تازه ها
به گزارش بازارکار به نقل از ایرنا از پارک فناوری پردیس، سجاد عباسی با اشاره به برگزاری جشنواره پیشگامان در اینوتکس ۲۰۲۴ گفت: برپایی پاویون محصولات فناورانه برتر کل کشور و رونمایی از محصولات با فناوری پیشرفته از برنامههای این جشنواره است.
وی افزود: عدم معرفی محصول یا نوع ارتقاء یافته آن در نمایشگاهها، جشنوارهها و رسانههای داخلی و خارجی کشور، عدم وجود مشابه داخلی، کامل بودن فرایند تجاریسازی و دارا بودن مجوز و تأییدیه فنی از جمله شرایط حضور در این نمایشگاه است.
عباسی ادامه داد: محصولات و شرکتهای حاضر در این نمایشگاه با حضور مسئولان داخلی و خارجی و مدیران صنایع و مشتریان بالقوه این محصولات رونمایی خواهد شد. قرارگیری محصول برتر در سامانه فنبازار ملی ایران و پوشش خبری و تبلیغاتی نیز از جمله مزایای حضور در این نمایشگاه است.
وی گفت: یکی از اهداف برگزاری این رویداد نگاه نـوآورانه، آیندهنگرانه و عدم غفلت از نیازهای روز جامعه در عرصهها و سطوح مختلف است. همچنین کارآفرینان در حوزه صنایع خلاق نقش دارند، از این رو، با هدف وارد کردن فرهنگ نوآوری و فناوری که منجر به کارآفرینی و خلق ثروت میشود و همچنین پیرو راهبرد کلان نقشه جامع علمی کشور مبنی بر کمک به گفتمانسازی اقتصاد دانشبنیان و ارائه دستاوردهای حوزه فناوریهای نرم و فرهنگی کشور، این رویداد برگزار میشود.
عباسی افزود: رویداد مانوین همزمان با نمایشگاه اینوتکس در تاریخ ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت، برگزار میشود. در بخش نمایشگاهی خانههای خلاق و مجموعه فعال صنایع نرم و فرهنگی میتوانند از طریق اینجا ثبتنام کنند که مهلت ثبتنام نیز تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ است.
وی با بیان اینکه این رویداد در بخشهای مختلف برگزار میشود، ادامه داد: در بخش رویدادی یک فضای تولید محتوا داریم که در چهار روز برگزاری نمایشگاه به ارائه دستاوردها خواهند پرداخت. در این زمینه با توجه به اینکه بزرگترین جامعه آماری کشور، حوزه صنایع فرهنگی و نرم است، نیاز است تا فرهنگ نوآوری و فناوری در گروههای مختلف جامعه ورود پیدا کند. بازار جهانی صنایع خلاق در سال ۲۰۲۲ بیش از ۲۶۰۰ میلیارد دلار بوده است و در سال ۲۰۲۴ این میزان تا ۳۴۰۰ میلیارد دلار رشد دارد.
عباسی با اشاره به هزینههای برپایی غرفهها در این رویداد، گفت: هزینه دریافت غرفه بهازای هر مترمربع ۱.۴ میلیون تومان است. شرکتهای دانشبنیان با همکاری صندوق نوآوری از پرداخت ۷۰ درصد هزینهها معاف خواهند شد و شرکتهای خلاق نیز از پرداخت ۵۰ درصد هزینهها معاف خواهند شد. شرکتهای خلاق برای حضور در این رویداد از حمایت ستاد توسعه فناوریهای نرم و فرهنگی برخوردار خواهند شد.
رونمایی از دستاوردهای فناوران در اینوتکس ۲۰۲۴،
۶۰ اقدام راهبردی سند توسعه فناوریهای فرهنگی اجرا شد
مسعود حسنلو دبیر ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری نیز در این نشست گفت: سازوکار ستاد، فرادستگاهی و ذیل شورایعالی انقلاب فرهنگی است و برای هماهنگی با دستگاههای مرتبط با حوزه فرهنگی در معاونت علمی مستقر شده است.
وی با بیان اینکه کسبوکارهای فرهنگی از جریانهای مولد بهحساب میآید، تصریح کرد: کسبوکارهای فرهنگی و هویتساز در حوزههایی، چون موسیقی، سینما، انیمیشن و بازی و سرگرمی و آموزش و یادگیری به کسبوکارهای پایدار تبدیل نشده است، درحالیکه یکی از ظرفیتهای کشور حوزههای فرهنگی است.
