تازه ها
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: عزتالله ضرغامی: جهاد دانشگاهی می تواند با نوآوری توسعه کسب و کارهای گردشگری را متحول کند
مهندس عزتالله ضرغامی نیز در این آیین با اشاره به اینکه میراث فرهنگی و صنایع دستی ارتباط عمیقی با یکدیگر دارند، اظهار کرد: این دو یک مجموعه بوده و با یکدیگر مرتبط هستند. آنچه که امروز با آن مواجه هستیم یکپارچه سازی به ویژه در حوزه گردشگری است؛ به واقع خدمات مختلف در مکان ها و محل های مختلف ارائه می شود اما توانمندسازی کاربران از یک سو، یکپارچه سازی مجموعه این خدمات و دسترسی آسان به آن و ضمنا تقویت و حمایت از آن ها به طوری که بتوانند نقاط ضعف خود را برطرف کنند از سوی دیگر ، مسائل اصلی ماست.
به گزارش بازارکار، ضرغامی تاکیدکرد: شرکت های خلاق و دانش بنیان را حمایت می کنیم و در راستای تقویت آنها میتوانیم وام و تسهیلات بدهیم و موانع پیش روی آنها را برداریم.
وی ضمن بیان اینکه در سال 2021 در حوزه گردشگری در رتبه 60 قرار گرفتیم، تصریح کرد: در حوزه تنظیم گری در رتبه 130 قرار داریم و یک واقعیت مهمی است که ما در حوزه گردشگری نقاط قوتی داریم و باید آن را ارتقا دهیم اما در حوزه دیگر که بخش زیادی از آن به دولت و حاکمیت مرتبط است، دچار عقب ماندگی هستیم و باید آن را برطرف کنیم.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با اشاره به برخی از مشکلات این حوزه عنوان کرد: من برای یکپارچه سازی ارزش زیادی قائل هستم و این امر می تواند بسیاری از مشکلات ما را مرتفع کند. ما در حوزه بین رشته ای و یکپارچه سازی و نظام مسائلی که فرآیند آن را یک دست ببینیم و رفع کنیم مشکل و کمبود داریم؛ در این حوزه باید عقب ماندگی ها جبران شود. در زمینه حل مسائل گردشگری، مسائل میراث فرهنگی و صنایع دستی نیز تنیده شده است.
عزتالله ضرغامی در پایان گفت: کسب و کارها و خدمات سنتی حوزه گردشگری و کسب و کارها و خمات نوین این حوزه تکمیل کننده یکدیگر هستند. هم کسب و کارهای سنتی نیازمند فناوری جدید ما هستند و هم کاربران و مردم نیاز به این فضا دارند که از هر دو مطلع شوند و ما باید توسعه ارزشمندی را در این حوزه ارائه دهیم. ما باید گردشگری را تسهیل کنیم از این رو که حق همه مردم است. گردشگری بسیاری از مسائل اقتصادی ما را حل خواهد کرد.
سرانجام وعدههایی که درباره سفر ارزان داده شد
عزتالله ضرغامی درباره سرانجام وعدههایی که درباره سفر ارزان داده است، توضیحاتی داد و از مذاکره و توافق اولیه با کشورهای فارسیزبان و مسلمان، از جمله ترکمنستان، ازبکستان و عراق برای برقراری سفرهای ارزانقیمت زمینی خبر داد.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در حاشیه رونمایی از پلتفرم «بزنیم بریم» و معرفی دیگر دانشبنیان گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه بهمن سال گذشته این پلتفرم در راستای برقراری سفر ارزان معرفی شد و چندباری هم وعده برقراری سفرهای ارزان داده شد، اما نه آن پلتفرم درباره سفر ارزان است و نه اقدامی در این راستا تا کنون از سوی وزارتخانه انجام شده است، آیا اقدام عاجل برای در دسترس قرار دادن سفر و ارزان کردن آن انجام می شود؟ گفت: سفر ارزان چه داخلی و چه خارجی، یکی از راهبردهای ما است، حتی سفر مردم به کشورهای همسایه و آمدن گردشگران همسایه به ایران نیز از جمله این راهبردها است. بر همین اساس در چند روز اخیر با صحبتی که با طرفهای تاجیک و ازبکستان داشتیم و تفاهمهایی که انجام شد، پیگیر هستیم تا سفر زمینی ارزانقیمت برای مردمی که میخواهند از ایران به تاشکند، دوشنبه، سمرقند، بخارا و ترکمنستان و مرو بروند، برقرار شود.
او افزود: این مناطق جاذبههای گردشگری جهان اسلام و منطقه بزرگ فارسیزبانها مربوط هستند، فقط باید مشکلات روادید و سیستم حمل و نقل در این مسیرها حل شود.
ضرغامی به پیگیری برقراری سفرهای ارزان زمینی بین ایران و عراق نیز اشاره کرد و گفت: عراق، ظرفیت اول گردشگری ما است، برقراری سفر ارزان بین تمام کشورهای همسایه به اقداماتی نیاز دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین از تغییر سیاست اعطای تسهیلات بانکی با هدف توسعه مراکز اقامتی ارزانقیمت تر برای توسعه سفرهای ارزان خبر داد و گفت: درباره سیاستگذاری اعطای وام و تبصره ۱۸، تغییر شیفتی به سمت مراکز اقامتی ارزانتر داریم و اولویت ما و سهم بزرگ تسهیلات برای هتلهای ۴ و ۵ ستاره نخواهد بود، ضمن اینکه آن هتل ها هم استفاده لازم را از این تسهیلات خواهند داشت، اما به سمتی میرویم تا مراکز اقامتی ارزانتر، حتی مهمانپذیرها و بومگردیها که ظرفیت لازم را دارند با این تسهیلات بتوانند، رونق پیدا کنند.
ضرغامی ادامه داد: سفر ارزانقیمت مسایل خود را دارد اما درباره پلتفرم «بزنیم بیرون» _ که از سوی یک استارتاپ جوان آماده شده است _ قرار است تصمیمگیری و انتخاب سهل شود و تنوع و قدرت انتخاب و مقایسه بالا برود بنابراین دیگر لازم نیست برای تصمیمگیری، وقت و هزینه بیشتری صرف کرد، اینها همه به یک سفر ارزانتر کمک میکند.
با توسعه گردشگری حال همه حوزهها خوب میشود
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: گردشگری دچار بیماری است که اگر شفا یابد حال همه حوزهها را خوب میکند و کمبودها و مسایل بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را حل میکند.
وی گفت: صنایع دستی و میراث فرهنگی با صنعت گردشگری و سرویس های خدمات آن در هم تنیده هستند و یکپارچه سازی می تواند بخش بزرگی از مسایل و مشکلات حوزه گردشگری را حل کند.
ضرغامی افزود: روشها و کسب و کارهای سنتی و مدرن و فناورانه و خلاق حوزه گردشگری هیچ تعارضی با یکدیگر ندارند، دو قطبی سازی این دو بخش نادرست است زیرا هر دو مکمل و تقویت کننده یکدیگرند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: گردشگری باید آسان شود و در دسترس قرار گیرد زیرا حق همه مردم است. گردشگری مانند بیماری است که اگر شفا یابد حال همه حوزهها را خوب میکند و کمبودها و مسایل بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را حل میکند.
وی گفت: باید نیازهای حوزه فناوری را بررسی کنیم در تولید محتوا و فعالیت فضای مجازی دچار عقبماندگی هستیم زیرا اصول فضای مجازی هنوز به رسمیت شناخته نشده است، باید قوانین این حوزه هر چه زودتر تدوین و تصویب شود تا هر فردی به دلیل عدم شناخت از ظرفیتهای آن مانع فعالیتها نشود و بخواهد آن را متوقف کند.
