بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۸۷۷۴
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از اجرای هفت برنامه کلان برای توسعه آموزش‌های مهارتی در کشور خبر داد و با اشاره به مشارکت گسترده صنایع، نهادهای دولتی و مجلس شورای اسلامی، سال 1404 را سالی تعیین‌کننده برای تحقق «ایران ماهر« دانست.
سه‌شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۷

به گزارش بازارکار از مرکز روابط عمومی و امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «غلامحسین محمدی» در اجلاس مدیران ستادی، استانی و روسای مراکز سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: سرمایه انسانی مهمترین پشتوانه توسعه هر کشوری است. 
وی افزود: مقام معظم رهبری سال جاری را به نام «‌سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری کرده‌اند و ما ترجمان این سرمایه‌گذاری را سرمایه‌گذاری در دانش، مهارت و کیفیت نیروی کار می‌دانیم.  
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با تأکید بر نقش کلیدی مهارت در آینده اقتصادی ایران خاطر نشان کرد: مهارت، همان نقطه کانونی است که می‌تواند زندگی هر فرد را در هر جایگاهی متحول کند.  
هر یک سال آموزش مهارتی مساوی است با رشد ۱۰ درصدی درآمد  
وی با اشاره به اینکه افزایش مهارت‌ها مستقیماً به ارتقای کیفیت زندگی، افزایش بهره‌وری و کاهش نرخ بیکاری منجر می‌شود، گفت: طبق مطالعات جهانی، هر یک سال آموزش مهارتی، موجب رشد ۱۰ درصدی درآمد فرد و افزایش سه درصدی بهره‌وری می‌شود. 
محمدی توضیح داد: بر این مبنا، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، استراتژی خود را بر پایه تقاضامحوری و مشارکت‌جویی استوار کرده است. 
وی افزود:این بدان معنا است که نه‌تنها باید پاسخگوی نیازهای واقعی بازار کار باشیم، بلکه باید با تمام شرکای اجتماعی و اقتصادی کشور، پیوندی پایدار و اثربخش برقرار کنیم. 
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه بخش اعظم دانش و مهارتِ مؤثر بر بهره‌وری آینده، در دل صنایع، شرکت‌ها و بنگاه‌ها نهفته است، افزود: طبق پژوهش‌ها، بیش از ۹۰ درصد آموزش‌های مؤثر از طریق همکاری با کارفرمایان تحقق پیدا می‌کند.  
محمدی تاکید کرد: ما این مسیر را به‌عنوان راهبرد اصلی انتخاب کرده‌ایم و مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حمایت‌های عملیاتی و قانونی مؤثری در این مسیر ارائه داده است. 
وی  از تدوین و آغاز اجرای هفت برنامه کلان تحول در ساختار آموزش‌های مهارتی کشور خبر داد و گفت: یکی از این برنامه‌ها، شکل‌گیری کنسرسیوم‌های مهارت است. 
وی تشریح کرد: کنسرسیوم‌های مهارت، سازوکاری که در آن، صنایع و شرکت‌های بزرگ به‌صورت مستقیم در طراحی و اجرای دوره‌های آموزشی نقش ایفا می‌کنند.  
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور تصریح کرد: این همکاری، نه‌تنها باعث تطبیق مهارت‌ها با نیاز واقعی بازار می‌شود، بلکه بهره‌وری منابع و اثربخشی آموزش را چندین برابر خواهد کرد. 
محمدی با اشاره به طرح «هم‌نوا» که با همکاری وزارت آموزش‌وپرورش اجرا می‌شود، گفت: امروز تفاهم‌نامه‌ای را با وزارت آموزش‌وپرورش امضا کردیم تا زیرساخت‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای در اختیار دانش‌آموزان هنرستان‌ها و دبیرستان‌ها به‌ویژه در مناطق محروم قرار گیرد.  
وی همچنین به توسعه زیرساخت‌های آموزشی سازمان اشاره کرد و گفت: برنامه توسعه زیرساختی برای ۷۰۰ مرکز آموزشی در سراسر کشور تدوین شده است.  
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای درباره نقش آموزش‌های فنی در توسعه اقتصاد دیجیتال توضیح داد و گفت: تفاهم‌نامه‌ای با وزارت ارتباطات امضا می‌کنیم تا ۳۱ مرکز مهارت پیشرفته در کشور ایجاد شود. 
وی افزود:  هدف‌گذاری ما، تربیت ۱۰۰ هزار نیروی متخصص در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، امنیت سایبری، رایانش ابری و داده‌های کلان در چهار سال آینده است. 
آموزش 50 هزار زن در پروژه «کارفن» 
محمدی همچنین از اجرای پروژه‌ای جدید تحت عنوان «کارفن» خبر داد و اظهار کرد: کارفن، پروژه‌ای ملی برای تسهیلگری مهارتی است که آموزش‌دیدگان را مستقیماً به بازار کار و مسیر خوداشتغالی متصل می‌کند. در قالب این طرح، مراکز ویژه بانوان که به تولید صنایع دستی اشتغال دارند نیز تقویت خواهند شد. 
وی گفت: در همکاری با معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری و معاونت توسعه مناطق محروم، قرار است طی دو سال آینده، بیش از ۵۰ هزار زن در این مراکز آموزش دیده و وارد چرخه تولید شوند.


ارسال نظرات