تازه ها
نشست هم اندیشی علمی و تخصصی، «صنعت چاپ؛ زنجیره تامین تا مصرف با تاکید بر ایران ساخت و صیانت» همزمان با چهارمین نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و فرآوری به همت انجمن علمی فناوری چاپ ایران برگزار شد.
نشست هم اندیشی علمی و تخصصی، «صنعت چاپ؛ زنجیره تامین تا مصرف با تاکید بر ایران ساخت و صیانت» همزمان با چهارمین نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و فرآوری به همت انجمن علمی فناوری چاپ ایران برگزار شد.
به گزارش بازارکار از روابط عمومی، در ابتدای آیین اختتامیه و هفتمین نشست از سلسله نشست های هشتمین نکوداشت محمد بیطرفان رییس انجمن علمی فناوری چاپ ایران با تبریک روز ملی صنعت چاپ (11 شهریور) به همه ذی نفعان این صنعت و با یادی از همه پیشکسوتان درگذشته و استقبال از تحقق پیشنهاد انجمن مبنی بر برگزاری گرامیداشت روز ملی چاپ در 11 شهریورتاکید نمود: روز ملی صنعت چاپ روزی است که متعلق به تک تک اعضای خانواده صنعت چاپ سراسر کشور، همه تشکل ها، متولیان و ذی نفعان است و هیچ تشکلی قادر به مصادره آن به نام خود نخواهد بود و روز ملی چاپ بایستی بصورت منسجم، سراسری و با مشارکت همه تشکلهای صنعت چاپ کشور بعنوان نمایندگان منتخب فعالان صنعت چاپ برگزار شود.
بیطرفان با اشاره به شعار سال و منویات مقام معظم رهبری ( مدظله العالی) بر تقویت برند های ملی از طریق حمایت از تولید و اشتغال تاکید کرد و گفت: آحاد مردم کشورهای توسعه یافته مثل آلمان یا ژاپن بر برند تولیدی خود تعصب و تاکید زیادی دارند و ما نیز باید با حمایت از تولید داخلی بستری را فراهم کنیم تا مشتریان داخلی و بین المللی این نگاه را نسبت به برند ایران (ایران ساخت) داشته باشند.
وی در ادامه اظهار داشت: در گذشته محصولات الکترونیکی ژاپن جزو بدترین و بی کیفیت ترین محصولات محسوب می شد اما آنها با اعتقاد قلبی و اراده ملی توانستند از طریق تکمیل بهبود زنجیره تولید تا مصرف و تقویت کیفیت تولیدات خود این نگاه منفی به تولیدات ژاپنی را اصلاح نمایند.
وی بر فرهنگ سازی برای استفاده از تولیدات داخلی بویژه در صنعت چاپ اشاره و تاکید کرد در دهه ها و سالهای گذشته همواره این موضوع جا افتاده بود که باید از محصولات و برندهای خارجی استفاده شود و این موضوع باعث تضعیف تولیدات و برندهای داخلی شد.
بیطرفان با اشاره به ماموریت ها و برنامه های انجمن علمی فناوری چاپ ایران گفت:
ایران صاحب تمدن و فرهنگ غنی است و این تمدن چندهزار ساله قابل مقایسه با تمدن چندصد ساله برخی کشورهای غربی نیست. ما میتوانیم با تکیه بر علم و فناوری و داشته های تمدنی خود جایگاه خود را در عرصه جهانی همپای کشور های توسعه یافته به اثبات برسانیم.
وی بر صیانت از زبان فارسی اشاره و تاکید کرد زمانی زبان فارسی در گستره وسیعی از دنیا استفاده میشد و جریان داشت. باید تلاش کنیم زبان فارسی را از طریق تولیدات و محصولات خود به نقاط دنیا گسترش دهیم و لازم است از یک سو در سطح جامعه در این خصوص فرهنگ سازی شود و از سوی دیگر تولیدکنندگان را به استفاده حداکثری از زبان فارسی بر روی بسته های تشویق نماییم.
بنیانگذار انجمن علمی فناوری چاپ ایران با اشاره به اینکه بسیاری از تولیدات کشورمان بجای برند ایران ساخت بنام کشورهای دیگر به بازار های مختلف صادر می شود گفت باید از خودمان شروع کنیم و صاحبان صنایع از یک سو و متولیان صنعت و فرهنگ از سوی دیگر تلاش کنند تولیدات و محصولات ایرانی با افتخار به نام ایران ثبت و وارد بازار های جهانی شود، این امر بر توسعه فرهنگ و زبان و ادبیات فارسی و ایرانی نیز می انجامد.
بیطرفان تاکید کرد: حمایت از تولید و تولید کننده یعنی افزایش تولید ناخالص ملی که قطعا منجر به افزایش اشتغال جوانان و رفع بیکاری خواهد شد.
رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران در پایان سخنان خود از تک میزبانان، حامیان، مدعوین و اصحاب رسانه که انجمن را در برگزاری هرچه باشکوهتر هشتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران یاری رساندند تقدیر و تشکر نمود.
در ادامه این نشست رضا بشردوست معاون دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از انجمن علمی فناوری چاپ ایران بخاطر برگزاری موفقیت آمیز هشتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران اظهار داشت: پاسداشت زبان فارسی و حمایت از تولید داخل یک وظیفه ملی و تعطیل ناپذیر است.
