تازه ها
به گزارش خبرنگار بازارکار، دکتر سید حسین حسینی رییس دانشگاه تهران با اشاره به برگزاری هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان خاطرنشان کرد: یکی از ویژگیهای این جشنواره این است که در حوزه علوم پایه است. سالهاست که درباره این حوزه صحبت میشود اما هنوز سیاستهای مربوط به این حوزه اشکال دارد و همچنین یک نقص اجتماعی و فرهنگی در حوزه علوم پایه وجود دارد چرا که مجموعه کشور از جایگاه علوم پایه مطلع نیستند. این در حالی است که همه کشورهای دنیا خود را مدیون علوم پایه میدانند. در سالهای اخیر ده الی پانزده درصد افراد در حوزه ریاضی و فنی انتخاب رشته میکنند. متاسفانه این اعداد و ارقام خوبی نیست و ما تلاش میکنیم در این همایش نگاه متفاوتی نسبت به حوزه علوم انسانی را ترویج میکنیم. پرداختن به حوزه علوم پایه موضوع بسیار مهمی است.
وی ادامه داد: دانشگاه تهران با افتخار به عضویت موسسه سرن درآمده که به عنوان بزرگترین آزمایشگاه جهان در حوزه علوم پایه شناخته میشود. تیمی که توانستند این افتخار را برای دانشگاه تهران کسب کنند، از حمایت و توجهی که به آنها میشود گلهمند هستند. هر چقدر علوم پایه کشور موفق باشد، حوزههای دیگر نیز پیشرفت خواهند کرد.
حسینی با اشاره به ویژگیهای خوب این رویداد گفت: خوشبختانه این مراسم با هدف حمایت از اندیشمندان جوان برگزار شده که میتواند برای جامعه جوان ما الهامبخش باشد. این میتواند جوانان ما را امیدوارتر کند و آنها را به کشور پایبند نگه دارد. امیدواریم این رویدادها بتواند به ساختن دانشمندان بزرگ ایرانی، خلق ایدههای جدید و موفقیتهای بیشتر در این حوزه منجر شود.
لزوم سرمایه گذاری در بخش علوم پایه
همچنین رضا عامری دبیر علمی هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در اختتامیه این مراسم با اشاره به نقش علوم پایه و لزوم سرمایهگذاری در این حوزه خاطرنشان کرد: شاید در نگاه اول علوم پایه برای پاسخگویی به کنجکاویهای فرد در آزمایشگاه باشد و تنها به سوالات اساسی بشر در تبیین پدیدهها پاسخ دهد اما باید دانست که علوم پایه نقش بی بدیلی در توسعه فناوریها و دستاوردهای مختلف بشر داشته است.
وی با تاکید بر نقش علوم پایه در ظهور فناوریهای جدید ادامه داد:اساس و شالوده فناوریهای نوظهور علوم پایه است. فناوریهایی مانند اینترنت، موبایل و راههای درمان بیماریهایی مانند کووید ۱۹ همگی بخشی از ثمرات تلاشهای پژوهشگران علوم پایه هستند.
دبیر علمی هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با اشاره به تلاشهای بنیاد جمیلی، حامی این جشنواره اظهار کرد: کاری که بنیاد علم و فناوری جمیلی انجام میدهد، یک الگوی فراموششده در جامعه ما است. در همه جای دنیا دانشگاهها پایه مردمی دارند و مردم و نهادهای غیردولتی به دانشگاهها کمک میکنند تا ایدههای پژوهشگران تبدیل به محصول شود.
عامری تاکید کرد: این میتواند به مثابه اعتماد به آیندهای درخشان باشد تا دانشگاهیان بتوانند با بهرهمندی از دانش خود، محصولی ارزشمند در جامعه تولید کنند.
این جشنواره بین المللی می شود
همچنین ابراهیم جمیلی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با اشاره به اهمیت تلاش همه جامعه علمی برای ساختن ایرانی بزرگ برای امروز و فردا اظهار کرد: ورود به این جشنواره در واقع مهاجرت به دنیایی جدید است. در این جشنواره همه با هم همکاری میکنیم تا بگوییم که عاشق ایران هستیم و باید دست به دست هم ایران را بسازیم.وی در ادامه گفت: از ایده پردازان دعوت میکنم تا به مسائل مملکت فکر کنند و ایدههای خود را برای حل آنها ارائه بدهند. کمبودهایی که وجود دارد سبب شده است تا رشد ما با سرعتی که باید و شاید اتفاق نیفتد. لذا از تمام ایده پردازان دعوت میکنم که در این زمینه راهکاری بیندیشند.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با اشاره به برنامههای بعدی این جشنواره گفت: برنامه بعدی جشنواره، حضور در سایر کشورها خواهد بود. ما در این جشنواره نیز میزبان سفرا و میهمانان از کشورهای مختلف بودیم و امیدواریم این رویداد سبب ارتقا سطح ایدهها و ایدهپردازان کشور شود. در ادامه نیز محمود کمرهای رئیس هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان نیز با اشاره به خروجی نهایی این رویداد گفت: اصلی ترین هدف این است که ایده ها به اثرگذاری در زندگی بشر منجر شوند و این مرحله، مرحله اثرگذاری است.
هدف از این جشنواره فقط معرفی برگزیدگان در سطح بالاست. ما ۷۵ رزومه از استادان مجرب را بررسی کردیم و با سختگیری زیاد به این افراد رسیدیم. لذا این استانداردهای بالا سبب شد که برگزیدگان با بالاترین حساسیت انتخاب شوند. امیدواریم بتوانیم با برگزاری این جشنواره کمکی به جامعه علمی کشور کرده باشیم و در راستای ارتقای علمی ایران و جهان تاثیرگذار باشیم.
در انتهای این مراسم از برگزیدگان هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در حوزههای مختلف ریاضی و علوم کامپیوتر ، شیمی، فیزیک، محیط زیست و ... اعلام شدند و جوایز خود را دریافت کردند.
خبرنگار: امیر طاها بینام
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات