تازه ها
باز باران بی ترانه می خورد بر بام خانه
نرم نرمک می چکد غم از در و دیوار خانه کودکی ده ساله ام من
کودک کار و خیابان خسته و زخمی ز باران
وای باران! وای باران!
باز هم من ماندم و یک دسته گل باز هم من ماندم و یک دست پر!
مهربانی و عطوفت انسانی والاترین احساس بشری است که منجر به ایجاد یک اجتماع زیبا و رویایی میشود. اگر هر کسی بداند که درد دیگری، درد خود اوست، مسلماً از کمک کردن به آن دریغ نمیکند. اگر برای کسی در جامعه مشکل ایجاد شود، کمک کردن بقیه میتواند آسیب ایجاد شده را جبران کند. تاثیرات تحولات شتابان اجتماعی، هم چون رشد سریع جمعیت، صنعتی شدن و توسعه شهرنشینی، مهاجرت از روستا به شهر و حاشیه نشینی دراطراف کلان شهرها، افزایش نابرابری های اجتماعی و شکاف طبقاتی، دگرگونی ساختاری و کارکردی خانواده ها، فروپاشی الگوها و هنجارها، و افزایش تنش های اجتماعی، گروه های آسیب پذیر کودک و نوجوان و معتادین وزنان بدسرپرست و بی سرپرست را تحت تاثیر قرار داده است. جمعآوری معتادین، کودکان کار و کارتن خوابها از سطح شهر، نوعی پاک کردن صورت مسئله هست، در واقع به جای ریشه کن کردن علل پیدایش آسیبهای اجتماعی، تنها با نگاهی زیبا شناختی سعی در جمع آوری و یا به اصطلاح ساماندهی موقتی قربانیان جامعه است این الگوی رفتاری تکرار شونده و بی اثر، نوعی مسئولیت گریزی است، چهره شهر نه با «ساماندهی» و «جمع آوری» معتادین، کودکان کار و کارتن خوابها بلکه با ارائه خدمات حمایتی برای تداوم و بقای عمر با کیفیت با هدف بهبود دائمی وضعیت زندگی حاصل میشود. اصل ۴۳ قانون اساسی برای تامین استقلال اقتصادی جامعه و ریشهکنکردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، باحفظ آزادگی او، اقتصاد جمهوری اسلامی ایران براساس ضوابط زیراستوار میشود: تامین نیازهای اساسی : مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت،درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانوادهبرای همه.
بدون شک، عزم دولت برای حل این مسئله لازم است و باید این مهم را پیوسته از دولت مطالبه کرد. حل این مسئله در گروی «امید» و «اعتماد» مردم است. از طرفی همراهی خیریه ها و تشکل های غیر دولتی و برطرف کردن مشکلات موجود با حل مسئله معتادین متجاهر،کارتن خوابها، کودکان کار،کمک به تحصیل کودکان نیازمند، و ایجاد اشتغال برای معتادان،زنان بی سرپرست و بد سرپرست و کودکان کار می تواند بسیار اثرگذار باشد. فعالان حوزه خیریهها بارها از نبود اتحادیه یا انجمنی که حقوق و مشکلات سمنها را پیگیری کند، گلایه کردهاند. چراکه چنین نهادی میتواند خیریههای کشور را توانمند کند. موسسات خیریه همواره در مضان اتهام عملیات پولشویی و عدم شفافیت مالی قرار دارند. آنها می توانند از طریق راه اندازی اتحادیه با وحدت رویه بیشتر ،جذب خیرین، شفافیت مالی،داشتن پرسنل توانمند، رعایت استانداردهای تعیین شده، بکارگیری ابتکار و خلاقیت، اقدامات مثبت برای مددجویان، کارا بودن، ایجاد همبستگی اجتماعی، اطلاع رسانی گسترده، ارتباط مناسب با افراد تحت پوشش و برخورداری از حمایت های مردمی اقدام مناسب نسبت به رفع مشکلات جامعه به عمل آورند.برای اینکه بتوانیم توسعه پایدار برسیم، ازنظر جسمی، روانی و اجتماعی باید شهروندانی سلامت در تمامی ابعاد داشته باشیم. در راستای اشتغالزایی ، ایجاد درآمد از طریق کارگاه های تولیدی، آموزش های فنی و حرفه ای، ساخت مسکن آسان زود بازده با کیفیت ، ایجاد کلینیک ترک اعتیاد و کمپ ترک اعتیاد برای اقشار آسیب پذیر جامعه ضرورت دارد پیشنهاد می شودبا حمایت دولت با ایجاد اتحادیه توسط خیریه ها و تشکل های غیردولتی در هر شهری نسبت به ایجاد شهرک هایی با عنوان: (شهرک شکوفایی امید) تاسیس شود.