بشردوست در ادامه اظهار داشت: دفتر امور چاپ و نشر بعنوان وظیفه ذاتی و سازمانی خود همواره تلاش کرده است در کنار امر نظارت، تولیدکنندگان و صاحبان صنایع را به حفظ و رعایت هویت ایرانی اسلامی در بسته ها ترغیب نماید.
در نشست هم اندیشی علمی و تخصصی زنجیره تامین تا مصرف با تاکید بر ایران ساخت و صیانت از زبان فارسی دکتر بهروان مسئول آموزش دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به قوانین و مقررات وضع شده بمنظور استفاده 70 درصدی از فونت و زبان فارسی، بر نظارت بیشتر در این خصوص از سوی دفتر امور چاپ و نشر تاکید نمود.
بهروان در ادامه اظهار داشت: پاسداشت زبان فارسی در محصولات چاپی از دو جنبه قابل تامل است اول اینکه وظیفه ملی ما این است که زبان مادری و ملی مان در برابر تهاجم زبان های بیگانه جلوگیری کنیم و جنبه دیگر این است که هویت ملی ایرانی اسلامی حفظ و از تولیدات ایرانی حمایت کردیم.
وی افزود: حمایت از تولیدات ایران ساخت، حمایت از تولید ملی و انگیزه بخش برای جوانان و نخبگان کشورمان است و بایستی در این خصوص اهتمام ویژه ای از خود نشان دهیم.
در ادامه این نشست عباس باقری مدیرعامل شرکت نوید تجارت ایساتیس تولیدکننده و تامین کننده انواع کاغذ های حرارتی و پشت چسبدار اظهار داشت: تولیدکنندگان داخلی بایستی با افتخار و عرق ملی از واژه ایران ساخت برای بازارهای داخلی و از واژه Made in Iran استفاده کنند تا علاوه بر هویت بخشی به تولیدات خود، توانمندی ها و قابلیت های ایران را به رخ جهانیان بکشانند.
باقری با اشاره به برخی از مشکلات تولید در کشورافزود: اگر دولت و متولیان امر بطور عملی از تولیدکننده داخلی حمایت نماید و در راستای رفع موانع تولید اقدام کنند ما با اتکا به جوانان و نخبگان توانمندمان قادر خواهیم بود علاوه بر تامین نیازهای داخلی به سمت صادرات و حضور در بازارهای بین المللی و منطقه ای گام برداریم.
مدیر عامل شرکت نوید تجارت ایساتیس با اشاره به اینکه باید به دانش روز محهز شویم گفت زمانی سواد در خواندن و نوشتن خلاصه می شد، زمانی در آشنایی با یک زبان خازجی مانند انگلیسی، زمانی در آشنایی با کامپیوتر، یک زمانی در استفاده از تلفن همراه اما باید بدانیم بدون توجه به علم و دانش روز و بدون توجه به فناوری های جدید نمی توانیم در صنعت مهم و راهبردی مثل چاپ موفق شویم.
وی با اشاره به اینکه صنعت چاپ با تحولات خیره کننده ای همراه است گفت تولید دانش و انتقال دانش روز به این صنعت و استفاده از نیروهای تحصیل کرده و توانمند در این صنعت یکی از نیازهای روز در صنعت چاپ است.
سپس محمدرضا کاری فعال صنفی با اشاره به افزایش توانمندی های صنعت چاپ کشور در ارایه محصولات به روز و با کیفیت اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از نیازهای صنایع مختلف در حوزه چاپ بسته بندی در داخل تامین و در رقابت با رقبای خارجی از کیفیت و قیمت مناسبی برخوردار است.
کاری افزود: لازمه توسعه صنعت چاپ این است که نیروز انسانی تحصیل کرده و نیز فناوری چاپ با فناوری بالا در خدمت این صنعت قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه شاهد حضور نسل تحصیل کرده به صنعت چاپ هستیم تصریح کرد:با وجود اینکه با فناوری روز دنیا در عرصه چاپ فاصله داریم اما توان خلاقیت و دانشی که در صنعت چاپ کشورمان وجود دارد بسیاری از فاصله ها را از میان برداشته است.
در پایان هشتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران، به پاس خدمات ارزشمند و تلاش بی وفقه پیشکسوت صنعت چاپ علی مخزن مدیرعامل شرکت چاپ طلایه مرجان در اعتلای صنعت چاپ کشور و رفع نیازهای داخلی، انجمن علمی فناوری چاپ ایران با اهدا تندیس یادبود هشتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران از وی تجلیل نمود.
گفتنی است انجمن علمی فناوری چاپ ایران قریب به یک دهه است که با حمایت و مشارکت دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشت افزار وزارت صنعت، معدن و تجارت، تشکل ها و اتحادیه های صنعت چاپ سراسر کشور، پارک ملی علوم و فناوری های نرم وصنایع خلاق، ستاد برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و فراوری، و همچنین دانشگاه ها و مراکز علمی در اندیشه معرفی، ارتقاء جایگاه و توسعه همه جانبه صنعت راهبردی، پیشران، اشتغالزا و ارزش آفرین چاپ در کشور است.
ارسال نظرات