حسنلو با اشاره به تدوین و اجرای سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم و تمرکز جدی بر سند صنایع فرهنگی و خلاق، انجام مطالعات بهمنظور بررسی شرایط کنونی کشور در حوزههای تصدی ستاد، بازبینی و کارشناسی پروژههای ارتقای تابآوری ملی و رقابتپذیری بینالمللی را از جمله اقدامات ستاد عنوان و خاطرنشان کرد: بررسی و نظرسنجی از دستگاههای اجرایی مرتبط و طراحی ساختار اولویتدهی برای حوزههای نوزدهگانه سند توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم، برنامهریزی و ارائه پیشنویس اجراییسازی ۶۰ اقدام راهبردی مورد تأکید سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم به شورایعالی انقلاب فرهنگی، انعقاد موافقتنامه توسعه فناوری در حوزه فناوریهای نرم و صنایع خلاق و فرهنگی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و انعقاد موافقتنامه با سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزشوپرورش نیز از دیگر اقدامات صورتگرفته توسط ستاد است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم، عدم ضمانت اجرایی اسناد را از چالشهای کشور عنوان کرد و گفت: برای حوزه فرهنگی، بودجه مستقلی تعریف نشده است؛ بهگونهای که دستگاههای مرتبط با فرهنگی مانند میراثفرهنگی، وزارت علوم، صداوسیما و جهاد دانشگاهی بودجه مستقلی در این حوزه ندارند و ما برای اجرای این سند نیاز به بودجه کافی داریم.
حسنلو، کل بودجه فرهنگی حوزههای نوزدهگانه فرهنگی در کشور را ۱.۵ میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: این در حالی است که در کشور آمریکا تنها برای بازیهای رایانهای هفت، هشت میلیارد دلار سرمایهگذاری دولتی شده است. این در حالی است که اگر نسبت سرمایهگذاری به بازگشت پول در صنعت، یک به پنج است در حوزه فرهنگی یک به ۱۰ و یک به ۲۰ است.
وی با تأکید بر اینکه اسناد مصوب پشتوانه اجرایی و مالی ندارند، اضافه کرد: تمرکز جدی ما بر اجراییسازی سند راهبردی این ستاد است، چرا که معتقدیم آنچه که موجب تحول میشود، تقویت اکوسیستم خلاق کشور است.
حسنلو با اشاره به اینکه توافقنامهای با وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حوزه توسعه فناوری به ارزش مالی و اعتباری بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان منعقد شده است، گفت: رویداد توسعه و تبادل فناوری در صنعت اسباببازی که با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت و شورای نظارت بر اسباببازی برگزار شد از جمله اقدامات دیگر این ستاد است. ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم با بازیگر اول حوزه فرهنگ که خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تعاملات خوبی دارد که همکاری در برگزاری رویداد فجر بازی رایانهای و ایجاد صندوق تخصصی سرمایهگذاری بازیهای رایانهای و برگزاری رویداد نوآوریها و فناوریهای عصر پوشش اسلامی با مشارکت شورای فرهنگ عمومی وزارت ارشاد نیز از دیگر مسائل است.
دبیر ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ نشست نخبگانی با مشارکت بیش از ۱۰۰ نفر از فعالان و نخبگان حوزهها و خوشههای فناوری نرم و صنایع خلاق در قالب کارگروههای مشخص برگزار شد. ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی در راستای گفتمانسازی و ترویج زیستبوم خلاق و نوآوری رویدادهایی را یا به شکل اختصاصی و یا با مشارکت نهادهای دیگر برگزار کرده است.
وی ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم با اشاره به این که برای توسعه حوزههای اولویتدار مشخص شده در سند ستاد تلاش شده تا نخبگان در صنایع خلاق شناسایی شوند اظهار داشت: شرکتهای خلاق شرکتهایی هستند که در فرایند کسبوکار خود مزیت نوآوری ایجاد کردهاند. بیش از دو هزار شرکت خلاق و ۱۰۷ خانه خلاق در سالهای اخیر ایجاد شده که توانایی هدایت و رشد بازیگران صنایع خلاق را دارند.
بر اساس این گزارش، متقاضیان از شرکتهای دانشبنیان و فناور میتوانند جهت حضور در فرآیند ارزیابی انتخاب محصولات برتر فناورانه کشور، از طریق سایت IPF.inotex.com نام نویسی کنند.
نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری (اینوتکس ۲۰۲۴) روزهای ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در پارک فناوری پردیس برگزار میشود.
به گزارش ایرنا، اینوتکس اکنون به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای سال در حوزه نوآوری و فناوری کشور شـناخته میشـود و در طـول ایـن سالها مـورد اسـتقبال طیـف وسـیعی از مخاطبان واقع شده اسـت. از سال ۱۴۰۰ ناحیه نوآوری پردیس، میزبان اینوتکس بوده و این باعث میشود تا رویداد اینوتکس هر سال تبدیل به یک رویداد فراموش نشدنی برای زیست بوم نوآوری وفناوری کشور شود.
در این دوره از نمایشگاه، اینوتکس ۲۰۲۴ برای اولین دوره از برگزاری نمایشگاههای اینوتکس، جشنواره پیشگام شامل برگزاری پاویون محصولات فناورانه برتر کل کشور و همچنین رونمایی از تعدادی محصول با فناوری بالا با حضور مقامات عالی رتبه کشوری ازجمله وزرا، معاونان رییس جمهور، صاحبان صنایع و مشتریان محصولات انجام خواهد شد.
ارسال نظرات