ضرغامی اظهارداشت: همه تلاش ما این است زیرساختهای گردشگری فراهم شود و توسعه یابد، ما به دنبال تقویت این زیرساخت و رفع موانع فعالان هر دو بخش سنتی و مدرن و خلاق حوزه گردشگری هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان هر سه حوزه ماموریتی خود حمایت میکند. حاکمیت وظیفه تنظیمگری دارد اگر درست اقدام میکردیم دچار عقب ماندگی نبودیم اما الان باید در کنار هم آن را جبران کنیم گام اول هم دور ریختن ساختارها و رویکردهای کهنه است.
وی افزود: طرفدار نوآوری هستم، ذات فناوری و خلاقیت در لحظه بودن و شدن است و خود را با نیازها تطبیق و راه حل میدهد.
ضرغامی پیش از آغاز مراسم توسعه گردشگری ایران کهن با خلاقیت و نگاه دانشبنیان و رونمایی و همافزایی محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان و خلاق در زمینههای میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از غرفههای مختلف پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایعفرهنگی و سالن شرکتهای دانشبنیان و خلاق بازدید کرد.
وزیر میراث فرهنگی در بازدید از غرفهها با هر یک از غرفهداران بهصورت جداگانه گفتوگو کرد و در جریان دغدغهها و ایدههای نو آنها قرار گرفت. او در طول این گفتوگوها به هریک از کسانی که حوزه فعالیتشان با ماموریتهای وزارتخانه همسو بود قول همکاری داد.
«موسسه ملی فرهنگی هنری و خلاق سوختهنگاری»، «آیلایک ایونتس»، «مرکز نوآوری شهرهای آینده»، «ایدههای خلاق رایا»، در حوزه رژیمدرمانی وگردشگری سلامت، «رویاسازان نوین کار آفرین»، «ایدهپردازان نواندیش»، «آزیموت نگار»، «بیزیکت»، «بیتیک»، «پیشخوان هزاره سوم»، «سلامت همراه نوین دنا»، «بامداد فصل رویش»، «ژرفا هنر ساتین کیش»، «صنایع خلاق اریسا»، «نوین تارا تجارت»، «فرش دستبافت ساریگل»، «تندیس و پیکره شهریار»، «کارآفرینان خلاق امروز»، «تحلیلگران پیشرو و سانا نادین»، «نسل اندیشه سبز نما، دیرین دیرین»، «اندشمندان جوان شباهنگ»، «پوگان»، «کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار فرش دستبافت»، «گالری نبکا»، «باغ ایرو»، «سنا ایده آفرین» غرفههایی بودند که در طول این بازدید میزبان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بودند.
حوزه فعالیت این غرفهها از تنوع زیادی برخوردار بود؛ از شرکتی که در برگزاری اردوهای گردشگری و رصد ستارگان فعالیت میکرد و سازنده اولین دستگاه شبیهسازی آسماننما بود، تا شرکتهای فعال در حوزه توریسم صنایعدستی، مدیریت صادرات صنایعدستی، پتهدوزی و سوزندوزی، بستهبندی خلاق صنایعدستی گردشگری سلامت، برنامهریزی هوشمند سفر با معرفی نقاط گردشگری، ساخت انیمیشن، حوزه MR و AR، سامانه جامع حملونقل کشور، سازنده سنگهای مصنوعی خاص نمای ساختمان با یک دهم وزن سنگ و استحکام ۱۰ برابری نسبت به سنگ در این رویداد حضور داشتند.
در جریان این بازدید و این مراسم پلتفرم «بزنیم بیرون» که خدمات دستی و آگاهی بخشی از جاذبه های سفر محورهای سفر و تاسیسات مربوط به گردشگری را ارایه می کند رونمایی شد.
در پایان این آیین نیز مدیران استارت آپ های این حوزه به معرفی فعالیت خود پرداختند.
ارسال نظرات