تازه ها
بهروز مینایی در حاشیه «اولین رویداد بهکارگیری هوش مصنوعی در بخش تولید برق؛ تحولات و نوآوریها» با بیان جزئیات سند ملی هوش مصنوعی و برنامه هفتم توسعه در حوزه هوش مصنوعی، گفت: بر اساس این سند همه دستگاهها موظف هستند ظرف ۶ ماه سند خود را تهیه کرده و در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دهند. کلیه این اسناد در مرکز ملی فضای مجازی جمعآوری خواهد شد تا نگاشت نهایی سند ملی هوش مصنوعی در کشور لحاظ شود.
وی با بیان برخی از مصوبات این حوزه، اظهار کرد: ایجاد ۷ آزمایشگاه ملی تصویب شده که از جمله آن میتوان به آزمایشگاههای ملی کوانتوم، زیست فناوری و مرکز آفرینش هوش مصنوعی اشاره کرد که آزمایشگاه هوش مصنوعی در سال جاری راهاندازی خواهد شد.
مینایی با بیان اینکه معاونت علمیریاستجمهوری قرار است این مرکز ملی هوش مصنوعی را در چند لایه مدیریت کند، خاطرنشان کرد: در گام نخست در زمینه ایجاد زیر ساختهای هوش مصنوعی در کشور تسهیلگری کند و زیر ساخت پردازنده گرافیکی را ایجاد کرده و پردازنده گرافیکی و تراشههای با قدرت پردازش بالای این حوزه را وارد کند و در اختیار شرکتهای بخش خصوصی و دانشبنیان، دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز و اساتید تحقیقاتی هوش مصنوعی با قیمت نازل قرار دهیم.
وی ایجاد، بسط و توسعه پلتفرمهای اشتراکگذاری داده در کشور را اقدام دیگر در حوزه توسعه هوش مصنوعی ذکر کرد و ادامه داد: تا داده نباشد، الگوریتمهای هوش مصنوعی نمیتوانند کاری انجام دهند و حتما لازم است همه دستگاهها، بر اساس قانون «دوام» مجلس که تصویب شده، دادهها و اطلاعات ملی را در اختیار دانشگاهها و مراکز علمیقرار دهند.
مینایی، لایه سوم حمایتها در حوزه هوش را مقیاس پذیری عمودی (Vertical Scaling) روی هوش مصنوعی به صورت تخصصی عنوان کرد و گفت: هوش مصنوعی در حوزه سلامت، فینتک و امور تجاری و در حوزه امور صنعتی که اصطلاحا دوقلوی دیجیتال Digital Twin نامیده میشود و هوش مصنوعی در حوزه بیگ دیتا در حوزه زبان فارسی برای اپراتورهای کشور از جمله آنها به شمار میرود.
وی اضافه کرد: پژوهشگران علاقهمند به توسعه فناوریهای هوش مصنوعی لایه چهارم حمایتی ما قرار میگیرند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمیریاستجمهوری، تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه قرار است همه این مسائل فعال شوند، بهویژه توسعه هوش مصنوعی صنعتی در حوزههایی، چون وزارت نیرو، آبفای کشور، برق حرارتی و نفت، چرا که همزادهای دیجیتالی میتواند در ارتقای بهرهوری در تولید، انتقال و توزیع انرژی در کشور مؤثر باشد.
مینایی، افزایش بهرهوری در حوزه انرژی را به معنای اقتصاد و زندگی بهتر دانست و افزود: توسعه هوش مصنوعی در حوزههای علوم انسانی نیز دیده شده، به گونهای که درس ۳ واحدی برای همه رشتههای علوم انسانی و مهندسی را طراحی کردیم که در مهر ماه سال جاری ارایه خواهد شد و از این طریق همه رشتههای تحصیلی با هوش مصنوعی و کاربردهای آن آشنا خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه با این سند تحولات خوبی در حوزه هوش مصنوعی ایجاد میشود، یادآور شد: قطعا در جاهایی که پلتفرم داده وجود ندارد، باید پلتفرمهای داده و ایجاد بسترهای ذخیرهسازی داده و به اشتراک گذاری داده فراهم شود.
مینایی افزود: از سوی دیگر در نهادهایی که این پلتفرم وجود دارد مانند حوزه برق حرارتی، بر روی تحلیل دادهها از طریق ایجاد Data Lake (بستری برای ذخیره انواع مختلف دادههای خام با فرمت اصلی و دست نخورده آنها) و همچنین ایجاد Data Warehouse (محل ذخیره دادههای ساختاریافته) اقدام شود تا داشبوردهای خوب اطلاعاتی در اختیار مدیران و تصمیمگیران قرار گیرد.
دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمیریاستجمهوری در خصوص اعتبارات این حوزه، اظهار کرد: اعتبارات خوبی برای مرکز ملی هوش مصنوعی در نظر گرفته شد که بالغ بر ۲.۴ همت است که برای واردات جی پی یو (پردازنده گرافیکی) صرف خواهد شد و این میزان تا ۵ همت افزایش مییابد، ضمن آنکه احتمالا با مشارکت اپراتورها و بنیاد مستضعفان تا ۱۰ همت افزایش یابد.
مینایی اضافه کرد: برای مرکز ملی هوش مصنوعی صحبت از اعتبارات ۲۰ همتی بوده است تا صرف توسعه الگوریتمها و هوش مصنوعی شود، ولی اعتبارات ۵ همتی برای این مرکز حتمیاست.
وی در خصوص سرمایهگذاری بخش خصوصی، گفت: برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه هوش مصنوعی نیز با زیر ساختهایی که بخش دولتی در اختیار خصوصی قرار داده است، مشارکت خوبی ایجاد شده است.
مینایی از برگزاری رویداد همایشی با عنوان IA سامیت در مهرماه سال جاری خبر داد و گفت: در این همایش سرآمدان هوش مصنوعی در کشور حضور دارند، ضمن آنکه قرار است «جایزه هوش مصنوعی» اعطا شود.
وی گفت: این اقدامات نشان میدهد که بخش خصوصی و مشارکت مردمیکه نخبگان کشور در تولید هوش مصنوعی هستند، بسیار فعال است.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات