تازه ها
همایش فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در صنعت مبلمان امروز حضور فعالان صنعت مبلمان و برخی از مسئولان و نمایندگان کشوری و لشکری در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار شد.
به گزارش بازارکار، همایش فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در صنعت مبلمان امروز در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار شد. در جریان این همایش که با حضور نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع مجلس، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و تنی چند از فعالان حوزه صنعت مبلمان برگزار شد، ظرفیتها، چالشها و نیازهای این حوزه مورد نقد و بررسی قرار گرفت و صاحبنظران صنعت مبلمان به ارائه نظرات خود پرداختند.
حاکمیت باید به بخش تولیدی متوسل شود
نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون صنایع مجلس در این همایش با اشاره به چالشهای صنعت و حاکمیت گفت: حکومت باید کار روزانه صنعت را به اهل آن بسپارد.
به گزارش بازار کار، روحالله ایزدخواه با اشاره به نقاط قوت و ضعف حوزه مبلمان گفت: اداره صنعت بدون همکاری بخش مدیریت صنعتی ممکن نیست. تشکلها، انجمنها و اتحادیهها باید سیاست ساز، تصمیم ساز و اداره کننده شوند. امروز با وجود صدها تشکل صنعتی متاسفانه بخشنامهها پشت درهای بسته امضا میشوند؛ این اشتباه است. امروز در برنامه هفتم ۸ درصد رشد سالانه در ۵ سال آینده پیش بینی شده است. موتور این رشد چیست؟ در ۱۰ سال اخیر رشد ما پایین بوده است.
وی ادامه داد: حاکمیت باید به جامعه تولیدی متوسل شود. ما از روز اول پیگیری کردیم تا بازوهای صنعت را تقویت کنیم و میز مشورتی قرار دادیم. انجمنهای صنعت، اتحادیههای صنفی و ... جزو این برنامه هستند. ما راهی جز شبکه سازی و خوشه سازی در صنعت نداریم.
صنعت مبلمان یکی از بهترین صنایع برای محرومیت زدایی است
نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون صنایع مجلس در این همایش با اشاره به اینکه صنعت مبلمان یکی از بهترین صنایع برای محرومیت زدایی است گفت: این صنعت نیازی به اقلیم خاصی نیز ندارد و فرصت خوبی برای تولید و اشتغال و کارآفرینی در مناطق مختلف کشور است.
ایزدخواه تصریح کرد: امروز من در کمیته صنعت روزانه پذیرای حضور انجمن ها هستیم و از آنها میخواهیم تا پیشنهادات خود را ارائه کنند. این پیشنهادات در راستای همان رشد خواهد بود. اگر حاکمیت به مردم متوسل نشود، رشد شتابان رخ نخواهد داد. دولت نمیتواند تمام زوایای صنعت را مدیریت کند. دولت نمیتواند اشتغال را در اقصی نقاط ایران ایجاد کند مگر اینکه عاملیت در دست مردم باشد. امروز دیگر در دنیا سندیکاها و انجمنها هستند که در حال کمک به دولتند. دوره کار انفرادی گذشته است.
وی با اشاره به ظرفیتهای ایران برای جهش در تولید گفت: همه چیز در کشور ما فراهم است. چیزی که مارا لنگ کرده پریشانی در حکمرانی است و آن هم بخاطر این است که کار را به اهلش نسپرده ایم. تصمیمات هم زیگزاگی و آشفته اند. راه رفع پریشانی خرد جمعی صنعت است. اگر همین اجزای موجود با مدل نقش آفرینی تشکلهای تولیدی همکاری کنند، مشکلات رفع خواهند شد. اینگونه دولت نیز میتواند به اهداف مهمتری بپردازد. باید کار روزمره صنعت به اهلش سپرده شود.صنعت برادری خود را به کشور و نظام ثابت کرده است. ما در برنامه هفتم به طور جد پذیرای پیشنهادات تولیدکنندگان هستیم و پیگیر آنها خواهیم بود. ارتباطات خوبی نیز با پارلمانهای کشورهای همسایه داریم و آنرا بهبود خواهیم بخشید.
تولید، لازمه و اصل اولیه توسعه اقتصادی کشور است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با اشاره به ظرفیتهای حوزه مبلمان و چوب گفت: لازمه توسعه اقتصادی کشور، تولید مطلوب است.
به گزارش بازار کار علی رسولیان با اشاره به پتانسیل و چالشهای این حوزه گفت: همه ما میدانیم که لازمه توسعه اقتصادی کشور و اشتغال و صادرات خوب تولید است. یکی از بخشهایی که میتواند صادرات خوبی داشته باشد صنعت مبلمان و چوب است. دولت هم با ممنوعیت واردات برخی از این محصولات توانسته بستر تولید را فراهم کند. بیش از ۸۵ درصد نیاز کشور در این حوزه در داخل تولید میشود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ادامه داد: بیش از ۶۵ درصد تولیدات این حوزه توسط چند کشور محدود انجام می شود. لذا میتوان در این زمینه موثر عمل کرد. برخی از کشورها در این سالها خیلی موفق بودند و باید با آنها نیز تعامل و مذاکره کرد.
