بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۶۹۰۶
 چهارمین مجمع عمومی شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام (سینوو) و نمایشگاه همکاری های علمی و فناوری سازمان همکاری های اسلامی صبح سه شنبه 16 بهمن 1403 با حضور نخبگان، دانشمندان، روسا و نمایندگان عالی 32 دانشگاه و موسسه آموزشی از کشورهای اسلامی جهان به میزبانی دانشگاه پیام نور افتتاح شد.
سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۸

به گزارش بازارکار، دکتر احمدرضا خضری در چهارمین مجمع دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام که امروز در دانشگاه پیام‌نور برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه بین‌المللی مجازی هوشمند فعالیت خود را امروز رونمایی می‌کند، گفت: شرایط ما امروز این‌گونه است که به ‌سرعت به سمت جهانی‌شدن در حال حرکت هستیم؛ به‌طوری‌که علم و فناوری بیش از توقع ما در حال پیشرفت است و دسترسی اطلاعات و داده‌ها به‌روز، دقیقه‌ای و حتی لحظه ای می‌شود.
وی با اشاره به پیشرفت‌های علمی در عرصه نرم‌افزار و سخت‌افزار تصریح کرد: ارتباطات رسانه‌ای و مجازی حیرت آور در حال گسترش است و در کنار آن خبرهای خوش و پیام‌های نیک نیز در سایه شوم جنگ بر سر جهان به‌ویژه خاورمیانه سرازیر می‌شود.

نیاز جدی جهان امروز به دیپلماسی علمی
مشاور وزیر علوم تأکید کرد: بحران‌های سیاسی، نظامی و اجتماعی در منطقه و جهان در حال گسترش است؛ به‌طوری‌که تغییرات اقلیمی، بلایای طبیعی و محیط افزایش‌یافته است. همه این شرایط موجب می‌شود ما نگاه و رویکرد خود به جهان را تغییر دهیم. این نگاه باید متناسب با فرصت‌ها و تهدیدهای پیش رو باشد.
خضری با بیان اینکه مشکلات جهان مربوط به امروز نیست، گفت: اگر در هر گوشه‌ای از جهان شعله جنگی برافروخته شود، تمام جهان درگیر آن خواهند شد. آنچه امروز در جهان می‌گذرد، خواسته یا ناخواسته همه را درگیر خود می‌کند.
وی با بیان اینکه حل مشکلات جهان جز در سایه هم‌فکری و همگرایی قابل‌حل نیست، افزود: بشر امروز بیش از هر زمانی به همگرایی نیاز دارد؛ چرا که هیچ فکری، هیچ انسانی و هیچ کشوری به‌ تنهایی از پس مشکلات بر نمی‌آید.
استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: امروز مراکز علمی، بیمارستان‌ها، مراکز پژوهشی در زیر سایه شوم جنگ آسیب دیده اند که نمونه‌های آن را در سوریه، فلسطین و لبنان دیدیم. در این شرایط باید به دیپلماسی علمی پناه ببریم تا با شکل‌گیری ارتباطات بین دانشگاهی، ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی این مشکلات را رفع کنیم؛ بنابراین امروز بیش از هر زمانی به دیپلماسی علمی نیاز داریم؛ چرا که نظام سلطه را تنها دیپلماسی علمی کنترل می‌کند تا سیاست‌مداران را آگاه کند که دست از جنگ بردارند.

آمادگی همکاری دانشگاه برای کاهش گسست آموزشی و پژوهشی در عرصه های بین المللی

همچنین محمدهادی امین ناجی با تأکید بر اینکه جهان امروز به ‌سرعت در حال تغییر و دگرگونی‌های مختلف است؛ گفت: تحولات علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری از جمله موارد مهم این تحولات است.
وی افزود: نشست‌های مشترک منطقه‌ای بر پایه دسته‌بندی‌های جغرافیایی، علمی، آموزشی، زبانی و دینی می‌تواند انسان متمدن امروز را در عبور از جهان تک‌قطبی به دنیای چندقطبی بر پایه گفت‌وگو و تعامل مفید چندجانبه یاری دهد.
امین ناجی ادامه داد: امروز مؤسسات آموزشی و پژوهشی مختلف دنیا با بهره‌مندی از نسل‌های گذشته دانشگاه‌ها و پیوستن به دانشگاه‌های مجازی اجتماعی در پی ایفای نقش گسترده‌تر از قبل هستند.
وی با بیان اینکه دوره همه‌گیری کووید ۱۹ موجب توجه همگان به ابزارهای متفاوت و هوشمند در عرصه آموزش شد، تصریح کرد: استادان و دانشجویان با مشارکت مؤثر در آموزش، جریان آموختن را استمرار دادند و ضرورت بهره‌گیری از ابزارهای نوین را اثبات کردند؛ اما اکنون با پایداری ابزارهای گوناگون متکی بر هوش مصنوعی و شبکه‌های اجتماعی در عین سرعت انتقال اطلاعات لازم است صحت و قوت مطالب را مدنظر قرار داد.
رئیس دانشگاه پیام نور اضافه کرد: این دانشگاه با بیش از ۳۵ سال سابقه در دوران جمهوری اسلامی ایران ضمن پذیرش سالانه ۱۰۰ هزارداوطلب و میزبانی ۴۳۰ هزار دانشجو همچنین دو میلیون دانش‌آموخته و بیش از ۳۰۰۰ کتاب‌ درسی در اجرای عدالت آموزش عالی در مناطق مختلف کشور با حفظ انسجام خانوادگی بدون دخالت عنصر مهاجرت نقش مهمی را ایفا کرده است.
وی ادامه داد: دانشگاه پیام‌نور برای آموزش دانشجویان خود از توان بیش از ۳۰۰۰ هیئت‌علمی بهره‌مند است که ۸۶ نفر از آنها در مرتبه استادی و 431 نفر نیز در مرتبه دانشیاری هستند و در همه مقاطع سه‌گانه دکتری، ارشد و کارشناسی در رشته‌های مختلف و آموزش، پژوهش و فعالیت‌های فناورانه اشتغال دارند.
امین ناجی یادآور شد: در دانشگاه پیام‌نور نظام هماهنگ آموزش و ارزشیابی آموزشی متحد و سراسری جهانی جریان دارد و برای انتشاریافته‌های پژوهشی علاوه بر نشریات سایر دانشگاه‌ها در سطح ملی و بین‌المللی از ۳۴ مجله علمی نیز بهره مند است.
رئیس دانشگاه پیام نور همچنین افزود: دانشگاه پیام‌نور از محققان سایر مؤسسات برای انتشار آثار پژوهشی دعوت می‌کند و آمادگی خود را برای همکاری‌های مشترک آموزشی و پژوهشی با همه اعضای شبکه سینوو اعلام می‌کند؛ چرا که دانشگاه‌های جهان اسلام با استفاده از این شبکه می‌توانند با ارائه دوره‌های تخصصی، کاربردی و فعالیت‌های پژوهشی مشترک به کاهش این شکاف کمک کرده و زمینه‌ساز پرورش نیروی متخصص و ماهر شود.

گفتنی است برخی دانشگاه ها و نیز برخی واحدهای جهاد دانشگاهی در حاشیه این نمایشگاه دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند و نمایندگان و سفرای کشورهای اسلامی از این دستاوردها بازدید نمودند.

ارسال نظرات