
تازه ها

افراد دارای معلولیت حدود یک میلیارد یا 15 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند. با این حال، حق افراد دارای معلولیت برای کار شایسته، اغلب مدنظر قرار نمی گیرد.
بر اساس تحقیقات سازمان بین المللی کار، افراد دارای معلولیت با موانع دائمی در بازار کار مواجه هستند که این موضوع باعث شده است تا نرخ مشارکت آنها 30 درصد کمتر از افراد بدون معلولیت باشد.
جوانان دارای معلولیت به ویژه در محرومیت قرار داشته و در مقایسه با همسالان غیرمعلول خود، دو برابر احتمال دارد که در آموزش، اشتغال یا مهارت آموزی (NEET) قرار نداشته باشند. افزایش تلاش ها برای گنجاندن افراد دارای معلولیت، به ویژه زنان و جوانان، در طرح های جهانی برای دستیابی به کار شایسته، برای همه ضروری است.
پرداختن به این چالش ها نیازمند اقدام فوری و هماهنگ است. سازمان بین المللی کار در اجلاس جهانی ناتوانی (GDS2025) که از 2 الی 3 آوریل 2025 در برلین برگزار شد، خواستار تلاشهای هماهنگ دولتها، شرکای اجتماعی و سازمانهای افراد دارای معلولیت برای ارتقای نتایج بهتر در بازار کار شد تا اطمینان حاصل شود که افراد دارای معلولیت از فرصتهای برابری برای پیشرفت در زندگی حرفهای خود برخوردار می باشند.
سلست دریک، معاون مدیر کل سازمان بین المللی کار، طی سخنانی در میزگرد "شکل دادن به بازارهای کار فراگیر و کار شایسته برای افراد دارای معلولیت در سراسر جهان"، گفت: «حصول اطمینان از دسترسی افراد دارای معلولیت به فرصتهای برابر و کار شایسته تصادفی اتفاق نمیافتد. این امر نیاز به اقدام اختصاصی و پایدار دارد».
یکی از این ابتکارات کلیدی، ایجاد "شبکه جهانی تجارت و معلولیت سازمان بین المللی کار" است. این شبکه با مشارکت بیش از 40 شرکت جهانی و 45 شبکه ملی، فرصتهای شغلی شایسته را برای افراد دارای معلولیت، بهویژه در کشورهای در حال توسعه، ارتقا داده و تضمین میکند که به حقوق و نیازهای افراد دارای معلولیت به اندازه کافی توجه شود.
افراد دارای معلولیت به هنگام اشتغال به کار، به طور نامتناسبی در اقتصاد غیررسمی حضور پیدا می کنند و اغلب با شکاف دستمزد معلولیت مواجه می شوند که این موضوع به ویژه برای زنان دارای معلولیت شدت بیشتری دارد. آخرین برآوردهای سازمان بین المللی کار از پوشش مؤثر افراد دارای معلولیت نشان می دهد که تنها 33.5 درصد از افراد دارای معلولیت شدید در سراسر جهان از حمایت اجتماعی کافی، از جمله مزایای معلولیت، برخوردار می باشند. علاوه بر این، مشارکت افراد دارای معلولیت در گفتگوهای اجتماعی و چانه زنی جمعی، کلید ایجاد بازارهای کار فراگیر است.
اجلاس جهانی ناتوانی (GDS2025) 025 با صدور اعلامیه عمان-برلین در مورد شمول جهانی معلولیت به پایان رسید و از همه ذینفعان خواست اطمینان حاصل کنند که حداقل 15 درصد از برنامه های توسعه بین المللی تحت شمول قرار دادن معلولیت را به عنوان یک هدف قابل سنجش و دست یافتنی، دنبال می کنند. سازمان بین المللی کار در تأیید این اعلامیه به سازمان های دیگر پیوست که این موضوع، نشان دهنده تعهد و عزم قوی به توسعه همکاری های بین المللی در زمینه مشکلات معلولین و همچنین اقدامات بشردوستانه است.
اجلاس جهانی ناتوانی 2025 توسط اتحادیه بین المللی معلولین (IDA)، دولت آلمان و دولت اردن سازماندهی شده است. اجلاس جهانی ناتوانی (GDS) یک مکانیسم جهانی منحصر به فرد است که زندگی افراد دارای معلولیت را به ویژه در جنوب جهانی بهبود می بخشد. این سازمان در سال 2017 برای گردهمایی ذینفعان جهانی، منطقه ای و ملی که هدف و دیدگاه یکسانی برای توسعه فراگیر معلولیت و اقدام بشردوستانه دارند، ایجاد شده است.
ارسال نظرات