تازه ها
به گزارش بازارکار به نقل از ایرنا، با تدوین و ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان همزمان با سال ۱۴۰۱ که از سوی رهبر معظم انقلاب «سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری شد، توجه به شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای خلاق، اهمیتی دوچندان یافت.
برهمین اساس همه بخشها از جمله معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دولت، قوه مقننه و سایر دستگاهها ملزم شدند تا بستر لازم را به منظور تسهیلگری، هموارسازی مسیر و حمایت از رونق زیستبوم نوآوری و فناوری کشور تسهیل کنند.
در واقع تلاشهای مستمر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و همراهی و تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان به دنبال دغدغهها و نیازهای بخش قابل توجهی از فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و گره گشایی از مشکلات موجود انجام گرفت.
افزایش خانههای خلاق به ۱۸۰۰ شرکت/راه اندازی صندوق حمایتی با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه.
اما در قانون جهش تولید دانش بنیان و به اهتمام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به نسبت گذشته نقش اقتصاد خلاق و صنایع نرم و تمرکز دقیقتر به این حوزه مهم و البته ایجاد و راه اندازی خانههای خلاق به عنوان سکوهای جدید حوزه نوآوری و فناوری و رفع مشکلات و کاستیهای قانونی از جمله بازار، معافیتها، حمایتهای دستگاهی و استقرار مورد توجه قرار گرفت.
به طوری که با تصویب و ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان، مسیر توسعه صنایع خلاق از حوزه سرمایهگذاری و زیرساختی تا تولید محصول دانشبنیان و خلاق با مدیریت و کمک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان برای فعالان این حوزه بسیار هموارتر از گذشته شد.
افزایش خانههای خلاق به ۱۸۰۰ شرکت/راه اندازی صندوق حمایتی با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه
چراکه بر اساس گزارش ها، در حال حاضر گردش مالی صنایع خلاق در دنیا حدود ۲۷۰۰ میلیارد دلار برآورد شده و گفته میشود این حوزه بسیار مهم بیش از ۵۰ میلیون نفر اشتغالزایی مستقیم به دنبال داشته است.
بر همین اساس در حال حاضر با توجه به ظرفیت فراوان کشور از جمله تنوع اقلیم و فرهنگ، نیروی انسانی متخصص و تمدن کهن ایران زمین، کسب و کارهای حوزه صنایع خلاق و فرهنگی در کنار فناوریهای پیشرفته نیازمند توجه ویژه هستند.
شرکتهای خلاق شرکتهایی هستند که اغلب در حوزههای فرهنگی، خلاق و کسب و کارهای نوین مبتنی بر دیجیتال فعالیت میکنند و در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور رشد میکنند.
پایه رشد این شرکتها در واقع همان خلاقیت و نوآوری در راستای ایجاد ارزش افزوده در ارائه محصولات و مدل نوین کسب و کار است و اکثر آنها را استارتاپهای خلاق و نوآوری تشکیل میدهند که پیشران توسعه اقتصاد دانش بنیان در ایران محسوب میشوند.
چه شرکتهایی میتوانند از مزایای این آئیننامه استفاده کنند؟
بر اساس این گزارش حوزههای دیجیتال و فضای مجازی، صنایع دیداری و شنیداری، صنایع دستی و گردشگری و میراث فرهنگی، هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی، بازی، اسباب بازی و سرگرمی، طراحی و معماری، یادگیری، چاپ و نشر، گیاهان دارویی و طب سنتی از جمله کسب و کارهایی هستند که میتوانند از مزایای آئین نامه برنامه توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان استفاده کنند.
برخی از خدمات ارائه شده به شرکتهای خلاق عبارت از تسهیلات ویژه نظام وظیفه، تسهیلات ویژه مالی، خدمات بیمه درمان تکمیلی، مشاوره و آموزش، بستههای ویژه صادراتی، فضای کار اشتراکی، خدمات زیرساخت توسعه صنایع خلاق و سایر خدمات ویژه شرکتهای خلاق است که این شرکتها میتوانند با مراجعه به سایت برنامه به نشانی ircreative.isti.ir به صورت آنلاین ثبت نام کرده و پس از احراز صلاحیت از خدمات متنوع برای توسعه کسب و کار خود بهرهمند شوند.
افزایش خانههای خلاق به ۱۸۰۰ شرکت/راه اندازی صندوق حمایتی با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه
در آخرین آمار اعلام شده توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، تاکنون در کشورمان در حالی که تعداد شرکتهای خلاق تا پایان دولت دوازدهم حدود ۱۲۳۰ شرکت بود، در حال حاضر ۱۸۰۰ شرکت به عنوان واحد خلاق ثبت شده است.
حوزه «کسبوکارهای دیجیتال و فضای مجازی» با ۹۹۲ شرکت، بیشترین تعداد شرکتهای خلاق را به خود اختصاص داده است و ۲۱۷ شرکت خلاق نیز در حوزه «بازی، اسباببازی و سرگرمی» فعالیت میکنند.
افزایش خانههای خلاق به ۱۸۰۰ شرکت/راه اندازی صندوق حمایتی با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه
حمایت از ایجاد و توسعه زیرساختهای توسعهدهنده صنایع خلاق
به دنبال سیاستها و اهداف معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ستاد فناوریهای نرم و صنایع خلاق و برنامه توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق مبنی بر کمک به توسعه اقتصاد خلاق از طریق حمایت از شکلگیری و توسعه طرح و کسبوکارهای مبتنی بر خلاقیت، نوآوری و فناوری یکی از برنامههای اجرایی این معاونت، حمایت از ایجاد و توسعه زیرساختهای توسعه دهنده صنایع خلاق است.
