حلول ماه پر فیض شعبان، ماه آمادگی برای دعوت به مهمانی بزرگ خدا برهمگان گرامی باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۷۵۵۸
مدیر توسعه فناوری‌های آینده صندوق نوآوری و شکوفایی از ارائه گرانت تحقیق و توسعه به شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و فرآیند درخواست و ارزیابی آن را تشریح کرد.
دوشنبه ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰

به گزارش بازارکار، الهام فهام در گردهمایی تخصصی کشاورزی دریامحور که امروز در محل سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاد دانشگاهی برگزار شد، در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های موجود در حوزه شیلات، اظهار کرد: من ارتباط چندانی با شیلات نداشته‌ام و تنها به‌صورت گذرا با این حوزه آشنا شده‌ام. با این حال، به نظر می‌رسد که دو بحث مهم می‌تواند در این زمینه مطرح شود. یکی از این مباحث، سیاست‌گذاری مأموریت‌گرا است که در حال حاضر جزء گفتمان‌های نوپدید علم و فناوری به شمار می‌آید. این مفهوم به پروژه آپولو برمی‌گردد که برای فضانوردی طراحی شده بود و تا سال ۱۹۵۰ ادامه داشت. اما تعریف مأموریت در زمان کنونی کاملاً متفاوت است. در گذشته، مأموریت بیشتر بر فناوری متمرکز بود، اما اکنون هدف هماهنگی بین ارگان‌ها و سازمان‌ها برای انجام مأموریت‌هاست.

وی ادامه داد: در هر حوزه‌ای که وارد سیاست‌گذاری می‌شویم، یکی از مشکلات اصلی ما عدم هماهنگی بین ارگان‌هاست و متولی مشخصی برای هر موضوع وجود ندارد. به عنوان مثال، دکتر خانلر لیست ارگان‌های دریایی را ارائه کردند که بیش از ۲۰ سال پیش مطرح شده بود. متأسفانه، ما آیین‌نامه‌هایی داریم، اما متولی پاسخگو برای اجرای آنها مشخص نیست. به همین دلیل، در مراحل اجرایی، همه چیز رها می‌شود.

مدیر توسعه فناوری‌های آینده صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: در مقام نماینده صندوق نوآوری و شکوفایی، باید بگویم که معاونت نوآوری و توسعه فناوری خدمات ارزشمندی ارائه می‌دهد. ما در این معاونت یک گرنت به نام «گرنت تحقیق و توسعه» داریم که یک کمک بلاعوض است و تا پایان سال حداقل ۵۰۰ میلیون تومان کمک هزینه دارد. البته فرآیند ورود و ارزیابی آن کمی پیچیده است. این گرنت برای عرضه فناوری و تقاضای فناوری تعریف شده است و شرکت‌هایی که خودشان توانایی لازم را ندارند، می‌توانند از طریق سامانه غزال که تمامی خدمات صندوق از آن طریق ثبت می‌شود، درخواست دهند.

فهام تصریح کرد: مراحل کار به این صورت است که پس از دریافت درخواست، کارشناسان یک فیلتر اولیه انجام می‌دهند و بر اساس چارچوب مشخصی به کارگزار سپرده می‌شود. کارگزار نیز تمام مسائل فنی، اقتصادی و بازار مالی را بررسی کرده و در نهایت دفاع می‌کند تا تأیید یا رد شود.

وی افزود: در خصوص تأیید یا رد درخواست‌ها، یک فرآیند همرسانی نیز وجود دارد. اگر شرکتی نیاز به فناوری خاصی داشته باشد که در اینجا عرضه می‌شود، باید اعلام آمادگی کند. بخشی از هزینه را ما تأمین می‌کنیم و شرکت نیز سهم خود را پرداخت می‌کند و در نهایت متقاضی و عرضه‌کننده به همدیگر می‌رسند و کار انجام می‌شود.

فهام گفت: همچنین، ما یک لاین دیگر به نام تقاضای فناوری داریم که اساساً شروع گرنت‌ها از این تقاضا بوده است. این تقاضا شامل نیازهای گلوگاهی شرکت‌های دانش‌بنیان است. اگر شرکتی نیاز خاصی داشته باشد که نتواند در مقیاس خود به آن دست یابد و بخواهد آن را برون‌سپاری کند، می‌تواند اعلام نیاز دهد. بیانیه نیاز دوباره فراخوانی می‌شود و ارزیابی‌های اولیه انجام می‌گیرد تا مشخص شود آیا این نیاز اهمیت دارد یا خیر و آیا جزء اولویت‌هاست یا نه.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، تنها لاین فعالی که داریم، شامل همین دو لاین است؛ یعنی عرضه فناوری و تقاضای فناوری. ما همچنین در حال پرسش و بررسی در زمینه‌های دیگر هستیم. یکی از مباحث جدیدی که به وجود آمده، انتقال فناوری و بومی‌سازی فناوری است که برخی شرکت‌های دانش‌بنیان قصد دارند دانش فنی شرکت‌های خارجی را منتقل کنند. ما یک بحثی را با معاونت آغاز کرده‌ایم که هنوز در ابتدای راه است و نمی‌دانیم به کجا خواهد رسید یا آیا می‌توانیم تعریفی برای آن ارائه دهیم یا خیر. اما چیزی که ما هم‌اکنون می‌توانیم در خدمت شما قرار دهیم، مربوط به لاین‌های عرضه و تقاضای فناوری است.

در این گردهمایی بازیگران حوزه اقتصاد دریا محور در بخش کشاورزی آبزی پروری به ارائه دستاوردها، توانمندی ها و ظرفیت های همکاری خود برای هم افزایی در این حوزه پرداختند.

ارسال نظرات