شکل فاز 1(شهرک شکوفایی امید)
در فاز اول: با حمایت دولت،مجلس،قوه قضاییه و اتحادیه مشتمل ازخیریه ها و تشکل های غیردولتی با جذب پزشکان و متخصصان خبره در کلینیک درمان اعتیاد و کمپ ترک اعتیاد با ارائه خدمات رفاهی بسیار مناسب، ارائه جلسات مشاوره ای مختلف، برگزاری کلاس های ترک اعتیاد، استفاده از روش های علمی و مطمئن از قبیل: روان درمانی، خانواده درمانی ، سم زدایی از بدن، تجویز دارو، طراحی برنامه غذایی، تفریحی و درمانی روتین و منظم و همچنین پشتیبانی و پیگیری وضعیت افراد پس از ترک اعتیاد و خروج آنها از این مراکز وپیگیری بازگشت به زندگی دوباره از طریق آموزش مهارت محوری ،خلاقیت معتادین وکارتن خوابها با بکارگیری در کارگاه های تولیدی و صنعتی اقدام لازم صورت پذیرد.تا مطمئن باشند فرد بازگشت به دوران اعتیاد نداشته و مراحل پس از آن را نیز به درستی سپری می کند.
شکل فاز 2(شهرک شکوفایی امید)
در فاز دوم: همانطور که می دانیم کار در صنایع تولیدی در کاهش بیکاری موثر است و این معضل بزرگ را حل میکند. کارآفرینان برای بروز توانمندی های خود نیازمند یک بستر مناسب هستند و صنایع کوچک و متوسط بستر مهمی برای کشف و رشد و بالندگی آنهاست. با حمایت دولت،مجلس،قوه قضاییه و اتحادیه مشتمل از خیریه ها و تشکل های غیردولتی در حوزه ایجاد درآمد از طریق راه اندازی کارگاه های تولیدی مناسب، آموزش های فنی و حرفه ای بکارگیری ازکادری کاملا دلسوز و حرفه ای در سریعترین زمان نسبت به تربیت و آموزش زنان،مردان و کودکان در شهرک های (شکوفایی امید) اقدام شود. افراد توانمند و حرفه ای با کسب تجربه در این صنعت میتوانند پیشرفت کنند و جایگاه خود را در جامعه ارتقاء دهند. با برنامه ریزی مناسب ، مدیریت دقیق متولیان امر و تولید محصولات با کیفیت، میتوان به موفقیت و سوددهی مناسبی در این حوزه برای آنها دست یافت.
شکل فاز 3(شهرک شکوفایی امید)
در فاز سوم: آنچه در قانون اساسی مشخص است اینکه داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است و حکومت اسلامی باید تلاش کند تا عموم مردم از این حق طبیعی بهره مند گردند. از اهداف اقتصاد کلان تلاش برای ایجاد ثبات و رشد اقتصادی با استفاده از سیاستهای اقتصادی است. قانون ساماندهی و حمایت از تولید مسکن (مصوب ۲۵-۰۲-۱۳۸۷)
به دولت اجازه داده میشود نسبت به واگذاری زمین تحت تملک خود با اعمال تخفیف، تقسیط یا واگذاری حق بهرهبرداری به صورت اجارهای ارزان قیمت در قالب برنامه حمایت از تولید و عرضه مسکن (اجاره و اجاره به شرط تملیک) از طریق نهادهای غیردولتی، دستگاههای متولی گروههای کمدرآمد و خیّرین و واقفین مسکن ساز اقدام نماید. در این قانون بحث واگذاری زمین به صورت اجاره های بلند مدت برای بهره برداری از زمین و حتی اجاره به شرط تملیک آورده شده است. در این قانون تسهیلات ویژه ای برای رونق شهرک سازی و مسکن سازی در نظر گرفته شده است. بحث ساماندهی و نظارت در حوزه ساختمانی باید با جدیت دنبال شود. در این راستا، همراهی دولت واتحادیه مشتمل از خیریه ها و تشکل های غیر دولتی در همه ی مراحل ضروریست.در حوزه مسکن آسان ساز نیز در سریعترین زمان ممکن نسبت به ساخت چند هزار آپارتمان برای زنان،مردان و کودکان آسیب دیده با حمایت وزارت مسکن و شهر سازی در کنار شهرک (شکوفایی امید) اقدام شود.در پایان باید در نظر داشته باشیم که تا زمانیکه به کودکان خیابان و کودکان کار و کودکان آسیبدیده از آسیبها ، معتادین متجاهر،کارتن خوابها،زنان بد سرپرست و بی سرپرست بهچشمِ بار اضافی بهدوش جامعه نگاه شود و برنامه جامعی برای حمایت از آنها اجرا نشود و زمینههای رشد یکپارچه آنها در حد امکان در کانون خانواده فراهم نشود، نمیتوانیم از داشتن کشوری آباد و پیشرفته با استانداردهای بالا در شاخصهای انسانی سخن بگوییم، از این رو لازم است که برای کنترل و کاهش پدیده های آسیب های اجتماعی در سطح کشور با تصمیم عقلایی و اقدام خردجمعی انجام دهیم؛ زیرا نجات حتی یک کودک و یک معتاد در زمان حال از مبتلا شدن به آسیبهای اجتماعی، منجر به نجات دهها نفر در آینده از عوارض وجود افراد کجرفتار خواهد بود.
ارسال نظرات