از این رو، خانههای خلاق و نوآوری به عنوان یکی از هستههای مهم کمک به تسهیل و تسریع ایده و طرحهای خلاقانه، نوآورانه و تیمهای آنها برای ایجاد کسب و کار و تجاری سازی محصولات محسوب میشوند که برنامه آن توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری طرح ریزی و در مرحله اجرایی قرار گرفت.
افزایش خانههای خلاق به ۱۸۰۰ شرکت/راه اندازی صندوق حمایتی با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه
راه اندازی خانههای خلاق در واقع در کنار سیاست اختصاص فضای استقرار به پارکهای علم و فناوری، شرکتهای دانشبنیان است که در قانون جهش تولید دانش بنیان مورد توجه قرار گرفته است.
اما در حالی که در سال دوم دولت سیزدهم تعداد خانههای خلاق و نوآوری در سراسر کشور به ۷۰ خانه رسیده بود، با عزم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، هم اکنون تعداد این مراکز نوآورانه به ۱۰۸ واحد افزایش یافته است و به نظر میرسد، این آمار با تمهیدات درنظرگرفته شده و تامین بودجه مناسب و البته همراهی سایر دستگاهها سال آینده نیز رشد تصاعدی به خود گیرد.
مراکزی که روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور در دورهمی مدیران خانههای خلاق و نوآوری ایران که اردیبهشت ماه امسال با حضور جمعی از مدیران خانههای خلاق و نوآوری ایران برگزار شد، در مورد آنها تاکید کرد که با مسعود حسنلو دبیر ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم این معاونت قرار گذاشته تا پایان امسال راه اندازی دو -سه صندوق تخصصی با حداقل سرمایه ۵۰۰ میلیارد تومانی برای سرمایه گذاری در این مراکز را شاهد باشیم.
افزایش خانههای خلاق به ۱۸۰۰ شرکت/راه اندازی صندوق حمایتی با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه
دهقانی که معتقد است آینده کشور در دستان خانههای خلاق و نوآوری میچرخد در پایان صحبتهای خود در این مراسم همچنین تاکید کرده است که سعی خواهد کرد در دوره مسوولیت خود علاوه بر خلق محصولات دانش بنیان درخور و اثرگذار بتوانیم شاهد خلق چند اثر خلاق ماندگار و تحول آفرین باشیم.
افزایش خانههای خلاق به ۱۸۰۰ شرکت/راه اندازی صندوق حمایتی با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه
تهران با ۵۸ خانه خلاقونوآوری در صدر استانهای کشور.
اما نگاهی به نقشه برخورداری استانهای مختلف از خانههای خلاق و نوآوری نشان میدهد که ایجاد و فعال کردن این مراکز به شکل مناسبی در سطح کشور در حال گسترش است.
افزایش خانههای خلاق به ۱۸۰۰ شرکت/راه اندازی صندوق حمایتی با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه
به طوری که هم اکنون استان تهران دارای با ۵۸ خانه خلاق و نوآوری در صدر قرار دارد و استانهای سیستان و بلوچستان با ۶ خانه خلاق و نوآوری، استانهای اصفهان و مازندران هر کدام با چهار خانه خلاق و نوآوری، استانهای زنجان و کردستان با سه خانه خلاق و نوآوری و استانهای کرمان، خراسان شمالی، یزد، خراسان رضوی، مرکزی ایلام، قم، آذربایجان غربی با دو خانه خلاق و نوآوری در رتبههای بعدی قرار دارند.
ضمن اینکه، در هر یک از استانهای گلستان، فارس، قزوین، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، البرز، گیلان، خوزستان، همدان و آذربایجان شرقی نیز هم اکنون یک خانه خلاق و نوآوری تاسیس و راه اندازی شده است و استانهای هرمزگان، خراسان جنوبی، سمنان، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد و گلستان هم استانهایی هستند که در انتظار تاسیس این مراکز بسیار مهم و راهبردی قرار دارند.
برخی از این خانههای خلاق و نوآوری در دانشگاهها راه اندازی شده اند مثل خانه خلاق و نوآوری دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه تهران، دانشگاه هنر، دانشگاه ارومیه، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه خوارزمی ...
اتصال سامانه خانههای خلاق و نوآوری به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند.
اما بدنبال تلاشهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در دیماه جاری، سامانه خانههای خلاق و نوآوری و سامانه رویدادهای زیست بوم خلاق به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نیز متصل شده است.
پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، مسیری امن و مؤثر برای دسترسی برخط به خدمات مورد نیاز فعالان حوزه صنایع خلاق محسوب میشود و در این سامانه خدمات به صورت مستقیم استعلامی و پنجره واحدهای دستگاهی، در اختیار کاربران قرار داده میشوند.
با استفاده از این پنجره، کاربران با توجه به سطح احراز هویت خود به سادگی و با اطمینان به خدمات مختلف دسترسی پیدا خواهند کرد.
فعالان خانههای خلاق و نوآوری میتوانند از صفحه پورتال خانههای خلاق و نوآوری از طریق فیلد قرار گرفته با شناسه ملی و یا سامانه جامع خدمات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، به سامانه دسترسی پیدا کنند. ضمن اینکه این امکان در سامانه رویدادهای زیست بوم خلاق نیز فراهم شده است.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات