی ارائه داد.
دکتر محسن مردانی رییس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف به موضوع ظرفیتهای جهاددانشگاهی برای ایجاد آب شیرکنها پرداخت.
دکتر علی اصغر فاتحیفر رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی به موضوع فناوری انرژیهای نو اشاره کرد. دکتر هادی مدبری رییس سازمان جهاددانشگاهی گیلان نیز توصیههایی برای تهیه برنامه جامعه محیط زیست در جزیره بوموسی ارائه داد.
سخن پایانی
گردهمایی دو روزه روسای واحدهای جهاد دانشگاهی در بوموسی فرصت خوبی را فراهم آورد نه تنها فرصتها و چالشهای جهاد دانشگاهی در انجام ماموریتها و فعالیتها مورد بحث و بررسی قرار بگیرد بلکه حضور پررنگ جهادگران دانشگاهی در جزیره راهبردی ابوموسی، بستر توسعه همه جانبه جزایر چهارده گانه خلیج فارس و تنگه هرمز را فراهم نماید.
جزایر بوموسی، تنب بزرگ و کوچک و سایر مناطق و جزایر همجوار سرشار از فرصتهای اقتصادی است که نیازمند حضور همه دستگاه هاو سرمایه گذاران بخش خصوصی و دولتی برای اجرای طرحها و پروژه هاست.
گزارش: امیر علی بینام
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات