بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۴۰۲
رئیس جمهور گفت: تهران با روند رشدی که طی می کند امکان زیست در آن نیست؛ منابع و مصارف تهران همخوانی ندارد.
سه‌شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۴

مسعود پزشکیان در همایش ملی روز هوای پاک، بیان کرد: ما قانون را اجرا نکردیم، یکسری از قانون ها هستند که تعادلی بین منابع و مصارف آنان نیست. اگر بخواهیم توسعه پیدا کنیم، الفبای آن تعادل بین منابع و مصارف است. مسیر توسعه‌ای که پیش گرفته ایم درست نیست.
 
وی اظهار کرد: تهران با روند رشدی که طی می کند امکان زیست در آن نیست. منابع و مصارف تهران همخوانی ندارد. ادامه این مسیر یعنی حرکت به سمت نابودی. هر روز زمین در تهران نشست می کند. در خارج اگر زمین ۳ الی ۴ سانت نشست کند، جلسه اضطراری می گذارند. ما نیم متر و یک متر نشست داریم و همچنان توسعه را ادامه داده و در این زمینه قانون هم می نویسیم. امکان ندارد با منابع زیرزمینی موجود آب تهران را پشتیبانی کرد. در کوچه ۱۰ متری و ۲۰ متری ساختمان ۲۰ طبقه می سازیم.
 
رئیس جمهور تصریح کرد: زمانی که راه را غلط می رویم امکان حل آن نیست. نباید در وهله اول این مسیر ناترازی را پیش رفت. ما ۱۶۰ همت برای خرید گندم پول گذاشته بودیم در حالی که باید ۲۲۰ همت پول می دادیم. از بهداشت و درمان و محیط زیست و دارو برداشته بودیم برای گندم گذاشتیم اما باز هم پول کم آوردیم. زمانی که من رئیس دانشگاه بودم قانون نوشته بودند که باید به بیماران سوختگی برسید. اما برای ۱۰ نفر منابع دیده بودند. اما ما ۱۰۰ تا مراجعه داشتیم. تعادل بین نیاز و منابع در جامعه ما وجود ندارد.
امسال قرار بود مازوت نسوزانند، اما گیر کردیم
وی تاکید کرد: امسال قرار بود مازوت نسوزانند، اما گیر کردیم. اگر نمی سوزاندیم باید گاز خانه ها را قطع می کردیم. چراکه مصرف ما چندین برابر مصرف خارج است. برنامه طراحی کردیم تا سال آینده به مشکل نخوریم. ما دنبال این هستیم ۳۰ هزار مگاوات تا ۵۰ هزار مگاوات تا دو سال آینده برق خورشیدی تولید کنیم. همه تلاش خود را به کار گرفتیم از پنل ها خورشیدی و انرژی بادی استفاده کنیم. چندین  برابر اروپایی ها برق و گاز مصرف می کنیم، اما حقوق نداریم به پرسنل بدهیم.

 
رئیس جمهور تاکید کرد: ما با مصرف نادرست انرژی ارزشمند را دود می کنیم اما بعد در پرداخت در حوزه های مختلف با مشکل مواجه هستیم. اگر این ها را مدیریت کنیم می توانیم به زندگی نیروهای انسانی خود برسیم. چه محیط بان چه اساتید دانشگاه و چه هر قشر دیگری. اعضای هیات علمی ما امروز بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون حقوق می گیرند. چگونه با ۲۰ میلیون می شود در تهران زندگی کرد؟ همه جا ناترازی به وجود آمده چه در آب، برق و محیط زیست. بعد می گوییم با ادامه همین روند مشکل را حل کنیم، چگونه؟ هر که بلد است به میدان بیاید.
 
پزشکیان بیان کرد: برای داشتن هوای پاک در تلاش هستیم تا پنل های خورشیدی را راه اندازی کنیم. هر روز در دولت جلسه داریم. منابع و پول دادیم و تاکید کردیم که باید این کار انجام شود؛ چراکه چاره ای نداریم. اگر نتوانیم تغییر دهیم به مشکل می خوریم. رهبری فرمودند سال تولید با مشارکت مردمی است. از طرف دیگر دولت برق و گاز تولید را قطع می کند، چون باید گاز را بسوزانیم برق کم نیاید. یا گاز در خانه مصرف شود. ما در مجلس قانون نوشتیم که روستا ها را گاز بکشیم. وقتی گاز کشیدیم اما گاز نداریم چگونه در زمستان تامین کنیم. منابع ما معلوم است، اما نیازهای ما نامعلوم. بعد باید مملکت را تعطیل کنیم.
 
وی افزود: قطعا به دنبال اجرای قوانین هستیم. اما قوانینی که ناترازی ندارند. ما برای پرداخت حقوق بازنشستگان و پرداخت مطالبات گندم کاران هم ناترازی داشتیم. از رهبری اذن گرفتیم تا از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم. بین نیاز و منابع فاصله زیاد است و باید این را مدیریت کنیم. راهی جز این برای حل مشکل هوا و زیست محیطی نیست. اگر این مشکلات حل نشود امکان زیست برای ما وجود ندارد. اکنون با دانشگاه ها صحبت کردیم تا محققان به ما راه نشان دهند. اولویت ما انرژی پاک است که با قدرت به دنبال اجرای آن هستیم. بحث حمل و نقل عمومی را دنبال می کنیم. باید به هر شکلی مشکل آن حل شود. وقتی حمل و نقل عمومی در دسترس نیست هر فردی تک سرنشین می شود. خود این امر آلودگی و ترافیک ایجاد می کند.
 
رئیس جمهور تصریح کرد: هر جا را نگاه می کنیم ما می توانیم مشکلات را با کمک و همدلی حل کنیم. الحمدالله قوه قضائیه و مجلس و دولت با هم همراه هستند. با کمک علم می توانیم مشکلات را حل کنیم در تلاش هستیم تابستان برق را قطع نکنیم و تولید کننده ها مشکل قطع برق نداشته باشند. زمستان آینده نیز این مشکل‌ گاز حل شود. گروه ویژه گذاشتیم تا حل مشکلات را دنبال کنند.
 
رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: محیط زیست، هوای پاک، آب، خاک و زمین محل زندگی ما هستند. اگر نتوانیم آن را حفظ کنیم زمین سوخته برای نسل آینده می ماند. ما می خواهیم نسل در نسل همه با عزت و سربلندی در این خاک زندگی کنند. ما کلی منابع و امکانات داریم. می توانیم با مدیریت درست مشکلات را حل کنیم. اما به کمک مردم نیاز داریم. تهران نباید به این شکل بزرگ شود. ما باید وضعیت حمل و نقل عمومی، نوع مصرف خودرو و سوخت را درست کنیم. برای دو قدم سوار ماشین می شویم. مقداری پیاده راه برویم. اگر دولت و مردم با هم به فکر زندگی خود نباشیم امکان حل مشکل نیست.
 
وی افزود: سوخت را همه بد مصرف می کنیم. در خانه خود ما در یک اتاق سه لوستر داشتیم. در خارج در یک هتل لاکچری دو چراغ بیشتر روشن نمی شود تا دلتان بخواهد در خانه ها لوستر و لامپ نصب می کنیم. از یک طرف کولر روشن می کنیم و از طرف دیگر  پنجره باز می کنیم. تا این فرهنگ در بین ما درست نشود و به فکر نباشیم که آب و برق و گاز و بنزین را درست استفاده کنیم مشکل حل نخواهد شد.
 
هر کجا  هم که می خواهیم دست بزنیم. می گویند دست نزن. صدا در می‌آید.
 
رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: برخی ها اصلا مراعات نمی کنند. گازی که در مسجد مصرف می کنیم آیا کیفی است؟ با این نوع مصرف هر چقدر تولید کنیم کم می آید. مردم باید به ما کمک کنند. من تا جایی که بتوانم باید تلاش کنم تا مشکل مردم حل شود. اما حل همه ناترازی ها به کمک مردم نیاز دارد. بدون  کمک مردم حل نمی شود. ما در همه حوزه ها گاز، برق، بنزین و آب ناترازی داریم. ما گازوئیل را لیتری ۳۰۰ تومان می فروشیم اما بیرون لیتری ۶۰ هزار تومان است. کجای دنیا اینگونه است. هر کجا  هم که می خواهیم دست بزنیم. می گویند دست نزن. صدا در می‌آید. خب چی کار کنیم تا مشکل حل شود؟
 
وی افزود: یک منطقه کسری آب دارد. می گویند ۲۰ تا چاه بزنیم مشکل کم آبی حل شود. خب آینده چه می شود؟ امروز چاه می زنیم مشکل آب روستا حل می شود. توسعه یافت، چاه خشک شد بعد چه کار کنیم؟ چاه بالاخره تمام می شود. نباید برای آن فکر کنیم؟ الفبای توسعه تناسب بین منابع و مصارف است. آب زیرپا و آبی که از آسمان می آید قابل محاسبه است. میزان مصرف هم مشخص است. اگر توسعه دهیم باید اصولی باشد. ما در حال تلاش هستیم با تمام توان به قوانین عمل کنیم. من به عنوان یک پزشک به دنبال این هستم مردم مریض نشوند. آلودگی هوا و نبود آب مردم را مریض می کند.امیدوارم دست به دست هم دهیم تا مشکلات حل شود. دولت در زمینه پنل های خورشیدی خیلی بیشتر از برنامه جلو خواهد رفت. انرژی بادی را در دستور کار قرار داده و در حوزه حمل و نقل عمومی نیز تغییرات اساسی خواهیم داد.

ارسال نظرات