رسولیان تاکید کرد: ۹۰ هزار کارگاه در این حوزه فعالیت میکنند که نیازمند کمک و تقویت هستند.البته ما در حوزه صادرات موفق نبوده ایم. ما در سازمان صنایع کوچک تلاش خواهیم کرد تا خوشههای صنعتی حوزه مبلمان را تقویت کنیم. تقریبا ۱۵ خوشه صنعتی در کشور شناسایی و اجرا شدهاند. ما باید بر روی زنجیرههای ارزش تمرکز کنیم و با الگوی خوشههای صنعتی جلو برویم.
وی اضافه کرد: ما باید نواحی صنعتی ویژه را در مناطقی که پتانسیل وجود دارد تقویت و منابع لازم را تقویت کنیم. نمایشگاههای تخصصی نیز میتوانند بسیار به ما کمک کنند. من اینجا اعلام امادگی میکنم تا در این زمینه فعالیت کنیم. مدیریت صادرات با کمک اتحادیه تقویت خواهد شد.
رسولیان گفت: ما آماده ایم تا در زمینه مشکلاتی نظیر مواد اولیه و امکانات اولیه نیز تا جایی که ممکن است با واحدها و شهرکهای صنعتی همکاری و از آنها حمایت کنیم.
بازار منطقه و کشور های همسایه بازار خوبی برای صنعت مبل کشور است
پیمان پژوهنده دبیر همایش و مدیر عامل گروه اطلس نیز در این همایش گفت: ما با تمام تحریم ها و خود تحریم ها مبارزه و مقابله می کنیم. و در این زمینه از هیج کوششی فروگذار نخواهیم کرد.
دبیر همایش فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در صنعت مبلمان به حضور نمایندگان پنجاه نفره کشور های خارجی در این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: این گروه از کشور های عمان، لبنان، قطر و امارات، روسیه، پاکستان، افغانسان، اقیلم کردستان و ازبکستان و ... بودند که یک اتفاق خوب محسوب می شود.
وی با تصریح اینکه بازار منطقه و کشور های همسایه بازار خوبی برای صنعت مبل کشور است یادآور شد: باید تلاش کنیم سهم کشورمان را از این بازار بگیریم و این میسر نمی شود مگر با کاهش هزینه های حمل و نقل، همراهی دستگاه ها در کاهش هزینه ها و حمایت از تولید داخلی.
توقع ما از دولت تسهیلگری است
در این همایش رضا نجفی رییس کمیسیون صادرات اتحادیه مبلمان ایران با اشاره به فرصتهای بیشماری که در صنعت مبلمان ایران وجود دارد اظهار کرد: صنعت مبلمان ایران فرصت خوبی برای سرمایهگذاران خارجی است. اتحادیه نیز میتواند با تکمیل اطلاعات خود آن را در اختیار علاقمندان قرار دهد. دسترسی به بازار توسط اتحادیه آسان تر است و اتحادیه میتواند هیئتهای تجاری را به ایران دعوت کند. اگر شرکت خارجی یا سرمایهگذار داخلی برای همکاری راغب باشد میتواند در زمینه مشاوره، سرمایهگذاری و .. با اتحادیه همکاری کند.
وی با اشاره به توقعات این صنف از مقامهای دولتی گفت: توقع ما از دوستان دولتی تسهیلگری است. شاید قدمهای اول برای واحدها ساده نباشد و این نیازمند کمک دولت است. مبلمان به علت حجیم بودن، مشکلاتی در حمل و نقل دارد. لذا در این زمینه نیز نیازمند کمک دولت هستیم. به لحاظ هزینههای حمل و نقل و بیمه نیز دولت باید برای ورود به بازار جهانی به ما کمک کند. توقع ما نگاه ویژه ای به صنعت مبلمان است. می توان با صنایعی مثل مبلمان نتایجی سریعتر و بهتر نسبت به دیگر صنایع گرفت.
وی در انتها با تاکید بر ظرفیتهای صنعت مبلمان با توجه به پیشینه آن در کشور ایران گفت: با توجه به پیشینه ما در مبلمان و داشتن سبک، میتوانیم هنوز سهمی در بازار داشته باشیم. در یک و نیم دهه اخیر ماشینآلات و تکنولوژی ما نیز به روز شده و میتوانیم جایگاه خوبی در صنعت مبلمان در عرصه بینالمللی داشته باشیم.
خوشههای صنعتی مبلمان میتوانند با تقویت ارتباط و شبکهسازی ایجاد شوند
در ادامه خانم مرادعلیان قائم مقام گروه اطلس با اشاره به فعالیت گروه اطلس در حوزه صنعت مبلمان خاطرنشان کرد: امیدواریم در این صنعت بتوانیم به معاملات برد - برد برسیم. منظور از این اصطلاح نفع بردن طرفین و در کنار آن خود کشور ما ایران است. این موضوع مستلزم داشتن بازاری است که در آن همه منتفع شوند.صاحبان صنایع باید مورد توجه مسئولان قرار گیرند.
