
تازه ها

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، نخستین رویداد توسعه دیپلماسی استانی با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، وزارت امور خارجه و استانداری فارس در شیراز برگزار شد.
در این رویداد که با هدف معرفی ظرفیتهای سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی در حوزه بهرهگیری از ظرفیت متخصصان ایرانی خارج از کشور برگزار شد، سید علی حسینی، معاون دفتر توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی، ضمن تشریح ماموریتهای این سازمان، به معرفی برنامه کانکت برای استفاده از ظرفیتهای کارآفرینان و فناوران ایرانی خارج از کشور در توسعه زیستبوم فناوری کشور پرداخت.
مدیر پلتفرم کانکت، با اشاره به اهداف شکلگیری سازمان توسعه همکاریهای بینالمللی گفت: این سازمان با مأموریت تقویت دیپلماسی فناوری، حمایت از صادرات محصولات دانشبنیان و ایجاد ارتباط پایدار بین نخبگان و متخصصان ایرانی داخل و خارج از کشور شکل گرفته و تلاش دارد بستر مناسبی برای همکاریهای علمی، فناورانه و اقتصادی در سطح منطقهای و بینالمللی فراهم کند.
حسینی، با تأکید بر لزوم شناخت دقیق ظرفیتهای انسانی و فناورانه کشور افزود: هدف اصلی، پیوند دادن ظرفیتهای علمی و تخصصی داخل کشور با فرصتهای بینالمللی، در قالب صادرات محصولات فناورانه، چه در قالب جذب بازار برای خدمات دانشبنیان و چه از مسیر بازگشت یا ارتباط مؤثر با متخصصان ایرانی در خارج از کشور است
وی در ادامه به نقش «پلتفرم کانکت» اشاره کرد و گفت: این پلتفرم با هدف تسهیل تعامل بین کارآفرینان، سرمایهگذاران و فعالان حوزه نوآوری شکل گرفته و تلاش دارد با گردآوری دادهها، تحلیل نیازها و ایجاد زیرساختهای دیجیتال، به توسعه زیستبوم کارآفرینی دانشبنیان کمک کند. پیوند میان استارتاپها، نخبگان، شتابدهندهها با متخصصان و کارآفرینان ایرانی، یکی از مهمترین وظایف این پلتفرم است.
معاون دفتر توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی، خاطرنشان کرد: در دنیای امروز، توسعه فناوری و نوآوری بدون مشارکت بینالمللی و حضور فعال در زنجیرههای ارزش جهانی ممکن نیست. ما باید بتوانیم با استفاده از ابزارهایی مانند سازمان توسعه همکاریهای بینالمللی و پلتفرمهای تخصصی، زمینهای فراهم کنیم که نخبگان و کارآفرینان ایرانی، در داخل یا خارج از کشور، در توسعه دیپلماسی فناورانه و اقتصاد دانشبنیان کشور اثرگذار باشند.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه و مهمان ویژه این رویداد، با تأکید بر حمایتهای وزارت امور خارجه از توسعه صادرات محصولات دانشبنیان، از تلاش برای تسهیل زیرساختهای تعاملات بینالمللی شرکتها سخن گفت و کشورهای حوزه خلیج فارس را از مهمترین مقاصد برای توسعه همکاریهای فناورانه دانست.
در ادامه این نشست، پنل تخصصی «رویکرد سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه در توسعه دیپلماسی فناوری از طریق پلتفرم کانکت» با تمرکز بر فناوریهای نوین، بهویژه هوش مصنوعی و توسعه کسبوکارهای بینالمللی برگزار شد. این پنل به عنوان پنل برتر رویداد انتخاب شد.
در حاشیه این نشست، پنج تن از سفرای کشورهای کویت، عمان، قطر، امارات و عراق نیز حضور داشتند و ظرفیتهای سرمایهگذاری، انتقال فناوری و همکاریهای علمی و پژوهشی میان ایران و کشورهای منطقه مورد بررسی قرار گرفت.
در جریان این رویداد، فواد قادری، دانشیار هوش مصنوعی و معاون پژوهشی پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات در آلمان نیز که از اعضای شبکه «کانکت» است، تجربه فعالیتهای فناورانه خود در خارج از کشور و بازگشت به ایران را بیان کرد و دستاوردهای خود را در قالب نمونهای موفق از بازگشت نخبگان به کشور به اشتراک گذاشت. در این بخش از نشست، دو نفر از فناوران بازگشته نیز به صورت مجازی تجربیات خود را ارائه دادند.
در ادامه، پدرام قاسمی، دبیر کمیسیون نوآوری و کسبوکارهای دانشبنیان اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، با تمرکز بر ظرفیتهای موجود در تعاملات اقتصادی ایران و عمان، راهکارهایی برای توسعه همکاریهای فناورانه میان دو کشور را ارائه کرد.
سجاد تقوایی، مدیر مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز نیز به ظرفیتهای موجود در این دانشگاه برای گسترش تعاملات بینالمللی و توسعه زیستبوم کارآفرینی در سطح استانی و ملی اشاره کرد.
حبیب شریف، رئیس بنیاد نخبگان استان فارس، ظرفیتهای این بنیاد در حمایت از نخبگان داخلی و ایجاد پیوند میان آنها و نخبگان بازگشته را تشریح کرد.
همچنین مدیران عامل شرکتهای فناور و دانشبنیان فعال در استان فارس نیز در این نشست حضور داشتند و بر اهمیت توسعه شبکههای ارتباطی و همکاریهای فرامرزی تأکید کردند.
در مجموع، این رویداد بستری برای معرفی ظرفیتهای فناورانه استان فارس، تعامل با متخصصان بینالمللی و تقویت نقشآفرینی ایران در حوزه فناوریهای نوین فراهم ساخت
ارسال نظرات