وی ادامه داد: در همه صنایع باید فرصتهای پنهان صادرات، آموزش، اکوسیستم اشتغال و تولید ثروت آشکار شوند. رشد مورد انتظار در صنعت بدون توحه به این اتفاق نخواهد افتاد. خوشههای صنعتی مبلمان میتوانند با تقویت ارتباط و شبکهسازی ایجاد شوند و اتحادیهها و انجمنهای صنفی و شرکتهای دانشبنیان نیز میتوانند به آن کمک کنند.
مرادعلیان گفت: ارتباط ما با بازار خارجی ضعیف شدهاست و هدف ما این است که بتوانیم این ارتباط را تقویت کنیم و مبلمان ایرانی را به نمایش بگذاریم. هر محصول ایرانی که در عرصه بین المللی دیده شود، افتخاری برای ایران خواهد بود.
باید واردات مواد اولیه برای تولیدکنندگان آزاد شود
در ادامه علیرضا عباسی رییس اتحادیه درودگران و مبلسازان تهران با اشاره به وضعیت تولیدکنندگان این حوزه گفت: این اتحادیه تلاش زیادی در این مدت در زمینه برگزاری نمایشگاهها داشته است. ما در سال ۱۳۶۴ به بعد در وزارت بازرگانی عهده دار نمایشگاههای بین المللی بودیم و ۳۱ نمایشگاه در خارج از کشور برگزار کردیم. یکی از راهکارهای صادرات در همه جای دنیا برگزاری نمایشگاه است.
وی ادامه داد: پس از تحریمهای ظالمانه نتوانستیم در صادرات موفق باشیم. صنعت مبلمان با توجه به اینکه ۱۰ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص دادهاست، در زمینه صادرات ضعف دارد. ما ابتدا باید از تولید حمایت کنیم تا صادرات خوبی داشته باشیم. تولیدکنندگان ما در تامین مواد اولیه مشکل دارند. دستههای نظارتی که باید نظارت داشته باشند، کار خود را انجام نمیدهند.
عباسی تاکید کرد: تصمیمات اتخاذشده اکثرا بر علیه تولید هستند. برای مثال وزارت اقتصاد هیچ توجهی به از دست رفتن سرمایه تولیدکنندگان نمیکند. در شهرکهای صنعتی تولید کننده میبیند که نمیتواند با این شرایط تولید کند. تمام فشار کشور در حوزه تولید است اما هیچ یارانه ای به تولید اختصاص داده نمیشود.
وی اضافه کرد: ما اگر بخواهیم وضعیت را بهبود بخشیم، باید توجه بیشتری به تولید بکنیم. برگزاری نمایشگاه نیز بسیار مهم است. نمایشگاه سبب انتقال و تبادل تکنولوژی و سرمایه و علم میشود. پتانسیل ما در این صنعت خوب است اما از آن استفاده نمیشود و ما بازار خود را از دست دادهایم. قدرت خرید نیز در کشور پایین آمده است و این بر تولیدکنندگان نیز تاثیر میگذارد. باید واردات مواد اولیه آزاد شود و انحصاری وجود نداشته باشد. در غیر این صورت باید فاتحه تولید و صنعت خوانده شود.
مهمترین ریسک حوزه مبلمان ریسک سیاسی است
در ادامه ایرانی عضو هیئت مدیره بانک تعاون اظهار کرد: در حوزه صادرات چالشهای گوناگونی وجود دارد. در صادرات یک رقابت ایجاد میشود و این فرصترا به صنعتگر میدهد تا وارد عرصه گستردهتری شود. شاید اولین مزیت صادرات مزیت رقابتی باشد. قطعا برای رسیدن به این هدف باید کاهش هزینه داشته باشیم. هزینه تولید مانعی بر سر رشد است.
وی ادامه داد: در امر صادرات میتوان ارزآوری خوبی برای کشور داشت. گسترش دامنه ارتباط جهانی از دیگر مزایای تقویت صنعت مبلمان است. ایران بخش عمدهای از سهم خود در بازار مبلمان جهان را در دو سه قرن اخیر از دست دادهاست. در دهه اخیر اتفاقات بدی نیفتاده و نسبتا خوب بوده اما همچنان کار سنگین و بزرگی پیش روی ماست.
ایرانی اضافه کرد: بخش خصوصی میتواند تعارضات بین المللی را کاهش دهد و در این زمینه کمک کننده باشد.
وی با اشاره به مهمترین ریسکهای این حوزه اظهار کرد: مهمترین ریسک حوزه مبلمان ریسک سیاسی است. این ریسک همیشه میتواند صادرات را تحت الشعاع قرار دهد. ریسک قانونی نیز وجود دارد. برخی قانونگذاری ها و دستورالعملها میتواند با فعالیت اقتصادی در تعارض باشد. ریسک ارز هم که نیازی به اشاره ندارد. همچنین ریسک لجستیک هم وجود دارد که قابل توجه است.
گزارش؛ امیر طاها بینام
ارسال نظرات